Paula21
Grudzień '07
Paula kolo Urzędu jest sklep Społem i tak rano maja takie te krotsze bagietki ponacinane w poprzek i wypelnione maselkiem czosnkowym. I rano przed 8 maja cieple . I dzis taka sobie wlasnie kupilam na sniadanko, bo ja w domu przed wyjsciem nie jem, tylko w pracy albo jakas buleczke, albo jogurt naturalny.
A w biedronie sa takie bulki?? Juz gotowe?? Gdzie one leza i po ile sa?? W nas w sklepie po 3 zeta a w Tesco po 3,7 (takie zimne, leza w lodowkach do podrzania, ale nie kupowalam tam jeszcze)
mielgo sprzatanka
No właśnie w biedronie w lodówce leżą. Wrzucasz do piekarnika na ok.12 minut i niebo w gębie.:-) Powiem Ci że moja mama ostatnio kupiła w Auchan też czosnkowe ale były okropne Bułka była taką glazurką pokryta (błyszcząca była) i jakaś twarda się zrobiła po pieczeniu i jakoś kiepsko ten czosnek było czuć... a te biedronkowe są boskie. Bez porównania. I 2,50zł kosztuje jedna.
hej:-)
paula- ja daję Łukaszowi cebion multi 5 kropelek, a jak zaczyna go coś brać tzn. jak ma katar to podaję ceruvit w syropie. To jest od 3 lat, ale pediatra powiedział żeby to podawać, bo Łukasz jest wagowo i wzrostowo prawie jak dziecko 3 letnie i stwierdził że nie zaszkodzi. Albo daje więcej kropelek cebionu. A jak ma zaczerwienione gardło to syrop z babki lancetowej (to też lekarz polecił).
Na szczęście pierwsza choroba Łukasza tej jesieni szybko minęła i wystarczyły tylko witaminy i nacierania pulmexem
acha paula jeszcze jedno pytanie: dlaczego preparaty witaminowe trzeba odstawiać przy katarze lub gorączce? Mi lekarz zalecał zwiększanie dawki
Witaminy z grupy B niestety są jakby pożywką dla rozwijających się wirusów;-)
Zwiększa się witaminkę C :-)
Paula-dziś cała w skowronkach
......
dziewczyny stefanka pisała kiedys ze daje malej owoc granata
dawalyscie?
jak wasze dzieci to jadły bo dla mnie to jest dziwne.....
Viki ja przekrajam owoc na pół, potem wydłubuję do miseczki ziarenka i mała szamie...