reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Właśnie Beata jak tam?? No i w ogole musimy uważać wszystkie i na wszystko, na żarcie (śliwkom mówimy: nie) ;) na własną niegramotność, ze mnie też ostatnio niezdara i parę razy rymnelam na pupę, nie mówiąc już o tym ile naczyń pobiłam itp.
Lecę spać, bo dzionek był pracowity i od rana byłam na nóżkach. pa

reklama
Pusto tu niesamowicie!!!
ech.... cały dzień chodziłam senna a teraz mogę biegać po ścianach.... No nic... Zaraz i ja idę palulu- może się uda?! ;)
KOLOROWYCH SENKÓW !!!

CZEŚĆ DZIEWCZYNKI!
Ja cały weekend miałam okrutnie zalatany, odwiedziliśmy połowę rodziny, kilkoro znajomych z ogólniaka i jeszcze zaliczyliśmy ślub! A czisiaj jestem nie do życia! A czeka mnie jeszcze narada w pracy, szkoła rodzenia i USG, przy czym od rana jest mi tak słabo, że ledwo na nogach stoję.... :p
aOlu - świetna niespodziewajka - najlepsza z możliwych!
Gabi - wszystkiego naj, naj, naj!!!
Beatko - współczucia, okropne to musiało być, też się kiedyś śliwami zatrułam i żygałam jak kot!! Od tamtej pory jem tylko bardzo dojrzałe - mięciutkie i słodziutkie, bo nie wyobrażam sobie życia bez śliwek! ;D

cześć dziewczynki!!
Jak minął wam weekend? Mi pod znakiem lenistwa i nudy. :p
Wczoraj odwiedziła mnie kupmela ze swoim 4 m-cznym bobaskiem.Jaki on duży już ::) Niedawno sie urodził i była z niego taka kruszyna, a teraz ::) ale czas leci
Mój bobasek dał mi wczoraj popalić :D tak wykopał mamusie, że cały prawy bok boli. Co to będzie później, jak będzie wiekszy :o
Zaraz z mężusiem wybieramy się na plaże, bo pogoda super ;)
Miłego dnia zyczę wszystkim

aOla - glupio to zabrzmi ale ja wiedzialam ze ta niespodzianka to bedzie sam darczynca!!! Ale sie nie odzywalam bo sobie pomyslalam a nuz sie myle a Ty jakos bedziesz podswaidomie na to liczyla ze to wlasnie on przyjedzie jako Niespodzianka....Ale wiesz kazdy mierzy wlasna miara. Ja uwielbiam robic tego typu niespodzianki wiec pierwsze co mi na mysl przyszlo bylo wlasnie to. W kazdym razie SUPER! Masz Superowego meza z fantazja i widac ze bardzo Cie musi kochac. Nie ma zbyt wielu facetow ktorym by sie chcialo.....I te piekne roze.......

Magi wlasnie sie poplakalam ze smiechu przy historiach z forum gazety......Szczegolnie o tych pieluchach....o boze...musze przestac glupowty czytac i brac sie do roboty!

Buziaki!

No czesc Laski!!
Troche mnie tu nie bylo...

W czwartek wyladowalam w szpitalu. Nerki mi wysiadly. Zadzwonilam do swojego gina, a ten kazal mi pakowac manatki i zabierac sie na oddzial. Mowie Wam, z bolu "chodzilam po scianach". Pojechalam do szpitala, w ktorym bede rodzic, zwn te moje skurcze. Okazalo sie, ze mam "kolke nerkowa". Mam na nerce kamyczek, ktory wywoluje bakterie zakazajace mi caly przewod moczowy. W ciazy nie da sie tego usunac, ale mozna probowac pozbyc sie stanu zapalnego. Jak narazie jest "zaleczone", chociaz musze przyznac, ze rano, zanim wzielam tabletki to bolalo...

Ale sie naogladalam!!! 2 babki przy mnie zaczely rodzic, widzialam wczesniaki w inkubatorach, jedniodniowe maluchy. Poza tym 2 razy dziennie bylam podlaczana do KTG i sprawdzali te moje skurcze. Wrazenie jak najbardziej pozytywne. Tylko tam jest jak w fabryce. W piatek urodzilo sie 30 dzieci!! Kobiety, ktore lezaly ze mna na sali i zaczynaly juz rodzic musialy czekac az sie cos zwolni!!!

Aussi nieboraczko......Tak mi strasznei Ciebie zal.....Trzymasz sie dzielnie a my wszystklie trzymamy za Ciebie kciuki. 30 dzieci w jeden dzien ! Masakra!!! W jakim miesicie mieszkasz i ile tam jest szpitali ze az taklie oblozenie???

A propos ilosci tego typu instytucji to w sobote bylam na slubie kolezanki z pracy. Przed slubem zerknelam na zaproszenie na adres USC, zapytalam Tomka gdzie jest ulica ktora tam byla napisana. On mi na to ze nie wie.

Ja:"jak to nie wiesz?"
On:" No nie wiem i juz, nie znam wszystkich uic"
Ja:" no ale chyba wiesz gdzie ten USC?"
On:" No mowie ze nie wiem"
Ja (juz coraz bardziej poirytowana niegramotnoscia mojego chlopa-warszawiaka:"no ale przeciez byles na niejednym slubie - wiem bo opowiadales, to co Ty mi tu teraz wmawiasz ze niewiesz gdzie jest USC?"
On:" sloneczko ale to jest Warszawa, tu jest wiecej niz jeden USC"
Ja (oczy jak pieciozlotowki, glupi wyraz twarzy, zmiesznie i smiech):" No bo ja Pysiaczku z prowincji to myslalam ze macie jeden....jak w innych porzadnych miastach...."

Taka sobie anegdotka...W Legnicy (gdzie obecnie mieszka moja mama) byl jeden USC i szpital gin tez jest tylko jeden! I przynajmniej czlowiek nie ma dylematow! O!

A wracajac do ilosci rodzacych....
Ja w sobote pojechalam na izbe do szpitala obok mnie, bo wydawalo mi sie ze ani razu nie czulam ruchow Leny. W szpitalu byla cisza i spokoj. Lena oczywiscie leniuchowala (nomen-omen) i po badaniu przez polozna i gina zaczela kopac tak ze do rana prawie nie odpoczywala. Wkurzyla sie strasznie na przewrazliwiona matke za to dodatkowe USG ktore jej zafundowalam. Na szczescie gin byl przytomny i tylko trwalo ono 5 sekund na zasadzie zebym zobaczyla na wlasne oczy ze mala ma sie swietnie! No i jak mowie byl w szpitalu kompletny spokoj. Jak wychodzilam to przyjechala jedna rodzaca. I musze Wam poweidziec ze juz drugi raz bylam tak z nienacka na tej izbie (tym razem to byla polnoc w sobote) i za kazdym razem pomimo ze wizyty byly tylko efektem mojej hipochondrii zostalam gruntownie przebadana przez polozne i gina. Bardzo dobre wrazenie ten szpital na mnie robi i pomimo zalatwionego darmowego porodu w snobistycznej prywatnej klinice przez moja tesciowa chyba w koncu oleje to "cudo dla snobow" i pojde rodzic na Zelazna (tam gdzie bylam na izbie). Jednak co panstwowy szpital to panstwowy, maja na pewno lepsze zaplecze fachowe, a w koncu nie o estetyke tu chodzi a o fachowosc! Szczegolnie z moimi problemami z tarczyca. Lekarze mi odradzaja porod w Damianie (prywatna klinika) z uwagi na to ze to klinika dla ciazy "zdrowych kobiet" Ja z tarczyca sie do takich niestety nie zaliczam. Poza tym estetyka na Zelaznej jest tez super!

No to sie rozpisalam.

Beatka  jak tam chorutka? Mam nadzieje ze lepiej!

reklama
Jestem po badaniu na krzywą, w sumie da radę przełknać to świństwo, nie było az tak źle, taki słodki glutek, ale faktycznie lepiej zaopatrzyc się w cytrynkę :p jutro wyniki.

Do góry