reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dziewczyny coś się porobiło moim córcią:szok: praktycznie nie śpią w ciągu dnia,ewentualnie jakieś pół godz.drzemki i to,żeby chociaż jednocześnie,ale gdzie tam,jak jedna śpi to druga buszuje,a potem zmiana.Potem ledwo je dotrzymuję do godz.19 na kąpiel i padają wyczerpane,a potem pobudka około 4 nad ranem i buszowanie godzinę do półtorej.Tak już 4 dzień,a Anusia to przedwczoraj jak mi zasnęła o 18 to już się nie wybudziła,dopiero o 3 w nocy i do 5 nie spała-załamka.
Na domiar wszystkiego Halincia od 3 dni nie chce siedzieć w wózku tylko jest ryk jakby ją rozrywali-chyba ktoś jakiś urok rzucił:-p
Wczoraj byłam odebrać decyzję odnośnie zasiłku rodzinnego- pozytywna i dodatku do rodzinnego na wychowawczym-połowicznie pozytywna.tzn.przyznali mi tylko jeden dodatek czyli w sumie całej kasy na dwoje dzieci 536 zł......i jak tu normalnie funkcjonować :wściekła/y: Będę się odwoływać o te dodatkowe 400zł. bo są przypadki gdzie matki bliźniąt wygrywały z MOPSem udowadniając,że pzrysługują im 2 dodatki.

Phelania troszkę Ci zazdroszczę ....fajnie było w ciąży! Życzymy zdrówka.

Ostatnia edycja:
reklama
Inka, ja bym chciała chłopca, ale coś przeczuwam, że jeśli by się udało, to tym razem będzie dziewczynka :) a tak prawdę mówiąc, byle dziecko było zdrowe i będę się cieszyła :) A jak Wasze starania? Nie mogę się już doczekać początku października, jak będę robiła test, już sobie nawet 2 kupiłam i noszę w torebce w pełnej gotowości :-D

Salsik, Kuba też coraz mniej śpi w ciągu dnia, ale zdarzają mu się czasem akcje, że budzi się w nocy i buszuje przez 2-3 godziny, nienawidzę tego, bo jednak o tej 5.40 rano muszę wstać i iść do pracy i nikogo nie interesuje to, że dziecko w nocy mi nie spało... I masz rację, walcz z urzędami, trzymam mocno kciuki!

Witam Was u nas nocka troszkę lepsza, mały tylko 3 razy się budził, pobudka o 6.
Widzę u Kacperka pod wierzchem górne jedynki, więc może winną kiepskich nocek były zęby. Oby się już nie powtarzały.
Wczoraj dzieci przed 20 już zasneły, więc mieliśmy z mężem czas dla siebie na przytulanki.
Jutro jak pogoda pozwoli może po pracy wybiore się jakieś 25km od domku na duży, nowo otwrty plac zabaw, niech się dzieci wybawią póki jeszcze ładna pogoda.

PAPAYKA najlepszego dla Igorka.

TOFIKA ja mam bardzo ochotę na wyjazd, przynajmniej weekendowy, tylko muszę wszystko ogarnąć czy nam fundusze na to pozwolą.

MARTA2212 nie jesteś sama bez okresu, ja też nie mam. Ale wcale mi to nie przeszkadza.

NETKA do naszej parafii też ostatnio przybył nowy ksiądz-wikary i jak to określiłaś tak samo jak ten u Was Niezła Męska Duuupa.

MAXEEL świetnie, że impreza udana.

NASTAZJA mi też wczoraj na przytulanki się zabrało i o dziwo sen był o niebo lepszy.

SOSNOWICZANKA jak Ci zazdroszę tych kuchennych zakupów.

PYSZCZEK ja tam nigdy ani siebie ani nikt u mnie w rodzinie się nie szczepił na grype, poza tym to nie jest tak, że jak się zaszczepisz to nie zachorujesz.

MŁA Miśka chyba z moim Kacprem się zgrali bo i on ćwiczy "chwyt pensetowy".

MILVA ja już Kacpra na noc ubieram albo w pełnego pajacyka albo body długi rękaw plus śpiochy, co chwile się też wykopuje.

LYSA dobrze, że nic nie wykryli. My od 18 sierpnia czekamy na wynik biopsij mojej mamy, miały być 3 tygodnie czekania a tu już qzwa ponad miesiąc no idioci chyba jaja sobie robią.
Trzymaj się i zdrówka dl Bena.

ASKO u mnie dziś przed 8 rano jak wychodziłam z domu było 4 stopnie aż się przeraziłam, teraz nie wiem ile ale przynajmniej słonko pięknie świeci więc nie jest źle.

KOTA wow trzymam kciuki za ciążę bo chyba już chcecie.
U mnie przeczucia co do płci dzieci sprawdziły się u obojga. Jak zaszłam w pierwszą ciążę to powiedziałam, że będzia Amelka inne opcji nie widzę. A jak dowiedziałam się o drugiej ciąży to razem z K stwierdziliśmy, nawet na początku mąż stwierdził, że on wie co robił i teraz na bank będzie chłopak.

NIKUSS tulę.

A_GALA zdrówka.

ŻABCIU i Tobie zdróweczka.

SALSIK walcz i nie daj się , należy Wam się na dwoje dzieci.
Właśnie ja dziś byłam zaświadczenia z US i ZUSu odebrać i w poniedziałek też do GOPSU muszę uderzyć złożyć wniosek o rodzinne.

PHELANIA śliczne maleństwo, wzruszyłam się. Dziś też usg swojej szefowej oglądałam i tam już było bardzo widać sliczną buziunię maleństwa i takie mini cudne robił, ale ona to już tylko 3 tygodnie do terminu ma.

Uff, u nas katar już mniejszy, ząb widoczny to i dziecko weselsze i lepiej śpi :)

Kota trzymam kciuki za braciszka &&& :-D

Salsik powodzenia w walce z urzędem!

Asko ja nie wątpię że Karolinka i inne dzieciaczki są dobrze ubrane do snu i jest im cieplutko i fajnie! Zdziwiłam się tylko, że moja Emilka jest ubrana o wiele lżej. Ale ona np nie znosi mieć na nogach w nocy nic, nawet w zeszłą zimę jak była maleńka i spała w pajacach to potrafiła tak kopać że rozpinała pajaca i spała z nogami na wierzchu.

Całuski dla Igorka!

My mamy w przyszłym tygodniu 4 rocznicę ślubu i na niedzielę zaprosiłam moich rodziców, muszę coś wykombinować na kolację dobrego i niedrogiego :-D

aaa i przez te wczorajsze gadki (a jeszcze oglądałam w TV wieczorem Zbrodnię ojca Amaro bo uwielbiam G.G. Bernala i uważam że jest najcudniejszy na świecie i może mnie przyjść i porwać i zostanę jego niewolnicą) śniło mi się że miałam romans z księdzem! :-D:szok:

Witam.

Marta2212, agalaja tez jeszcze bez @ i bardzo się z tego cieszę.
Papayka wszystkiego naj dla Igorka.
Phelania-śliczne fotki maluszkaz USG
Milva my ubieramy Julie w długie body getry i skarpety, śpi pod kołderką.
Kota
mam nadzieje ze wynik testu będzie taki jak sobie wymarzyłaś:)
Inka,Lysa zdrowka życzę mam nadzieje ze szybko choróbsko minie i już nie powróci.
Salsik Julia mi już od jakiś 2 miesięcy nie śpi wciągu dnia, nieraz zdarzy jej się jakaś 10 minutowa drzemka ale to jest bardzo rzadko,na szczęście nocnych akcji nie mamy.

Wszystkiego najlepszego dla Igorka...
Wiecie mój m. czesto już w swojej karierze ojca ubierał malą, ale dzisiaj to mnie zagiął...założył jej w domu rajtuzy na to spodnie ogrodniczki z gruba podszewka których jej nawet jeszcze na dwór nie zakładam...jakby tego było mało rajtuzy załozył tył na przód ...wtedy zrozumiałam dlaczego mała płacze raczkując....:-)
Salsik, no to całą organizację trafił szlak...:-)każda z nas to pewnie zna...już się wydaje że wszystko poukładane w czasie i mamy idealnie zorganizowany dzień a tu ups...No ale z tym zasiłkiem to śmieszne, naprawde śmieszne...na co to ma starczyć?:szok: wczoraj gdzies oglądałam dyskusje na temat tych zabitych dzieci z rodziny zastępczej, dostawali chyba 1000zł na dziecko i 2000 zł pensji, a te zabite dzieci zostały wyjęte z rodziny biologicznej tylko ze względu na sytuacje finansową i ktos się zastanawiał czemu nie wspomagać tymi pieniędzmi które ida do rodziny zastępczej, rodziny biologicznej...no ale nie można... dlatego żeby nie rozlenic ludzi ...paranoja...

kota oby te dwa testy z Twojej torebki jak najszybciej zniknęły i zamieniły się na 2 kreseczki:tak:ale fajnie tak czekać...jak wygram w lotto to też będziemy sobie robić kolejne dzidziusie hihihi
brzusio82 dzięki za podbudowanie-miałam nadzieję,że to chwilowe,że np.biometr był niekorzystny w tych ost.dniach,albo coś w tym stylu.
tofika fakt,że już nie raz przerabiałam zmianę rytmu dnia,ale wydaje mi się,że mimo wszystko to tą godzinkę półtorej to te nasze bąki w ciągu dnia powinny podrzemać-takie moje marzenie;-)
Odnośnie M. to ja mam wrażenie,że oni specjalnie odwalają takie numery przy opiece nad dzieciakami,żebyśmy następnym razem nie liczyły na ich pomoc. Mojego już kilka razy na tym "przyłapałam",że sam mi przypomina,że coś tam źle zrobił przy dziewczynkach-cwaniak jeden.

Ostatnia edycja:
Witam sie po dłuższej przerwie.
Nie wchodziłam na forum bo u dostawcy mojego internetu padl serwer i nie mialam netu.
Z jednej strony dziwnie tak odcieta od świata, a z drugiej zajelam sie tym czym powinnam a jak mialam internet to mi sie nie chcialo :p No i dzieci na tym skorzystaly, wiec możliwe że teraz też będę wchodziła żadziej.

U nas ok, dzieciaki są cudowne :) I teraz zaczela sie jazda na maxa:p Marika sie rozgadała bardzo i jest taka kochana, a Fabianek synuś mamusi, placze jak gdzies wychodze, pięknie raczkuje, przy wszystkim staje ale jeszcze mu sie nóżki majtaja i sie wywala i co chwila placz wiec teraz to oczy dookola glowy musze miec. Nauczyli się ze sobą bawic w berka:) Tak słodko to wygląda:)
Cyckujemy sie z Fabiankiem w nocy, i czasami w dzien jak czuje ze piersi sa twardei mnie bola.. No i teraz widze juz poprawe w jego skorze, liszaje jakie mial duzo sie zmniejszyly i sa juz prawie niewidoczne.. Dostaje coraz wiecej jedzonka, juz mu daje nawet cos co my jemy i nie ma wysypki:)) Więc mam nadzieję że ta alergia już mu przechodzi :)

Może uda mi się doczytać co naskrobałyscie chociaż szczerze to wątpie:p

No i dzisiaj mozliwe ze pojedziemy na wies, wiec tez znowu mnie nie bedzie przez weekend:) Ale to nic pewnego bo ja sobie dzisiaj tak stwierdzilam ze moglibismy jechac a P jeszcze o niczym nie wie:p

W weekend zaczelam to studium kosmetyczne i jetem mega zadowolona, jest duz teorii ale bardzo fajna praktyka. W ten weekend uczylismy sie robic henne na brwi i rzesy :p W tym semestrze bedziemy ogolnie skupiali sie na twarzy :) Wiec ciesze sie z mojego wyboru.

U mnie zaziębienia ciag dalszy dobrze ze ladna pogoda u nasJ zerwalam polowewinogronu (będzie wino) a zaraz będę leciec zbierac ziemniaki . Nocka tragicznadzis mala się co godz budzila a jej dziąsła wyglądają jak krwiaczki jej niechte żeby już wyjda bo od czerwca się meczymy.
Phelania slicznymaluszek:D rozczula mnie ten widok:p
Netka hah naksiedza się uwzięłaś:p ach ty grzesznico:p
Maxwellzazdroszcze wyzerki:D takie pyszności mnim mniamJ
Nastazja mój Ajakby malej cos kupil to penie by było mega za Male albo za duze eheh i fajnieze M zrobil za Ciebie zakupy dla Adasia:p
Sosnowiaczankaczekam na efekty wykończenia kuchni:D
Pyszczek my tezmielismy poślizg w szczepieniach i ostatnie mielismy w poniedziałek terazczekamy do roczku:D
Mla nie masz zaco przepraszac:p
Marta2212 tenprogram to chyba jednak jakas sciema taksamo jak surowi rodzice itp.
Milva dobrze zeTz cie przeprosilJja mala ubieram w body z dlugim i spodenki ale dzis chyba pajaca welurowego założębo u nas to zimno
Lysa co za opiekatam u Was mam nadzieje ze Beniowi nic już nie dolega, ach ty tez kochana się maszciagle pod gorke
Inka widze ze tytak jak i ja choowitek w zeszłym tyg mialam nagine a teraz znowu mnie cosrozklada
Kota to chybaby były super wiesci??? Trzymam kochanakciuki:D
Agapa ja tez mamtak jak ty leje się ze mnie ze maskara tylko ciesze się ze nie mam boliJ wczesniej jak mialam 1dwa dni okresu to zawsze ladowalam na IP może porod jednak wszystko zmienil takjak mi mowili:D
Salsik pewniewalcz o swoje:D i Zuza tez już prawie nie spi w ciagu dnia
Tofika wlasniezamiast dac matce tych dzieci jakas pomoc to nie trzeba je zabrac i teraz tebiedne dzieci staly się aniolkami L
Violet super ze jużwróciłaś bo się martwiłyśmy i dobrze ze fabianowi alergia przechodzi:p
Papayka wysciskaj iucaluj Igorka:*

reklama
VIOLETT witaj znowu.

Qzwa jestem taka zła, szefowa przez pomyłkę zabrała salonowy telefon i w międzyczasie zadzwoniła klientka i ta zapisała mi ją na 16.30 na balejaż, no zajebiście, to się równa z dłuższym zostaniem w pracy przynajmniej o dobrą godzinę jak nie lepiej. Ja rozumię, że czasem trzeba dłużej zostać, ale kurna mogła zadzwonić do mnie i zapytać czy może mi balejaż wpisać na tak późno, a może ja też mam plany jakieś. Tym bardziej jestem na to zostanie dłużej, że dziś od 7.40 jestem poza domem bo badanie rano i dzieci cały dzień na głowie babci wrrrrrr

Do góry