reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Gosia, skoro Oskarek tak chwali się tymi klejnotami, to widocznie jest czym! Może Ty nie będziesz miała z tego pożytku, ale chłopakowi przyda się w życiu jak nic! ;)

Kupiłaś herbatkę? Ja kupiłam, ale bez szału. Nie przepadam za takimi "zdrowymi" rzeczami i nie wiem jak zmulę cztery szklanki dziennie :/

Łysa, a ja mam takie uczucie niedosytu. Za mało nas dręczysz ostatnio! :)

Majeczka! Właśnie doczytałam, że masz rozwarcie na 4 cm! No to na wylocie jesteś, Kochana! Dawaj znać, jak coś się zacznie, bo widzę, że to już lada moment!

Dam znać:tak::-) Pewnie do Serg na GG z komórki,bo do Maxwell mam nr.kom.,ale nie wiem czy ona nie rozpakuje się przed mną;-):tak:
Synkiem z takim rozwarciem chodziłam tylko dwa dni od badania-zobaczymy jak teraz...
Zapomniałam dodać,że przytyłam od początku 16 kg:szok::-D
Co wy tu smaki na słodycze jeszcze robicie-mało to ja przytyłam?:-D:szok:

MAMOOSKARKA KOTA zastanawiam się nad poinformowaniem PIPu, choć ja już nie mam siły na kłótnie i wszystko inne, dobrze że to już końcówka ciąży. Ale powiem wam, że moja mama nieźle się na niego nabuzowała i ona tak chyba tego nie zostawi. KOTA pytałaś czy nie mogę podbić książeczki w księgowości?? Ogólnie co miesiąc powinnam dostawać RMUA (tu też wiadomość dla FREYA) bo to powinien być za przeproszeniem zasr..y obowiązek pracodawcy ale oni wszystko mają głęboko w d...e i mają człowieka za nic, a że nie dostałam RMUA od marca to książeczki też podbić nie mogę u księgowej bo jej nie znam, nie wiem gdzie urzęduję i z jego gadki śmię wnioskować, że ona tak jak i on są mało kompetentni i mało obeznani w prawie i przepisach, chyba ja jestem bardziej kompetentna niż oni oboje wzięci.

Mam jakiś dziwny niepokój dzisiaj na temat porodu i nie wiem jak to się skończy (JAK BYŁAM Z MELKĄ W CIĄŻY TO W DNIU GDY ODESZŁY WODY, MĄŻ O 5 JAK ZAWSZE WYRUSZYŁ DO PRACY A JA OBUDZIŁAM SIĘ PRZED 8 I MÓWIĘ DO MAMY, BO WTEDY PILNOWAŁA DZIECKO U KOGOŚ, ŻEBY ZADZWONIŁA DO TYCH LUDZI BY PRZYWIEŹLI W TYM TYGODNIU TĘ DZIEWCZYNKĘ DO NAS BO JAKBY MNIE WZIEŁO TO CO JA SAMA ZROBIĘ. I CO?? DZIECKO PRZYWIEŹLI A MI ZA JAKIEŚ 15 MINUT PO TYM ZACZEŁY WODY ODCHODZIĆ. KURCZĘ JAKBYM WYCZUŁA) i dziś też jakoś tak dziwnie coś czuję w podświadomości. I w związku z tym, powiem łagodnie że K mnie wkurzył choć cisną mi się gorsze słowa na usta. Lubi sobie czasami wieczorkiem piwko wypić i mu mówię, żeby póki co dał sobie dał spokój z tym piwkiem bo jak mnie którejś pięknej nocy złapie to kto mnie zawiezie, a on na to że w tym tygodniu na pewno nie urodzę a w przyszłym go nie będzie bo w tę delegację rusza. Ja mu na to, że nie znamy dnia ani godziny, że na dobrą sprawę może się coś zacząć nawet za pół godziny i wyszłam by na niego nie patrzeć, to przychodzi do mnie do drugiego pokoju i że on mnie bardzo prosi, że jak mnie zacznie brać to niech mnie bierze w dzień. ZAJEBISTE PODEJŚCIE. Normalnie prawie się popłakałam.
Także nerwowy dzień trochę.

A dziewczyny jakaś galaretka pojawia mi się na majtach, czy to ten czop??? Bo przed pierwszym porodem tego nie zauważyłam i nie pojawiło się.

Właśnie włoski ufarbowane, grzywa podcięta na poprawę humoru no i aby pięknie na porodówce wyglądać, więc mogę rodzić albo jutro to jeszcze na brwi hennę narzucę.

Kurczę boję się.

Ja dzisiaj to normalnie caly dzien podsypiam

Mła- dzisiaj przyszły naklejki z Kubusiem i prosiaczkiem oraz Daisy-fajne, moj M jak zobaczył Daisy to krecił nosem tylko Kubus mu sie podoba, czekam jeszce na te motylki i jak juz dostane to na pewno sie pochwale, w odpowiednim wątku,widze ze nie tylko ja mam obawy jak te motylki rozmiescic,no ale cos sprobuje wykombinowac

Kota- powiem za dziewczynami-jak nie dostaniesz od swojego gina zalecenie zrobienia GBS, to idz do innego lekarza, tym bardziej ze rodzisz SN-ten paciorkowiec jest niebezpieczny dla maluszka, wiele szpitali kiedy sie dowiaduje ze ciezarna nie ma tego badania traktuje je jakby mialy ten paciorkowiec i podczas porodu jest podawany antybiotyk, nie wiem jak jest w Twoim szpitalu ale nie ryzykuj,
Ja mimo ze bede miala CC-mialam robiony GBS, nawet dwa razy bo jak dostalam skurczy w 32 tyg to w szpitalu mi pobrali posiew a teraz w 36 tyg moj gin mi pobral jeszcze raz, wynik na szczescie ujemny

Dorotar- az mi sie nóż otwiera jak słysze ze masz takiego chamskiego szefa, wspołczuje normalnie cham

UFFFF przebrnełam dziś przez lektyrę !!!!! jak siedzę na BB to nie mam co czytać nie piszą????? niema mnie na kilka godzin TOM ok trzeba było tak odrazu...... bo zamknę się w sobie zobaczycie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie wiem czyy spamiętałam wszystko

po pierwsze

DZIEWCZYNY!!! wsze prośby co do terminów zostały wysłuchane zobaczymy co w tym temacie da się zrobić!!!!!!!:-D:-D:-D, napewno musicie mi w tym pomóc

Sergi taką kawkę z tym panem poproszę jutro na porodówkę !!!!miam i jaka data cię interesuje to do księgi życzeń wpiszę:-D
Kota upieraj się co do badania musi być przy porodzie SN co on zgłupiał
karolca co do porodu pośladkowego pierworódki tną CC ale przy drugim można próbować wiem bo dużo czytałam mój Oskar dopiero 36 się przekręcił a lekarz chciał abym pośladkowo go rodziła SN powiedział że nie mam przeciwskazań
Mła liście malin kupiłam ale masakra w necie po 2,5 widziałam a ja za 5 g 8 zł zapłaciłam jakoś mega w świecie herbat sobie liczą ale mam piję właśnie słabe ale czego się nie robi dla dobra....:tak:
co do klejnotów to niech tam ma co trzeba:-D Emilka też śliczna księżniczka to fakt że buziaczek dziewczynki taki delikatny a chłopak to inne ma rysy odrazu widać SLICZNA KSIĘŻNICZKA fajnie że wszystko u was ok

maxuell ty się nie wykręcaj że niby armia nie działa tylko do jutra !!!
Łysa to samo !!!! a i dorator jak tam armia bo któraś pisała że zadziałało j dziś spróbuje i skuszę się na jeszcze jeden kubeczek pysznnych ziółek blleeeee:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam brzuchatki,

Dzis odebralam wczorajsze wyniki z morfo , moczu ,Hbs i kiły wszystko ok:-)jeszcze ostatnie badanie w sobote u gina (posiew z pochwy i wreszcie KTG) a pojutrze Diabetolog mnie czeka i papierek do szpitala ze mam cukrzyce ciazowa-chociaz bede spokojniejsza....

Aga7602- narazie daruje sobie KTG na kasprzaka po dzisiejszej rozmowie przez tel z P.polożna:wściekła/y:po pierwsze musze miec skierowanie od swojego gina na KTG:szok:a ze moj gin leczy prywatnie nie moze wystawic takiego skierowanie do publiczej placówki (chore ale jednak..) Polozna mnie uswiadomila ze kazda ciężarna z ulicy chcialaby przyjsc i sie zbadac na Ktg !!!!:no::szok:normalnie w szoku bylam, łachy mi nie robia:-)dam im popalic jak zaczne rodzic rozniose cale ImiDz :-Djak Panie polozne beda niemiłe:tak:Zapomnialam ze moja Karta Medicover ,ma takze w pakiecie KTG za darmo wiec w sobote spokojnie porozmawiam z ginem zeby mi zrobil to badanie dla świetego spokoju:-)

Majeczka-kochana mmoze ty zaczniesz ten przełom w GRudniówkach , te nasze dzieciaczki sa naprawde uparte:-Dale czuje ze jak sie zacznie ,to sie nie skonczy:-)
Agapa -poczestuj naleśniczkiem:-Dpewnie juz zjedzone:tak:
Mła,MamoOskarka- co ja bym dala za takie ciacho:-Dzaraz zaślinie cały monitor:tak::-D

Kurcze dziewczyny ja tez ostatnio mam taki apetyt ze juz nie patrze czasem to co jem:szok:przeraza mnie pochlanianie tego wszystkiego:-D

Gratuluje kochane udanych wizyt,chociaz dobre wiesci:tak:ide poszperam troszke w necie.

Buzka:*

Do góry