reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

pamciaw fajnie masz z tym szpitalem.Ja będe musiała męczyć się w normalnym ale sale są dwu osobowe więc jakoś przeżyje. Najgorsze (a może najlepsze)że dziecko jest z tobą od razu a po cesarce przywożą ci je jak tylko otworzysz oczy (jeśli będe miała cesarke a nigdy nic nie wiadomo to przez 3dni będe udawała że śpie  ;D )
Tak jak pisałam położnej się daje tej co jest po ok 100zł a myśle że trzeba dac conajmniej 2 razy rano i na noc. Mój gin jeśli ma dyżur to nic nie bierze a jeśli na telefon to koło 600zł ale jest codziennie rano więc mam nadzieje  że na niego trafie ale to jeszcze tak daleko..........

Magi ja też sobie licze że skoro termin mam na 1.12 to mój środek przypada na 15lipca to niby 9msc ale ja już sama niewiem pogubiłam się z tym.Ale pamciaw nam wytłumaczyła  ;D
A jutro zaczynam 5msc!!!!

Dziś obudziłam się o 6 bo mój maluszek chyba usłyszał że panikuje i zaczął skakać jak na trampolinie buszował przez dobre 15min i obudził mame (czyli mnie :laugh:)

reklama
Hej Dziewczynki!

Pamciaw - jakie wspaniale fachowe tlumaczenie miesiecy! Jestem pod wrazeniem no i teraz wreszcie sie mozna doliczyc tych miesiecy!
No i masz racje - skad wiedza, ze cos nie tak skoro nie badaja... Hm... Zakladam, ze skoro USG bylo dobre i ja sie dobrze czuje powinno byc ok. No i jakos sie nie martwie mimo, ze mi bardzo, bardzo, bardzo zalezy na Malenstwie, wiec mam nadzieje, ze to tez dobry znak. :)

Tak mnie natchnelyscie tymi kompotami, ze sobie rano ugotowalam kompot z suszonych sliwek i jablek. Czyli cokolwiek znalazlam w domu. ;') Pycha! :p

Cześć dziewuszki!
U nas dzisiaj na przemian słońce i deszcz - a ja już umieram przez te wachania ciśnienia, mam ochotę iść do domu i walnąć się na wyrko, a jak na złość dzisiaj pracuję do 20:00 a potem jedziemy do znajomych na drugi koniec Gdańska! Jak ja nie zasnę gdzieś po drodze to będę the best! A moja dzidzia od wczoraj kopie i wierci się normalnie co jakieś 3 godzinki - superaśnie, przynajmniej wiem, że mam towarzystwo! ;)

Jejku okropne ceny to wychodzi wiecej niz wyprawka dla malenstwa rodzilam dwa razy w normalnym szpitalu i jakos sie udalo trafic na rewelacyjna zmiane sale byly duze i przestronne łazienka co prawda na korytarzu ale dalo sie przezyc sale 5 osobowe ale to akurat bylo dobre bo jak ktoras mama chciala wyjsc do pokoju odwiedzin czy do barku to zawsze ktoras zostawala i zerkala na malenstwo fakt ze jak dzieciaki plakaly w nocy to bylo gorzej zale jakos i to po meczacym wysilku nie przeszkadzalo nam usnac No i najwazniejsze na sali gdzie lezalysmy z malenstwami nie mogli wchodzic goscie malenstwa byly wynoszone do specjanego pokoju gdzie mozna bylo posiedziec i pochwalic sie malenstwem no i zarazki i infekcje nie byly tak roznoszone wezcie pod uwage ze to bedzie grudzien wiec okres gryp i chorob i nie wyobrazam sobie zeby tak prosto z dworu do mnie czy malenstwa Corka moja urodzila sie 4 grudnia wiec juz raz to przezylam rodzinka przyniosla infekcje i skonczylo sie zapaleniem ucha wiec teraz dmucham i napewno pierwsze spostrzezenie to wlasnie czy osoby z zewnatrz moga wchodzic na oddzial polozniczy i odrazu skreslam taki szpital :)

Ależ ja tu daawno nie zaglądałam!!!!!!!!!!!
Coraz więcej brzuchatek, mam takie zaległości w czytaniu, że nie wiem kiedy ja to wszystko nadrobię!
Nie było mnie kilka tygodni a tu już ponad 60 stron!!! Jake piękne nowe suwaczki jestem pod wrażeniem!!

Na początek pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie (te nowe i te które już znam)
Nie zdązyłam jeszcze wszystkiego przeczytać ale mam nadzieję, że u Was wszystko OK !!!

U mnie wreszcie się wszystko uspokoiło. Zadnych krwawień, plamień, mdłości i od tygodnia czuję moje maleństwo w brzusiu. fantastyczne uczucie!

Za tydzień jadę na trójwymiarowe USG. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku, może nawet zobaczymy płeć?!
Na pewno się pochwalę, a tymczasem wracam do czytania!
Pa pa

aqamarkam, straszne rzeczy z tymi infekcjami. W ogole o tym nie pomyslaam a powinnam! Boze ale ja sobie nie wyobrazam 5 kobitek+5 bobaskow. Bratowa kolezanki byla w szpitalu o ktorym pisalam wlasnie w sali 4-osobowej i przez 3 dni spala 5 godzin po porodzie. Wezmy do tego zmeczenie poporodowe...koniec swiata. Ale Ty juz to samodzielnie przeszlas wiec wiesz lepiej. Ja mam tylko okropne wyobrazenie.

Ciesze sie ze Wam rozjasnilam kwestie miesiecy i tygodni - nie od parady calymi dniami cyferki licze! ;)

Ktoras sie mnie pytala o tlumaczenie wplywu witamin na rozmiar dziecka. Pytalam tylko czy to mozliwe, nie dociekalam dlaczego tak sie dzieje (jak nie ja :) ) ale jak nie zapomne przy najblizszej wizycie to podpytam. Mam ja w przyszlym tygodniu.

ewelina.mr - witaj znowu!! :laugh: Strasznie się cieszę, że do nas wróciłaś! No do nadrobienia to masz sporo ;) ale dasz radę, ajk my dałyśmy radę to napisać, to z przeczytaniem powinno być prościej! ;)
pamciaw - ja mam jutro wizytę, jak nie zapomnę :laugh: to zapytam, zobaczymy co mój gin na to ... Mam nadzieję, że coś rzeczowego wypoci ze swojego łebka! ;) Jak się dowiem czegoś nowego to napiszę!

Laski czyli co? Wedlug liczenia ksiezycowego to ja juz piaty miesiac zaczelam? Az strach pomyslec ze tak szybko czas leci...Chociaz niektore sie skarza ze za wolno...

Ale 5-ty miesiac liczac 10-cio miesieczna ciaze w takm razie. To zeby rewolucji nie wprowadzac to jednak pozostane sobie jeszcze tydizen w czwartym miesiacu. Liczac wg. pierwszych dwoch sposobow aletki. :)

reklama
Ja tez stosuje sie do sposobow pierwszych Aletki ;) Wole sie w ksiezycowe jednak nie zaglebiac, bo w ogole nam tu galimatijas wyjdzie ;)

Do góry