reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dziewczyny ja tylko na chwilkę.
Gratuluję nowych zębolków naszym grudniaczkom :)
Kota miałabyś za dobrze bez okresu, sprawiedliwość musi być;P Niektóre z nas już dawno się męczą :) A tak serio to powodzenia w starankach :*
Sosnowiczanka oby było już tylko lepiej, z całego serca Ci tego życzę kochana !
Maxwell u nas też upał, nie ma czym dychać:/
Agapa jestem pewna, że jeszcze nie raz pójdziesz :)

My dzisiaj robimy u moich rodziców grilla z okazji rocznicy. Od rana biegam jak szalona:/ Zakupki już porobione. Ze słodkości upiekłam 2 chlebki Koty z rożnymi dodatkami w zwykłej foremce do babki, bo keksówki nie posiadam:p Muszę przyznać, że przepyszne wyszło!! Kota wielkie dzięki za przepis!! Z Mikołajem nie mam czasu na wielkie wypieki, ale ten przepis zagości napewno na stałe w naszym menu. Można pokombinować z dodatkami :) Będzie kurczak, karkówka, kiełbaska, szaszłyki z warzyw, sosik jakiś i sałatka, aha i pomidorki z oliwą i przyprawami. Mam nadzieję, że nie nagrzeszę za dużo;)

Miłego dnia dziewczyny:)

reklama
Kota, no to witaj w klubie @...:-)
Sosnowiczanka, ale się skomplikowało...a ja też brałam pod uwagę spiralkę, ale jednak noszenie takiego obcego ciała w sobie trochę mnie mimo wszystko przeraża...Mam nadzieję, że wszystko u ciebie wróci do normy...

Witajcie,
wczoraj was tylko poczytałam ale nie miałam siły napisać. Ja już nie wiem czy nocki są gorsze czy dni? Wiem że biedak się męczy i dlatego jest taki marudny, ale czasem już nerwy mi puszczają tym bardziej że prawie cały czas jestem z nim sama..:-( Dziś sie wydarłam na M. niepotrzebnie, ale to z bezsilności. Ubrał się i poszedł do pracy, pewnie już dziś nie wróci.

Sosnowiczanka, przykro mi że tak cierpisz.. Czytałam że spirala działa na zasadzie - utrzymywania stałego stanu zapalnego, niby nie szkodliwego dla organizmu, ale każdy organizm jest inny i widocznie twój sobie z tym nie radził. Ale teraz już mam nadzieję będzie dobrze.

Kota- u mnie @ jak bolała kiedyś tak i teraz. Szczególnie 2 go dnia jak się rozkręci to ledwo chodzę. Ja teraz czekam, powinnam dostać na dniach i zaczynam brać tabletki.

Ehh młody dziś tak płacze, dałam mu czopek z paracetamolem jest lepiej, ale widzę że męczy się bardzo.

Sosnowiczanka, biedna jesteś :( Chciałaś sobie ułatwić życie, a wyszło paskudztwo :( Mam nadzieję, że nie będzie to miało żadnych konsekwencji dla Twojego samopoczucia zdrowotnego w przyszłości :(
Ja nie myślałam nigdy o spirali, bo nie wyobrażam sobie życia bez tamponów. Okres połogu był dla mnie z tego powodu horrorem. Czułam się źle i niekobieco w podpaskach. Najchętniej trzymałabym się z daleka od ludzi :/

Kota, ja biorę anty, więc u mnie bóle okresowe nawet łagodne. Jedna dawka przeciwbólowych załatwia całą sprawę.

Venus, gratuluję rocznicy :)

2701, gratuluję Karolciowego zebola :)

Freiya, tyle czekałaś, że teraz będzie pewnie wysyp ząbkowy :) Gratulacje :)

hej hej:)
ja dzis mialam rece pelne roboty a to z mieszkaniem a to z pasami i z mala ale juz ogarniete mala spi a ja mam chwilke dla sievbie:)
sosnowiaczanka ale ty sie bidulo masz oby to krwawienie sie skonczylo a jak nie to moze lepiej zebys zostala na tej obserwacji.
freiya gratki zabkowe:)
maxwell udanej 3 zabawy:)
Kota nie zazdroszcze @ ale teraz mniej wiecej bedziesz wiedziala co i jak:) i oby szybko brzunio się pojawil:)
czy tylko ja nie mam jeszcze @ czy jeszcze ktoras z mam tez nie ma????

Sorki, że tak z doskoku, ale mam pytanko do naszych fryzjerek :) W poniedziałek idę się ostrzyc bo już mnie długie włosy denerwują tylko nie wiem jak?? Macie może jakieś pomysły (fotki?) fajnych krótkich fryzurek? Wiem że w googlach jest pełno ale nie wszystko jest dla każdego, ja mam włosy raczej cienkie i rzadkie, ze skłonnością do falowania, ale dość podatne na układanie i prostuję sobie. I nie mam na siebie pomysłu :eek:

Mła, ja bez tamponów nie mogłam życ przed ciążą, a teraz czuję do nich awersję i mam wrażenie że brud mi się kumuluje w srodku...wiem że to nieracjonalne ale nie mogę się jakoś do nich przekonać na nowo..:-)

A ja dzisiaj przetrzepuję informacje o odkurzach w necie, bo mam chrapkę na samobieżny, taki jeżdżący/tańcujący po mieszkaniu i samoładujący się, bo czasu i sił na sprzątanie mi szkoda, wolę go dziecku poświęcić, ale jakość działania tego czegoś chyba nie jest za dobra... Może któraś z Was ma i wie jak to funkcjonuje w życiu, bo na filmikach producenta - bajka.....

My właśnie siedzimy i czekamy na gości, Maciuś się bawi ale nie daje mu spokoju stół i szklanki chipsy itd co na nim stoją co chwilę jest pisk bo przy nim staje a ja go sadzam z dala od stołu.

Dzisiaj był dzień w pośpiechu zakupy sprzątanie itd. no i meczyk siatkówki hehe że nawet czasu nie było dobrze zjeść.

reklama
Witam wieczorowo,
Adaś zasnął właśnie, w południe dałam mu taką małą dawkę paracetamolu i wyciszył się i on i ja. Jesteśmy oczywiście sami, bo M. w robocie, a rodzice na urodzinach, ale fajnie nam minął wieczór razem z moim synkiem. Nawet razem podlaliśmy ogródek sąsiadce która jest na wczasach- Adaś miał kupe radości.

freiya- ja też kompletnie nie wiem co zrobić z włosami?Ty przynajmniej już wiesz, ze chcesz krótkie a ja myślę- ściąć , zapuszczać, przyciemnić, zrobić grzywkę, zapuścić grzywkę??? Łeb wielki, zero pomysłów!

Mła, Tofika- ja kiedyś używałam tamponów, ale raz przez zmianę tabletek nabawiłam się infekcji, bolało jak nie wiem. Od tego czasu musiałam używać podpasek przez dłuższy czas i tak już zostało. Teraz już tamponów nie kupuję.

Żabcia- zdolny ten twój Maciuś ;) No i już wie że chipsy dobre :tak:

Dobrej nocy Wam życzę ;)

Do góry