reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

fajnie macie dziewuszki ja jeszcze czekam na pierwszą @;/ już z M się ostanio śmialiśmy co by było jakby sie okazało że dwa miesiące po porodzie miesiąc w ciąży:szok::szok: żarty żartami ale wydaje mi się że już powinnam dostać i się martwie się tym faktem...

reklama
Papayka no to zapewne masz bardzo wcześnie wykryte to zapalenie płuc,w sumie na pewno skoro puścili Was do domciu;-). Wiadomo,że nikogo nastraszyć nie chciałaś. Jeśli chodzi o objawy to jednak jakby nie patrząc to dziecko,dziecku nie równe...

Asienka jeśli karmić piersią to możesz nie mieć @ nawet i 9 miesięcy,ja karmiłam Nicole 3-4 tygodnie,a @ dostałam jak Nici miała 3 miesiące,przy Krzysiu karmiłam go tylko 5 dni,a @ dostałam jak Krzys skończył 4 tygodnie.

Uciekam Mamuśki ;-) dobranoc

Czesc dziewczynki..Kurcze czytam Was codziennie, ale z dwoma szkrabami same wiecie jak jest:)
czasem padam juz z Mloda jak ja usypiam..

U nas wszystko ok,oprocz jednego...Mala ma skaze:(:(
dostala taka kaszke na buzce;/;/
i przestalam jesc przetwory mleczne i niby ok,ale tak naprawde nie wiem czy to to..bo Patryk mial skaze i nie pamietal jaki byl objaw,bo zawsze cos mu wychodzilo na buzce.. Albo tradzik albo cos:(
A tak to sprzatanie gotowanie i tak w kółko:)
Wocilismy od Tesciow z Patryczka urodzinek sami z Nadia bo Mlody zostal na feriach:) i zamarzla nam woda a co za tym idzie nie mielismy ogrzewania i musialam jechac spac do mojej Mamy z Nadia, a M aprawial usterke:) ehh masakra i przez to troche mnie tu nie bylo...

W poniedzaialek dzwonie do szczepien i sie umawiam z Mloda na wtorek do szczepienie i chyba wezme 6w1 bo z tego co pamietam u nas miedzy 5w1 a 6w1 jest roznica 30zł..

Milej nocy Mamuski..

a co do paczkow zjadlam 4 i sie przyznaje:)

Izi, prócz różnicy w cenie jest jeszcze różnica między skutkami ubocznymi 5w1 a 6w1. te drugie są bardziej ryzykowne....
Dobrze, że rura już odmrożona :)

Papayka, dzięki za przestrogę :*

Izi a własnie myslałam o Tobie i miałam się odezwać, widzę że i u Ciebie skaza nei odpuszcza dzieciakom... moja młoda też ma cały pyszczek w kaszkowatej wysypce i jeszcze okolice uszek a do tego przez pierwsze dni po jej pojawieniu sie była dodatkowo czerwona na buźce, byłam na szczepieniach i lekarka powiedziaął ze skoro mały miał(ma) to ona pewnie tez jak widac, narazie mamy obserwowac, a ja od jutra odpuszczam wszystko co moze powodowac skazę, tylko kuźwa cco my teraz mamy jesc....??????????????????????????????????????????///
salsik już wklejam przepis i nawet fotkę pstryknęłam, a do tego ciacho wyszło mega pyszne i jak tu się odchudzać!! dobrze ze jest na imprezę to przynajmniej nie będę jadła dopoki sie nei skonczy;p, a przed chwilą wyjełam z pieca keks:)
papayko zdrówka dużo dla Igorka!!!

ja jeszcze @ tez nie dostałam, karmię piersią ale zdarza mi się podać sporadycznie mm no ale czasem mała tyle śpi że przrwy w karmieniu dość spore, za to potem jak się obudzi wisi co chwile na cycku przez 3 h. Więc nie wiem jak u mnie to będzie.

Mła to lepiej brac ta 5w1?? kurde sama nie wiem napisz cos wiecej na ten temat:) dzieki:*

Asko
tez o Tobie myslalam jak radzi sobie ze swoimi bąblami:)
u mnie dokladnie powiedziala to samo co Twoja ze jak Mlody mial to ona raczej tez...biedulki te nasze dzieciaczki;/
A Ty jesz tego popapranca??Moja by wysypalo mega jakbym go wciagnela:(
le skusze sie jak przestane karmic...
Co jem?????????????/
pieczywo szynki jaja parowki i powoli juz mi sie tgo sni:)
a na obiad zupy jarzynowe ,mieska duszone ,smazone,babke dzis upieklam:)
Ogolnie mam mega ochote na slodycze:p
i jem co chwile drozdzowki i placki:)

Asko możesz mi napisać jak wyglada ta kaszka u Karolci? Jaki ma kolor i czy za uszkami jest taka jak na buzi czy wyglada jakby to byla sucha skora?!
U Aleksego tez podejrzewają alergie a mi ta jego kaszka nie wyglada na alergie!
Jest lekko widoczna i troszkę szorstka ale sama nie wiem!

inka na poczatku to bylo mega czerwone spore chrostki a teraz wyglada jak drobne szorstkie chrostki, a wlasciwie całe policzki szorstkie, chropowate czasem do tego mega zaczerwienione, byc moze jak cos zjem, a w okolicach szyi i uszek juz słabiej bo bardziej pojedyncze. Jak uda mi się zrobic fotkę to wstawię, ja jestem juz na 99% ze to skaza bo za dlugo się utrzymuje, wiec niestety koniec z nabialem:( tylko zastanawiam sie czy bede mogla jajka, bo to tez zalezy od tego na jaki rodzaj białka dziecko jest uczulone, z reguły na produkty mleczne ale zdarza się tez jajka itp.
izi Nadia sliczna, ty zreszta tez super wygladasz, a widze ze Patryk to taki sam majster jak i moj Kamil:)

reklama
W bezpiecznej szczepionce nie chodzi o to czy to 5w1 6w1 czy bóg wie co w 1 tylko o to aby szczepic dobrym jakościowo preparatem. Ja szczepie 6w1 szczepionka Infanrix Hexa, gdybym szczepila 5w1 też wybralabym markę Infanrix a nie np. pentaxim choć nie wiem czemu miałabym fundować dziecku dodatkowe BOLESNE (jedna z najbolesniejszych szczepionek nawet dla dorosłych) klucie wzw b. Takie jest moje zdanie po kilku latach pracy w przychodni pediatrycznej

Ostatnia edycja:
Do góry