reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Ja tez myslałam ze to koniec swiata jak zobaczylam tyle osob ale tak to wspominam naprawde super a tak od siebie to jestes zmeczona tylko chwilke potem znow mozesz gory przestawiac po pierwszym porodzie wytrzymalam w łózku godzine potem szukalam corki po oddziale (zabrali ja do inkubatora bo bylo zimno na oddziale )po drugim bylo jeszcze gorzej bo sama wyskoczylam z lozka i szybko za malenstwem na oddzial noworodkowy z traku porodowego dwa pietra :) ale jak nie mialam ochoty na odwiedziny to poprostu zaszylam sie w sali i udawalam ze mnie nie ma a tak to wszyscy czy chcesz czy nie to sobie wchodza a te kilka kobiet plus malenstwa to tak samo tlumaczylam sobie ze niech bedzie na sali trzy kobietki plus trzy maluszki i do kazdej niech przyjdzie jedna nowa osoba robi sie tlok nie mowiac juz o niezbyt korzystnych wrazeniach dla poloznic i malenst sam porod i potem pobyt juz na oddziale wspominam bardzo milo zreszta mysle ze dziewczynki ktore rodzily juz potwierdza moje spostrzezenia wiadomo ze sa rozni ludzie i ciezko stwierdzic na kogo sie trafi ale jestem dobrej mysli najwazniejsze to urodzic :)

reklama
Hej mamusie

No musze przyznac że tempo macie niesamowite:) Nie wyrabiam z czytaniem
Coś ostatnie dni nie były dla mnie zbyt łaskawe... ciągły ból głowy i jakies problemy z żołądkiem...jak w pierwszych trzech miesiącach czułam się rewelacyjnie tak teraz mnie co chwile cos dopada...:(

Jeszcze dodatkowo jestesmy na etapie przeprowadzki więc non stop w biegu.....

No i moja fasolka jak na złośc wcale nie ma ochoty się ujawniać i nie daje mi od środka żadnych oznak swojej działalności......

u mnie nie jest tak źle ze szpitalami, lekarz do którego chodzę - w porzo - przyjmuje własnie w szpitalu, którego oddział położniczy jest na wysokiej lokacie w rankingu innych oddziałów - złoty stetoskop i in. tego typu nagrody, atmosfera podobno miła, każdy dostaje pokój do rodzenia, kwestia dopłaty obejmuje tylko osobny pokój po porodzie dla mamy, maleństwa i męża, ale suma nie jest jakaś niziemska, a położna, która jest z tobą cały czas to kwestia 350-400 zł, wiec myśle, ze nie jest źle.
Teraz tak, spodenki dotarły, śliczne i b wygodne, przewiewna bawełenka sie sprawdza i krój też świetny, sportowy, jakby co to polecam ten model - www.9fashion.pl typ basic
Znajoma poleciła mi świetny wózek polskiej produkcji, czyli tańszy od marek zachodnich i też wielofunkcyjny tzn stelaż, gondola i spacerówa, gondola odpinana, łatwa do przeprania i ma takie nózki, dzieki którym moze być kołyską, zresztą posyłam linka do obszernego opisu http://www.urwis.com.pl/roan_marita.html i kolorki też fikusne, tu jest cena 1150 ale kumpela w komisie dała 500
sennie mi, idę po kawkę :)

Czesc Goniu..:)..wiesz co juz zdecydowalam sie na nowego lekarz i pojde do tych ktorzy przyjmuja przy szpitalu..:)..kumpela tam chodzila i powiedziala ze mam isc bez zastanawiania sie..:)..mowila tez mi ze beda inaczej patrzec na mnie przy porodzie bo napewno ktorys z nich wtedy tez moze miec dyzur w szpitalu i bedzie na miejscu..:)

He he he to fakt na forum trzeba zagladac srednio co godzinke inaczej pozniej czeka nas siedzenie i czytanie postow ale to mile ze nas tak duzo i ze jestesmy razem i wspieramy sie nawzajem nawet jezeli szukamy dziury w calym ale chyba taki nasz przywilej ja przynajmiej staram sie korzystac ze przymykaja na mnie oczka i traktuja ulgowo oczywiscie domownicy :) Co do wozka to chyba odpuszcze sobie przez zime (przynajmiej na poczatku) kupilam fotelik samochodowy wiec napewno bedzie do samochodu i z samochodu a jak wroce do domku z malenstwem to wtedy pomysle narazie zastanawiam sie nad lozeczkiem czy nie lepiej zrobic na wymiar takie standardowe nie zmiesci mi sie do sypialni ale to tez jeszcze troszke ciuszkow mam juz tyle ze wszyscy smieja sie ze mnie ze powinnam sie przerzucic na rozmiar wiekszy bo na 60 to mam cala wyprawke juz chyba wszystko mi sie podoba i nie potrafie sie oprzec niestety :)

Czesc Dziewczynki,
zdecydowanie zagladac tu 1 dziennie to za malo!!! ;)

Wlasnie zostalam ciocia 20 minut temu. Meza bratu urodzila sie coreczka!!! ;D
Nie znam jeszcze szczegolow ale rodzila od 9 rano... :(.Niezle, co?

A ja jestem doprawiona. Zalatwilam sie w upaly zimnymi sokami z lodowki. Kaszel, katar, temperatura. Nic sie nie chce doslownie.
Radzcie Kochaniutkie, jak mam sie wykaraskac. Przeciez tablety zadnej nie wezme...
Plukalam gardlo woda z sola, ale cos nie pomaga...

Chyba zwiewam do lozka..
Pa!

Hej Dziewczynki!!

Aussi - fajnie sie usmialam z tym mezem brata! ;D Gratuluje z calego serca!! :laugh:
Co do bezlekowego leczenia sie, to moja mama, ktora jest lekarzem zawsze starala sie nas uchronic od antybiotykow i kurowala goracym mlekiem z czosnkiem i miodem. Jesli gardlo Cie rowniez boli, to dobrze jest dodac troszke masla, co lagodzi ostrosc czosnku. Musze przyznac, ze sposob stosujemy z Mezem do dzis, jest swietny. Czasem antybiotyki sa nieuniknione, ale ta mikstura zawsze choc troche stawia na nogi. Im wiecej czosnku tym lepiej, jako, ze ma bardzo silne wlasciwosci baktoeriobojcze. Jesli ktos nie lubi czosnku, to miksturka brzmi jak koszmar, ale jesli lubisz czosnek, to jest calkiem ciekawa i ja osobiscie ja lubie. Powodzenia i kuruj sie dzielnie!!

Ewelinko! - ale fajnie, ze wpadlas znowu na forum! Ciekawe, ze mamy ten sam termin i w tym samym czase zaczelysmy czuc Malenstwo, podczas, gdy niektore starsze Dzidziusie wciaz sie chowaja! ;D Szczesciary! Albo to Wigilijne Dzieciaczki takie aktywne!! ;D ;D

reklama
Cześć dziewczynki!!
Byłam wczoraj na wizycie u nowego lekarza, bo moj z przychodni jest na urlopie.
Po tej wizycie stwierdziłam, że już nigdy nie pójdę do lekarza w przychodni.
Facet po prostu był cudowny. Wizyta trwała prawie godzinę, z tego przez 30 minut robił mi USG opisując całe ciało mojej dzidzi krok po kroku, pokazywał mi kazda nóżkę, rączkę po kolie, kręgosłup, żołądek. Szkoda tylko że nie udało się jeszcze stwierdzić płci dziecka, muszę jeszcze poczekać.
Poza tym dostałam masę prezentów dla dzidzi i dla mnie. Różne książeczki, ulotki, próbki proszków do prania ubranek niemowlęcych, butelkę dla dzidzi.
A tak w ogołe to dzidzia ma 9,2 cm i waży 134 gramy.
Pozdrawiam

Do góry