reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Dzień dobry :tak:

Paula..coś mi się zdaje ze to juz ostatnie podrygi Twojego hihihi

Kasia hehe Oliverek ma temperament :-) a głowka się wyrówna! :tak::tak:

Stefanka bardzo ładnie ze strony Gajutka że wyzdrowiała...juz się nie musimy martwić ;-) Ale widzę że mamusia ze szczęścia dziś z czcionką eksperymenuje ;-)

Grzechotka u mnie jest tak samo...od wielkiego święta się zdaza że zaśnie bez marudzenia, albo co jeszcze rzadsze .. sam w pokoju po krótszym niż 5 minutowym płaczu. No i prawda jest co piszą..jak kładziesz do łożka to już go stamtad nie wyjmuj bo następnym razem bedziesz miała jeszcze głośniejszy koncert. Ja przestałam wyjmować Wiktora, tylko go na boczek kłade (bo tak mu się lepiej zasypia) i od te pory płacz jest dużo cichszy i nie zanosi się już tak strasznie. Mam nadzieje że pewnego dnia zniknie na dobre ;-)

Wiktorek bardzo dziękuje za życzonka!! Buziaki dla ciotek :***

reklama
Dziewczyny, a mam jeszcze pytanie z innej beczki. Jak dużo jedzą Wasze dzieciaczki?? Mam wrażenie, że Oliś jak na swój wiek je zdecydowanie za mało:
9 - 180 ml mleka z kaszką + 60ml soku
11 - obiadek + sok
14 - 180 ml mleka z kaszką + sok
17 - owoce + sok
20 - 180 ml mleka z kaszką + sok
Czasami jeszcze ok. 22 mleko z kaszką i sok.
Mam wrażenie, że to zdecydowanie za mało:-(

Kasia mi Wiktor na te upały chyba przestał jesc

normalnie je:

6 mleczko z cycusia
8 - 150 ml kaszki
12 - deserek - owoce
15 - obiadek
17 - mleczko
19 - mleczko
i przed spaniem

a od kilku dni nie je deserku i pół obiadu tylko :-(

Kasieńko wcale Oliś tak mało nie je. Mój Alex zreguły je co 4.5 - 5 godz. Także wychodzi że ciama 3 razy dziennie.
Jak wstanie ok 8-9 jakieś 180 ml mleka.
ok 11 pół banana z 2 biszkoptami i danonkiem
ok 15-16 obiadek
ok 18 jakieś owoce i
wieczorem 20-21 240 ml mleka z kaszką
oczywiście między tym wodę nie gazowaną z gerbera, potrafi wypic nawet 1 litr dziennie. i na wadze przybiera regularnie, chociaż po ostatniej kuracji sterydowej to w ciągu dwóch dni przybrał mi pół kilo, a później przez tydzień, codziennie po jakieś 200 g, ale teraz już przestał tak przybierac.
Więc nie martw się jak by Oliś miał tego za mało to na pewno by się upomniał o więcej.

Madzia czemu myślisz że to ostatnie podrygi hihihihihi... :-):-D

Kasia główka się naprostuje na pewno, a jak nawet zostanie jakaś maleńka różnica, to będzie miał dłuższe włoski i nie będzie widać... :tak:;-) Nic się nie martw Olinek jest zdrów facet i wszystko już teraz będzie ok... :-):-):-)

U nas:
5:00-6:00 mleko (120ml)
ok 9:00 jogutcik (100ml)
12:00 zupka (190ml)
15:00-16:00 deser lub mleko
20:00 po kąpieli 200ml kaszki
24:00-1:00 200ml kaszki lub mleka
3:00 czasem się potrafi obudzić a czasem śpi do 5:00 Też 200ml kaszki
Zaznaczę że nie zawsze zjada te ilości... :tak::no:

Grzechotka fajna fota, no i zgodzę się z Tobą. Wszystko w rozsądnych granicach...
Moja szefowa też chuchała dmuchała na dzieci i cały czas są chore... :shocked2::blink:

Agatko!!! Odezwij się do nas!!! Tęsknimy za Tobą!!! :-):-):-):-):-):-)
Napisz co u Ciebie u u Daruni. Jak w pracy??? :-):-):-):-):-):-)
Viki!!! Jak tam??? Damianek już na obozie?

Ostatnia edycja:
U nas jest tak chociaż przez upały mało jadł:
8-mleko z kaszką (180ml)
11-danonek
13-obiadek
16-deserek
20-21-kaszka z mleczkiem(220ml)
a między czasie soczek,biszkopcik i flipsiaki

kacha_wawa nela też ma płaska główkę z tyłu i meeeeeeega odstające uszka ale taki już jej urok ;-);-)
co do jedzenia to wszytko zależy od dnia... a każde dziecko samo sobie ustala ilość :tak: zależy od pogody itd a jak się przekarmia to też nie jest za dobrze :sorry2:
nela je tak:
6-7 180 ml mleka plus kaszka manna bobovity
10- 180ml mleka
12 deserek (stara się dziewczę od 2 tyg bo wcześniej owoce były beee :-p )
14-15 zupka (mały słoiczek bo w większych są duże kawałki i się dławi :confused: )
17- 180ml mleka
20 - na kolację 180ml mleka plus kaszka nestle
1-3 w nocy 180 ml mleka

i wypija przez cały dzień ok pół litra przegotowanej wody mineralnej w temp pokojowej :-p no i daję jej mleko NAN 2 bo po bebiko kolka plus wysypka :no:

a widzę że dziewczyny tutaj dają danonki ;-) a mi lekarz powiedział że dopiero po 10 m-cu bo to jest na mleku krowim i mogłoby zaszkodzić :sorry: ale chyba spróbuje w końcu całego i tak nie zje tylko połowa wyląduje na niej albo na mnie :sorry2:

i jeszcze wczoraj jej kupiłam CHRUPACZKI z bobovity i wcinała i sie nie dławiła bo trudno ugryźć więc tylko zlizywała papkę która powstała pod wpływem wszędobylskiej śliny :-p:-p:happy2:

dodałam zdj do galerii :-) niestety tylko 2 reszta sie nie powiodła a mała wstała więc baj baj komp i BB :-p

Stefanka super fotka, minka Gajuni świetna. A i gratulacje dla zdolnej cioci Elci :-D:-D:-D:-D:-D:-D.

Kasia kurcze nie bardzo moge Ci napisac rozkladu jak Kubus je bo jak wroce z pracy to on je ok 18 i potem przed snem wiec nie wiem jak je w dzien. Ale tak jak wczoraj np to on je z reguly co ok 3h i zjada w granicach 120-150. 180 to rzadko sie zdarza zeby zjadl, czasem rano po calej nocy ale nie zawsze. Poza tym zjada zawartosc malego sloiczka zupki/obiadku i deserku. A po zupce/obiadku jest szybciej glodny, z reguly po 2h juz. Poza tym jak goraco to bardzo duzu pije soczkow bo herbatki nie specjalnie lubi a ja w sumie wole zeby pil soczki bo herbatkia slodzone.

Kurde ale ja dzis pracuje, co kawalek czytam co piszecie :-D:-D:-D.Dobra zaraz 16 ide do domku.

reklama
ja juz obiad zrobiłam czekam na T
a Gajunia przesliczna i te rzesy jeny jakie one długie:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
slicznie wygladasz Gajutku w tej opasce:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
JUTRZENKA to ty tak pracujesz:eek::eek::eek::eek::eek::eek:fajna masz prace hihihihi
DIANKUS dzieki za zaproszonko na nk

Do góry