reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Jutrzenko zaufana pani farmaceutka powiedziała że ona spokojnie by podała. I dawałam. Wiesz Julka mimo że do przedszkola nie chodzi to i tak u mnie sporo osób się przewija. Jedna kichnie, druga kaszlnie... Julka nigdy antybiotyku nie brała. Dawałam jej zimą połowę polecanej porcji tego syropku do wody.
wiesz można by dyskutować jak na wiele innych tematów ale każdej z nas pomaga intuicja ;-) i tego się trzymam.
A wskazania do wieku nie ma na syrop z cebuli czy czosnku ;-) :rofl2:

Jutrzenko zaufana pani farmaceutka powiedziała że ona spokojnie by podała. I dawałam. Wiesz Julka mimo że do przedszkola nie chodzi to i tak u mnie sporo osób się przewija. Jedna kichnie, druga kaszlnie... Julka nigdy antybiotyku nie brała. Dawałam jej zimą połowę polecanej porcji tego syropku do wody.
wiesz można by dyskutować jak na wiele innych tematów ale każdej z nas pomaga intuicja ;-) i tego się trzymam.
A wskazania do wieku nie ma na syrop z cebuli czy czosnku ;-) :rofl2:

hihihih dobre z tym czosnkiem i cebula :-D

wiesz nie chcialam Cie urazic tym postem, napisalam tylko swoje zdanie, ze po cos podaja te granice wiekowe i one czemus sluza. W sumie dawac to 2 latce przy zaleceniu od 3 to ok ale jak Julka miala rok to moim zdaniem za wczesnie.
Dla mnie witaminy C czy jakas multi dla roczniaka to tak ale inne leki ostroznie.
Ja ogolnie jestem przeciwniczka dawania dziecku lekow z byle powodu. A juz napewno antybiotkow.
Kuba tez na szczescie nie bral jeszcze zwyklych antybiotykow tylko ta Nystatyne do buzki ale to inny rodziaj.

I zgadzam sie z Viki ze organizm musi sie sam bronic a jak od malego bedzie na wspomagaczach to potem moze byc roznie.

A z syropow takich multiwitaminowych za okres zimowy to mi babka w aptece polecila Picovit, jest dl dzieci powyzej roku, to odpowiednik kropelek tylu cebion multi czy vibomil tylko w syropie.

dobra lece szukac zalecen podawania syropu z cebuli i czosnk u dzieci :-p:-p:-p:-p:-D:-D

Jutrzenka nie uraziłaś mnie.;-) Masz prawo do swojego zdania tak jak i ja. ;-)
Tylko że widzisz może mnie bardziej przekonuje wchłanianie witaminek np. z soku z malin niż z cebionu (który też podawałam):-p:-D
No pomyślę jeszcze, pomyślę... :-D;-):rofl2:

Podzielsię tymi wynikami poszukiwań. Chętnie poczytam :-):-D:-D:-D

dziewczyny syrop z cebuli mozna podawac spokojnie po ukonczeniu roku chociaz i tu nalezy obserwowac ...

drugi syrop z czosnku - zawiera miód ktory czesto bywa powodem uczulen u dzieci wiec tu tez wg własnego uznania i obserwacji

lekarz powiedzial mi kiedys ze po roku moge podawac , ale na poczatku gdyby były objawy bólu brzucha odstawic i spróbowac po kilku dniach:tak:

Julka niestety jest uczulona na miód... :sorry: :tak:
(ale za to sosik czosnkowy z jogurtem, majonezem i koperkiem uwielbia z tatusiem szamać... :-D) ->a mnie boli po nim żołądek :eek: i to jak... :eek:

Dzięki Viki... :rofl2:;-):-)

reklama
Do góry