reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

halo halo

Sosnowiczanka, oj tak, lodowe kokony na samochodzie, uwielbiałam je rozbijać o 6.15 rano przed wyjazdem do pracy, zawsze mi to zajmowało 15 minut (same szyby haha!), odkąd mam samochód w garażu mam 15 min. więcej snu :))
z włosami zaryzykuję rozjaśnianie, muszę się z fryzjerką umówić, bo oszaleję, dlaczego Sosnowiec jest tak daleko ode mnie??? :)) No może nie AŻ tak daleko, ale jednak trochę trzeba jechać... eh.. a ciężko o dobrą fryzjerkę :( szczególnie z moimi włosami, mało kto daje z nimi radę tak, żebym była zadowolona :( Tobie bym się bez wahania oddała ;) tzn włosy!

jutro chyba pogadam wstępnie z szefami, że chyba jednak szybciej niż w maju będę chciała iśc na zwolnienie lekarskie. Zapowiedziałam im, że do maja będe pracować, ale chcę już od marca iść na L4. Mam nadzieję, że dobrze to przyjmą..

reklama
NETKA a Ciebie co za dół łapie??

AGAPA odpoczywaj odpoczywaj z Mikim.

Kurdę mały od paru dni ma szorstkie policzki, liszaja na brodzie i dziś przy rozbieraniu do kąpieli zauważyliśmy liszaje obok łokcia na jednej ręce, łokcie oba szorstkie i liszaje na plecach, no nie mam siły. Nie wiem od czego i co jest.
VIOLA u Fabianka liszaje po nabiale się ukazują tak????
Już się naodpoczywałam. Przed chwilką tel. od dzieci że Maja chce do mamy i płacze i P. pojechał po nią bo po co ma płakać bidulka. To był jej w sumie pierwszy tak długi wypad.

Wiecie co mój Miki też ma od ok. tygodnia takie szorstkie policzki, ale tylko policzki. Są dwie opcje:1 to sobie odmroził na ostatnim spacerze (nie pamiętam czy wtedy już miał takie czy właśnie po spacerku) i 2 to właśnie jakieś dziadostwo mu się uczepiło.

Netka może jakoś sobie poradzicie, trzymam kciuki.

Mirabelka na grudniówkach to chyba ja jestem dinozaurem

A może z tymi szorstkimi buźkami to właśnie efekt przesuszenia albo przemrożenia. Nie wiem. Ale wychodzi się na dwór tam mróz, wraca się, kaloryfery itd.. jakoś w domu takie powietrze suche, mimo nawilżaczy. Może temu skóra taka... Już sama nie wiem. Nina tak jeszcze nie miała.

Agapa Maja i tak długo wytrzymała ;) Dzielnie jak na 3latkę ;)Prawie 3 latkę ;)No i kciuki się przydadzą. Jeśli miałabym kasę, którą wisi wojsko-tzn już jakiś czas nie wypłaca, sprzedalibyśmy auto i dostali w miarę szybko 13nastkę, zwrot podatku plus dwa odszkodowania P za palce oraz odszkodowanie za zniszczony samochód (3 lata temu taki koleś zniszczył auto P i ma przysądzone oddać. Jeszcze 6 tyś wisi) to wyszłabym na zero... I miała stresy głęboko i szeroko... A tu nikomu się nie spieszy... by cokolwiek wpłynęło na konto... Jedyne co to wypłata. I weź się nie martw jak na koncie zamiast topnieć... to procent rośnie ;(

Co do szorstkich policzków u mnie też Maciuś ma szorstkie i jeszcze troszkę bródkę.
IMG_0909.jpg pysiulek wygląda tak i raz jest bledsze a nieraz się to nasila.

My dzisiaj byliśmy u znajomych posiedzieliśmy no i Maciuś tak brykał że wpadł oczkiem na moją rękę i się kolnął palcem w oko aż ma czerwoną kreseczkę na białku.
Teraz siedzimy z M i oglądamy premierę światową na National Geografhic Chanel o katastrofie w Smoleńsku.

Maciulek padł po 19 także mam przeczucie że jeszcze wstanie i będzie brykał.

Agapko to masz luzik;)do mnie w tym tygodniu Mama przyjedzie troche opiekowac sie bo musze polatac troszke pozałatwiac odnosnie sobotnich roczkowych urodzinek:)

Kota napewno przyjmą to tak jak się dowiedzieli o Twojej ciąży czyli z godnoscia:)

A ja z dziewczynami wyskoczylam na miasto wrocilam 4 na szczescie nie piłam i sie dobrze czzuje jutro mama moja przyjezdza na 4 dni,więc musze polatac do kozmetyczki na zakupy odnosnie soboty a wczwartek Tesciowie biora PAtryka do soboty;)

Lysa informuj jak z Bdnem. Może w końcu dziecku pomogą a nie znów wirusem nazwa i posla do domu. Dużo siły dla Waas i zdrowia!!!
Zabcia ale poliki wow

Cześć . Nocka średnia, bo Bartek znowu się kręcił i rzucał..chyba znowu mu ten syropek uspokajający podam przez tydzień , bo pewnie następne zęby będą szły...ehh Śnieg sypie strasznie, masakra będzie coś czuję z wyjazdem z domu pod naszą górkę.

Wczoraj taka daleka znajoma powiadała jak to walczyła z naszą służbą zdrowia . Ma chłopczyka 4 letniego, który ciągle chorował- co do przedszkola, to za 3 dni chory i ciągle antybiotyk. W końcu jakiś jej znajomy znajomego ;) zasugerował aby zrobic małemu badania z krwi na jakieś tam bakterie- bo oni mieli taki przypadek u siebie. No i zaczęły się schody , bo na badanie potrzebne skierowanie. Wyobraźcie sobie, że pediatra nie chciał dać! No bo jak to matka będzie mówiła lekarzowi co ma robić:baffled: Ona oczywiście załatwiła to w Toruniu . Takie badania robią w Polsce gdzieś tam na południu, pojechali do szpitala i się okazało, że ma te bakterie!!!!!!!!! 4 lata się mały męczył , dostał teraz specjalnie dobrany lek i jest ok. Ale normalnie ręce opadają...

U nas też czasem wyskoczą takie liszaje na policzkach, ja myślę, że to uczulenie . Staram się wtedy odstawić wszystko na parę dni i tylko typowo dziecięce jedzonko .

Żabciu - a żaden lekarz nie zasugerował u Maciulka ewentualnej skazy? Bo on dość często ma chyba takie policzki?

Lysa - :( biedny Ben... co za popieprzeni lekarze!! Tylko wirus i wirus!!!qrwa!!

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny,

co do suchych polików, Kubin też takie miał jak zaczęły się mrozy, myślę, że to od suchego powietrza + mróz, u nas pomogło smarowanie ich raz dziennie mleczkiem Hipp (to różowe) no i muszę pamiętać o kremowaniu mu buźki przed wyjściem na zewnątrz, bo jak mi się zapomni, to od razu powtórka z rozrywki.

Lysa, trzymajcie się dzielnie!!

Do góry