reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Uff, chyba ze 2 godzinki siedzialam na skypie z rodzinka, a w tym czasie niunia mi zasnela na cycusiu (potem oczywiscie "wyplula") i tak z 1,5 h przespala:)

Dotka, no wlasnie tak jak mowisz chcialabym sprobowac. Pierw sie sama wykapie, potem pogonie meza i dolacze do niego z malutka. A potem jedno z nas pierwsze wyjdzie ubierze szlafroczek i wezmie niunie do ubierania:) Ale to gdzies tak w piatek lub sobote planuje, podziele sie wrazeniami jak wypali:)

Jutrzenka u nas to mniej wiecej tak jak na zdjeciach wyglada:) Niunia jest teraz starsza i bardziej ruchliwa i ciezsza, ale ja jakos daje rade:) I korzystam tylko ze zwyklej wanienki, chociaz mam tez do niej i lezaczek i "foczke" do siadania (ale tego jeszcze nie probowalam:)

Aaaaa i fajnie myc niunie przy lustrze, bo sie lubi przygladac (i przegladac w nim:))

reklama
Pryzybelka ale mała fajnie wygląda i te włosy:tak: rzeczywiście przegląda się w lustrze:-)

Sarisss teraz nie wiem ile mały waży, dawno nie był ważony....10 marca mamy szczepienie to Ci dokładnie powiem...no ale to jeszcze pare dni:-)

Widać dziewczyny, że dochodzicie do porozumienia już z dzieciaczkami i macie więcej czasu. Forum ożyło jak za starych dobrych czasów ciążowych :-) Nadążyć z czytaniem nie można :-):-)

Ewa, nasze chłopaki używają tego samego szamponu. Tylko Adaś do innego fryzjera chodzi, bo inaczej jest uczesany ;-)

Ataata, bardzo fajnie, że Daria potrafi już chwilę pobyć sama i nie woła histerycznie mamy :tak: Byle tak dalej. Może wreszcie da ci trochę luzu.

Weroniczka, powiedz jak sie sprawdzają pieluszki happy? Czy nie przeciekają jak mały zrobi mega kupę (pampersy niestety się nie sprawdziły. Kupa wypływa na plecy:wściekła/y:) Używałam tych pieluch w wersji newborn i następnej- "0" i byłam z nich zadowolona, tylko były trochę sztywne w porównaniu z huggiesami i pampersami. Czy te kolejne też są takie sztywne? Kiedyś to Szymuli było obojętne co ma na dupci, ale teraz wymagania się zaczęły ;-) Potrafi już okazywać, że coś mu bardzo nie pasuje. Jak pieluszka nie taka, to sie pręży.
Chciałam Happy ostatnio przetestować, ale "1" nie było w realu.

Jeśli chodzi o kąpanie, to my ostatnio zmieniliśmy metodę. Do tej pory kładłam Szymona na swoim przedramieniu a dłonią podtrzymywałam go pod pachą. Pupka oparta była o wanienkę.
Od wczoraj nalewamy zdecydowanie mniej wody do wanienki, z dwóch pieluch tetrowych skręcamy wałek i kładziemy go pod głowę Szymona. Szymon sam wiec leży sobie w wanience, głowa jest wyżej, więc do uszek się nie naleje, a ja asekuruje go tylko, żeby sie nie przekręcił i nie spadł z tego wałeczka. Uszka trochę mu się moczą, ale pod kontrolą. Z resztom uważam, że nic mu sie nie stanie. Przecież małe dzieci pływają na basenie i jakoś woda uszu z impetem im nie zatyka.

Kąpię niestety ja. Mąż tylko asystuje i przynosi wanienkę z wodą. Ale są w planach korepetycje. Żeby w razie jakby co to było zastępstwo dla mnie a nie synek miał dzień brudasa.:tak:

Pryzybela, a Wasza kąpiel wygląda super. Widać, że mała super zadowolona.

Pryzybela fajnie sie Twoja malutka kąpie, włoski super.

Monia gratulacje dla Twjego malucha. Moj jak zje i go poloze do lozeczka i powiesze mu luk z zabawkami to tez dlugo potrafi sie sam sobą zajmowac, gada do misia i siega lapką do zabawek i je sobie buja. :-D:-D:-D.

Dada to niezla kupke musi robic Twoj szkrabek :szok::szok: bo nam sie nie zdazylo jeszcze zeby PAMPERS przeciekl a moj synek robi kupki co 2-3 dni ale za to w olbrzymiej ilosci i jakos starcza na nia miejsca :-D:-D:-D

No wlasnie Dada, dobrze, ze o tym wspomnialas, bo tez sie zastanawiam jak to jest, ze tak trzeba z uszkami uwazac u malucha, a wiele mam chodzi z niemowletami na baseny....No i uzywamy zazwyczaj delikatnych srodkow do mycia pociech, a w basenach mega chlorowana woda przeciez! Wiec moze nasze malenstwa nie sa tak delikatne jak by sie wydawalo? Bo takie zajecia z maluchami na basenie, to wydaje mi sie fajna sprawa...

A co do przeciekania kupki, to u nas tez sie zdarzylo i oczywiscie nie w domu, tylko jak poszlismy na szczepienie:-) I moze ta kupka nie byla tak wielka, ale rzadka a do tego wyplukaly ja z pieluszki mega siuski:tak: W kazdym razie skutek byl jeden: wielka zolta, mokra plama na ubranku:-) Dobrze, ze przezorna mamuska zabrala na wszelki wypadek dodatkowe ubranko ze soba (zawsze jak wychodzimy to zabieram:))

Dada to niezla kupke musi robic Twoj szkrabek :szok::szok: bo nam sie nie zdazylo jeszcze zeby PAMPERS przeciekl a moj synek robi kupki co 2-3 dni ale za to w olbrzymiej ilosci i jakos starcza na nia miejsca :-D:-D:-D

Jutrzenka, no faktycznie te kupy są MEGA :-):-) jak mu się zbierze z 2 dni to potem się boję i czekam z przerażeniem na przeciek. A nawet jak kupka jest mała, to i tak wycieka, bo w pampersach nie ma zabezpieczenia na pleckach. W huggiesach sie to nie zdarza.

No to jak prawdziwe mamy pogadałyśmy o kupkach hihihi

no nieźle musiałam nadrobić ;-) lekturę

mam nadzieję, że nie pominę żadnego tematu, zatem...

u nas kąpiel to domena taty, wieczorne zabawy po kąpieli i szykowanie do snu też
ja jestem obok, ale główną rolę gra u maluszka wtedy tatula
jedyne czego mój P nie robi przy małym, to nie karmi... ;-)

w sprawie pieluszek u nas już 3 i czasami taka duuuuża kupa wylatuje ;-) pampersy okazały się beznadziejne, po pierwsze, odparzyły pupkę, po drugie słabiej chłonne niż 'hagisy' ;-)

prybelka super kąpanie u Was ;-) a włoski boskie ma mała ;-)

my dziś wróciliśmy do domu o 20, na kąpiel właśnie
mały 'zwiedził' nowe miejsca,dał nam nawet zjeść w knajpce obiadek

do jutra kochane, wracam do klejenia tapet ;-) tzn. do asystowania ;-)

Dada ja uważam że happy są najlepszymi pieluszkami. Tadziu w jednej pieluszce przesypia całą noc:tak::tak: I nigdy nie zdarzyło sie żeby kupka nam wypłynęła z pieluchy:tak::tak: Pampersów w ogóle nie urzywam bo moim zdaniem są totalnie beznadziejne, szybko przesiąkają i zbijają się bardzo nieładnie.

Dziewczyny my mamy znajomego które pracuje w firmie robiącej pampersy w Polsce. Opowiadał, żę są robione dwa rodzaje pampersów gorsze i super lepsze.
I teraz tak, te gorsze oczywiście idą do polskich sklepów, no a te naprawde dobre za granice:no:
Uzywaliśmy jednych i drugich i jest wielka różnica miedzy nimi.
Teraz teść przywozi nam z Niemiec bo tych u nas nie kupujemy...No i oczywiście w Niemczech są tańsze. Smutne ale prawdziwe...

reklama
Dota tak to juz u nas jest ze zawsze co gorsze to do Polski :szok::szok:.

Na przykladzie pieluszek dobrze widac ze kazdy maluch inny i co innego mu odpowiada. Ja od poczatku uzywam tylko PAMPERSOW i zadnego takie przygody z uciekajaca kupką mi się nie zdarzyly a i zadnych odparzen nie ma mimo ze nie po kazdej zmianie pieluszki mu posmaruje pupke kremem. Poza tym nam jeden wystarcza na cala noc bo maly przesypia calą (dzis od 22 do 6:30) i nie ma mokrego ubranka. Ale jak tak zachwalacie hugisy to moze kupię małą paczke na probe i porownam. :-):-)

Pryzybela ja tez uwazam jak kazda na uszki a masz racje z tym basenem. Z niemowlakami duzo osob chodzi na basen i wtedy uszki na bank sie moczą i jest OK. Ale uwazac nie zaszkodzi :-D:-D.

Ewa nasz maly wedrownik tez juz kilka lokali zaliczyl jak się rodzicom obiadku gotowac nie chcialo :-D:-D, ale oczywiscie tylke te dla nie palących.

Ok zmykam na sniadanko bo maly zasnal. :-)

Do góry