reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
\
ataata taka prawda!! zobaczysz jak jej zaczniesz sterylizowac to zacznie byc aniolkiem!!! ona poprostu nie wie jak ci to powiedziec!!
No to ja sie męcze juz 3 miesiące z histeriami Darii a Ty stefanka dopiero teraz mi mówisz że wina w banalnej sterylizacji:crazy: Cholera:baffled:
stefanka i tez sie nie denerwuj wyginaniem Gajuni podczas płaczu, bo właśnie podczas płaczu dzieci mają większośc objawów WNM, ale WNM sie szuka w objawach jak dziecko nie płacze:tak: (zamieszałam ale wiesz oco chodzi;-))

Barbarkak Wzmożone Napięcie Mięśniowe, wpisz w wyszukiwarke i znajdzie;-)

Jezu tak nadrukowałyscie ze niewiem co pisac:baffled:

Monia BabyBjorn kupiłam za namowa Aneczki i faktycznie jest rewelacyjne i wygodne dla mamusi i dziecka tez, tylko Daria tak jak Tosiek narazie jeszcze go nienawidzi:-D:crazy: Także poluj na allegro, jest tego troche i czasen naprawde można okazyjnie kupic nowszy model... ja kupiłam starszy (na kabzle) za 55 zł a potem mowszy na plastiki za 31 zł:-D także trzeba przypolowac chwile;-)

viki u nas głowa raz sie ciagnie raz opada, ale WNM wykluczone mimo wielu wielu innych objawów tej choroby u Darii (piąstki, płacz przy jedzeniu, niechęć do lezenia na brzuchu itp...) także nie przejmuj sie bo podejrzewam że wszystko jest oki. Kurcza przeginają z tym WNM!!! U wszystkich sie doszukują i tylko straszą ludzi!!!

Dada ja mam to co ty, udało mi sie za 31zł kupić a wygląda jak nówka:szok: a wczoraj Activ poszło za 41zł z groszami:crazy:

Aneczka dzięki za porade apropo zagęszczacza, ale juz jest lepiej bo jest na sojowym i ono jest gęstsze, ale zas przezto jest problem z twarda kupą:baffled: a jak bym jeszcze dodała zagęszczacz to bybidula juz sie wogóle nie wyrobiła..
A i mam pytanie do Ciebie (pamietam jak mnie pocieszałaś że Witus też był niespokojny podobnie jak Daria, a teraz jest żywiołowym fajnym dzieciakiem) powiedz mi czy Antos też jest taki nadpobudliwy, czy spokojny???

A ja ide oszukac moje dziecko i wcisne jej przez sen butle bo robi przerwe 6 godzinną nie wtedy co ja chce:-D. Może sie da nabrać i dopiero od teraz zrobi 6 godzin przerwy a nie od 20:crazy:
No zobaczymy, choc pewnie mnie oleje i wypluje cycka:-D

witam dziewczyny

dlugo u was nie bylam bo mialam zawalone ze wszystkim.
chodzie troche przemeczona, na studiach tylko jeden egzamin bo wykladowca go odlozyl na poswietach wiec caly czas musze material powtarzac. i nadodatek jakis system wprowadzili na uczelni ze jak sie nie odda indeksu do okreslonego dnia to cie skreslaja i bulisz pozniej za zapiszanie 150 zl...ehh

z dzieciakami tez mialam urwanie glowy. jak bylam na kontroli to nasza pani doktor musiala wyjsc wczesniej i trzeba byli isc do innej...stwierdzam fakt ze lekarz a lekarz to naprawde wielka roznica. Ninka do kontroli miala isc i ta doktor powiedziala ze nie moze sie zbyt wypowiadac bo nie widziala malej wczesniej (rozumiem to) ale od razu antybiotyk chiala dac...no poco skoro nie widziala jej wczesniej...bez sensu. oczywiscie powiedzialam mezoi ze nie ma takiej opci bo pojedziemy do nasze i sie zobaczy.
z Erykiem tez mialam problem, mial na buzi krostki, potem zrobila sie szorstka sora i troche sie zaczelo luszczyc i na nozkach zaczely sie ktosteczki a teraz zrobila sie taka sama skorka jak na buzi (czytaj policzki) i jej mowie, ze moje to alergia..a ona ze nie bo jak by byla to wygladal by gorzej. dobra...wychodzilam z wizyty totalnie niezadowolona. no i jak po tygodniu zjawilam sie na szczepieniu z jednym i drugim to maly wygladal gorzej i trzeba przechodzi na mleko bebilon peptk...wychodzi na to ze bede miala alergika...kurcze a u mnie w rodzinie nikt nie jest ani ze strony meza.

nie karmie juz piersia..niestety, szybciej mi sie meeczko skonczylo niez przy Nince...ale to ma zwiazek ze stresem i z tym ze na uczelnie ciagle biegalam
@ jeszcze nie dostalam, choc od 2 tyg nie karmie a wczesniej karmilam tylko w nocy
to tyle. ktos jeszcze jest bez @?

mam nadzieje, ze u was jakos leci i nie macie broblemow z malcami
Ataata..nie jestem nabierzaco, ale jak z Darusia? juz wiadomo o co chodzi? domyslam sie ze pewnie pisalas ale nie moge teraz przeszukac wszystkich watkow.

pozdrawiam u nas zima..ble

Ataata Antos jest zupelnie inny niz Witek.Spokojny i bardzo wesoly.Wiadomo ,ze tez czasem placze i sie wscieka jak kazde dziecko.Mialm tez problem z usypianiem bo przez nerwy w domu i brak czasu stale ktos go nosil zeby nie plakal przy zasypianiu.Teraz wzielam sie w garsc i zasypia juz czesciej w lozeczku ale czasem sie buntuje;-) Witek naprawde plakal ciagle.Nie bylo mowy o zjedzeniu obiadu albo siadaniu.Naszczescie cala rodzina pomagala.Nosilismy go na zmiane .W dzien praktycznie nie spal , chyba ,ze krotkie drzemki na rekach no i pod warunkiem ,ze ktos chodzil:rofl2:Jak mu przeszly kolki zaczelam go trenowac i nauczyl sie sam zasypiac w lozeczku.Baardzo dlugo tez nie potrafil sie sam soba zajac.Do czasu kiedy nosidelko bylo dobre to ciagle z nami byl na rekach .Rozwijal sie za to blyskawicznie i jest teraz bardzo bystry i baaaaardzo zywy.Siedzi tylko jak je i jest przypiety pasami albo w samochodzie bo bardzo lubi.Tak to ciagle biega i cos kombinuje:-DZ Twoja Daria tez pewnie tak bedzie , zobaczysz:tak:

Witajcie!!!:-):-):-)

Dzisiaj cos tu pusto....;-)
A my załatwiamy ostatnie sprawunki związane z wyjazdem...jutro raniutko jedziemy do rodzinki na święta, no i ochrzcić naszego małego diabełka:-D

Kurcze nie doszły do nas kartki do spowiedzi, zostały wysłane 2 tygodnie temu....nie wiem idziemy dzisiaj do księdza zapytać się co mamy robić-czy nam wystawi inne kartki...no cóż poczta polska.

Aneczka nie doszedł Twój adresik jeszcze do mnie...Kochana czekam;-):tak:

Buziaki,papa:-)

hej Dziewczyny. Ja dziś króciutko, bo Szymon na kolanach i się wierci. Poza tym pakowanie nas czeka,bo jutro jedziemy na święta do teściów.

Asmodis, ja jeszcze jestem bez @. I dziwi mnie to, bo piersią karmię tylko wieczorem, w nocy i wczesnym rankiem, czyli 3 razy. Ginekolog uprzedzała mnie, że mogę mieć wkrótce @. Ale póki co nic z tego. I dobrze. Jakoś przy małym jeszcze @ mi do szczęścia nie potrzebna.

A skoro ja tylko na krótko, to chciałam Wam wszystkim życzyć

Spokojnych, zdrowych, pełnych radości Świat Wielkanocnych.
Smacznego jajocha, mokrego dyngusa
i pogody wiosennej a nie tych ostatnich podrygów zimy jakie ostatnio nas zaszczyciły.

CAŁUSY

moja Madzia bardzo chetnie sie podnosi do siadu, jak tylko dam jej paluchy to podnosi glowe i ciagnie raczkami, a jak sie zlosci jak koncze takie cwiczenia !!

za to ma problemy z podnoszeniem glowy lezac na brzuchu, zreszta bardzo nie lubi tak lezec, po paru chwilach zaczyna mi poplakiwac i jak jej nie przewroce na plecki to zaczyna plakac na dobre

zasypia sama juz dobry miesiac jesli nie dluzej, jak widze ze jest zmeczona to ja po prostu zostawiam sama i po kilku chwilach spi sobie, w tej chwili juz nie umie zasnac jak ktos jest przy niej - np ja glaska czy cos takiego
jak bylam u rodziccow na weekend to moja mum koniecznie chciala byc przy niej i zamiast na spaniu to konczylo to sie na placzu :no:

Agnieszka to widzę, że Twoje dziecię dokładnie tak samo jak moje chętnie siada ale z leżeniem na brzuchu i podnoszeniem głowy słabiutko. A z zasypianiem jest dokładnie tak samo jak u Ciebie:tak::tak::tak:

Agnieszka, Weroniczka ale Wam zazdroszczę z tym zasypianiem Waszych Pociech !!
Po świętach ostro zabieram się do roboty nad moją przylepą...i już mi się serce kraje :zawstydzona/y: bo tak słodziutko się we mnie wtula jak zasypia. No ale muszę ... ostatnio zaczęły mnie strasznie kolana boleć i nie wiem czy to od noszenia mojego klocka czy może z przeziębienia.
Dada Nie wiem czy będziesz jeszcze tu dziś zaglądać: życzymy Zdrowych i Pogodnych Świąt Waszej Rodzince.
Aneczka jak opowiadasz o Witku, to tak jakbym czytała o pierwszym synku mojej siostry.. z tą różnicą że teraz nawet przy jedzeniu się kręci :-D A jej drugi synek to tak jak Antoś - przeważnie uśmiechnięty.
Asmodis nasza pediatra też na wypryski i suchą skórkę powiedziła że to powietrze, twarda woda i nie należy się przejmować tylko tłusty krem używać...no i przeszło dość szybko, widocznie nie każde wypryski oznaczają alergię, może dlatego Twoja pediatra nie chciała panikować.
No i ja tez jeszcze nie mam @ ale ja to karmię jeszcze tylko piersią.
Viki to miałaś okropne przeżycia, dobrze że się źle nie skończyło!

A dzisiaj Wiktor zrobił ogromne postępy w podciąganiu do siadania :-) ślicznie sie już sam podciąga i głowa mu coraz pewniej się trzyma :-D

reklama
kochana ta soida podpowiedziala mi ze trzeba tez sterylizowac inne rzeczy i kupilam spray miltona do sterylizowania przewijaczka itd. :))
ataata ty mnie wczesniej nie pytalas !! zreszta uwazalam ze KAZDA Z WAS STERYLIZUJE WSZYSTKO!!
moja coreczka wlasnie sie sama uspila :)) i tak sobie siedze na luzaku :))

Do góry