reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Pyszczku fajnie że jesteś w domki odpoczywaj!!!

mła ja z usg też na 12 ale wg moich wyliczeń 5.12 więc ty się tak nie ciesz bo pewnie Emilka nie będzie kolosem i tyle a jutro 9 m-c zaczynasz więc się tak nie ciesz !!!:-) i ciebie dopadnie :-D a co do prezentu to masz racje Emilka dla wszystkich najbliższych najlepszym prezentem niech oni raczej o tobie pomyśleć jak cię za to wynagrodzić:-)
na szkole rodzenia 3 lata temu pamiętam jak położna niby żartem niby serio poprosiła panów o pozostanie bo ma dla nich coś do przekazania i oni zestresowani zostali a ona wymieniła najbiższe sklepy jubilerskie w i których mają zkupić swoim kobietom prezęty z tytułu wydania ich potomków naświat:-D pomysł był i nawet w naszym przypadku poskutkował teraz to nawet na to nie liczę bo jak się nie przypomni to zapomną jak to facececi :sorry2:

katarinka to super powodzenia to tak podobnie jak umnie

Ostatnia edycja:
reklama
mla jestem jestem. Spalam godzinke i teraz leze i obserwuje, skurczyli miesiaczkowe nadal są w tych samych odstepach, teraz mnie trochę muli ale chyba zglodnialam haha wstane już i co będzie to będzie trudno, muszę sprzatnac i wstawić bigos wiec nie mam czasu na stekanie wiec ja na razie odwołuje was ze straży ale gdyby się nasililo to albo przez komórkę wejdą na BB albo dam Sergi znać buziaczki wszystkim!

Pyszczku super ze już w domku! Dbaj o was!

Co do prezentów, to u mnie jest tak jak u Violett, każdy kupuje każdemu coś skromnego.
Dla M mam już upatrzony duży zestaw narzędzi, typu klucze itp. Sam coś takiego chciał. Dla mojej mamci mam zamiar kupić moździerz, bo ostatnio coś wspominała, że jej potrzebna. Dla starszego braciszka kupię piersiówkę, bo chodzi często na imprezki, a tak to będzie miał jakiegoś "wspomagacza" przy sobie:-) Dla taty i dziadków jeszcze nic nie mam upatrzonego. Ale najbardziej zastanawiam się co kupić młodszemu bratu. Ostatnio bardzo się z nim zżyłam i chcę dać mu co specjalnego:-) I jeszcze zostaje komplet od mojej chrzestnej (wujek, ciotka i dwóch kuzynów), ale im kupię jeden wspólny prezent.

Katarinka09 no to super. A powiedz mi jak wyglądało Twoje KTG? Masz wykresie? Bo ciekawa jestem jak te przepowiadacze wychodzą.

Hej dziewczynyki

Ale znowu naprodukowałyście stron:szok::-D z M juz zgoda !!!:-D juz mi minelo ,tym bardziej dzis przyjechał wózek kurierem:-)wrzuce fotki na odpowiednim watku:tak: Ja dzis caly dzien prasowalam c.d ciuszków dla malego jeszcze jedno [ranko i prasownie i koniec wszytko bedzie gotowe:-)Jeszcze podłoga mnie czeka do mycia i koniec:tak:

Jesli chodzi o prezenty w tym roku to niestety bedzie słabo ,kasy za bardzo nie ma i w tym roku bedzie dosc oszczednie, ale co tam Alanek bedzie naszym prezentem:tak:i TO JAKIM:-)

Myslalam ze dzis cos bedzie na sygnale a tu cisza....:-(czuje ze jak chlusnie to wszystkie polecimy po kolei:-)

łysa - napisz jak tam twoje samopoczucie:tak:
Tofika- tak to mialo byc te USG na które czekalam 4 tyg , zalezalo mi na nim z powodu wód płodowych-czy czasem nie mam za duzo,bo maly cos za bardzo sie wierci:dry:a ja ostatnio przeginalam ze słodyczami-niestety ta koncówka ciazy tak nam daje do wiwatu:no: Do poniedzialku "rzut beretem" wiec nie bede juz kombinowac mam nadzieje ze nic sie nie stanie....
Aga7602- to takie akcje sa w IMIdz , mialam jechac w tym tyg ale pojade w przyszlym razem z nowym usg i zobacze co z tymi wodami
Pyszczku dobrze ze juz w domciu

Strasznie brzuch mi trwadnieje - w tym momencie jak dotykam to jak skala:szok:
Nie zadzylam wam podziekowac za wczorajsze mile słowka , az przyjemnie mi sie zrobilo:tak:
Jak tak dzis skladalam wózek z M ,to juz nawet nie myslalam o tym bólu porodowym tylko o tym zeby Alan teraz z nami był - naprawde juz dziewczyny nie moge sie doczekac:-)

rojku ja wczoraj byłam na ktg i szkoda bo nie dali mi wykresu ale tylko opis ale a miałam dość równe tętno dzidzi ni agle rosnąca kreseczka do 25 % i opadajaca nie wiem jak to opisać ale tak to widziałam

Położyłam się na godzinkę a tu znowu stron przybyło;-)

Pyszczek super, że znowu jesteś z nami. Waga 2500-2700 wcale nie jest taka zła. Moje córy też były drobne, 2800 i 2850g.
Lekarz powiedział, że sama jestem bardzo drobna więc trudno ode mnie wymagać dużych dzieci.

Ostatnia edycja:
Wróciłam do świata!! mam internet. Co się okazało - mój dostawca założył hasło, więc poinformował mnie o tym przed 10 minutami. A pisać na komórce wcześniej nie mogłam, bo mi się pakiet skończył.
Ale jestem!! :D i od razu na BB.
Wybaczcie - nie nadrobię... :/
Jak zdążyłam napisać rano - byłam u krwiopijców. Jutro mam wizytę. Doczekać się nie mogę, bo mam wrażenie, że mój organizm pomału się przygotowuje do nadejścia tego ważnego dnia. Dziś stwierdziłam, że lepiej mi oddychać, więc chyba brzuch mi się obniżył... Och, może Malutka zrobi nam niespodziankę na Mikołaja :) dowiemy się jutro o 15. Ale na nogach będę już od 6, bo mam o 8 ćwiczenia i wykłady do 14.30 :( obym wytrzymała. A idę, bo może to będą ostatnie moje podrygi na uczelni, zależeć będzie od szyjki i tego co powie lekarz.

Gratuluję pomyślnych wizyt Nastazji i Ankubator :D nic tylko czekać na Maluszki :)
Zważyłam się dziś w przychodni:szok: mam 78kg!!!! no ale od ostatniej wizyty przytyłam 2kg, więc może dieta bez białego pieczywa coś daje? bo na poprzedniej wizycie miałam plus 6. Mam taką cichą nadzieję, że max 80 dobiję...

Gosia, Słońce, ja wiem, że chcecie, żebym się spakowała :p Ale w sumie to nie mogę, bo jutro przyjeżdża przyjaciółka wybrać mi ciuszki na wybranie małej ze szpitala, więc nie będę rozbebeszać torby - wszystko mam ładnie w szufladkach :) A pomysł z jubilerem super, tylko nie wiem, jak to opowiedzieć mojemu, żeby nie wyszło, że podpucha grubymi nićmi szyta :p Ty to możesz zagadać, że np. nie wiesz na którym palcu będziesz nosić ten nowy pierścionek XD (bo zakładam, że to był pierścionek)

Lysa, no to czuwamy z Tobą! Ja mogę mieszać bigos (moja teściowa lubi być taka akuratna i zawsze mówi "mięszać" - uwielbiam to, ale jak mi skazi Emilkę takim gadaniem, to wynajmę nianię ;)).

2701, tę piersiówkę to daj dopiero po narodzinach dziecka, bo przez nią możesz być skazana na taksówkę ;)

Phelania, czekamy na fotki nowej fury :)))

mamaO, widzę, że do serca wzięłaś sobie moją radę o nie poceniu się, bo co nie czytam, to albo właśnie wstałaś, albo się kładziesz ;) Nie przyzwyczajaj się, bo niedługo nie wystarczy leżeć i ładnie wyglądać. Oskar będzie miał większe wymagania ;))) (to już połowa kuracji, prawda? dajesz radę?)

reklama
to ja wkleje moje dwa "KaTeGia" powiecie mi czy macie podobne
bo mój lekarz przy obu popatrzył i stwierdził, że ok
na dzisiejszym i tetno dziecka wieksze i macica jakas bardziej aktywna, ale tylko powiedzial, ze za tydzien do kontroli
CCI20111117_00000.jpg
CCI20111117_00001.jpg

Do góry