reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Dzieńdoberek!!! ;)
W końcu fajniusio na dworku... Oj cieplusio... Nawet samopoczucie się polepszyło....Oby tak dalej....
Po mimo dobrego nastroju powiem Wam, że mój pracodawca i ZUS mnie denerwują!!! Zrobili mi mętlik w głowie i już nic nie rozumiem.... Każde z nich gada co mu się spodoba... Ech... I już ponad miesiąc czekam na ksiorkę z ZUS.... Mój pracodawca twierdzi, że ZUS ma 30dni na rozpatrzenie deklaracji, którą wysłał tam. Do 9go lipca płacił mi on, a od 10go sprawę przejął ZUS jako że mineły 34dni zwolnienia....
Cieszę sie, że niektórym z Was "mleczko" się powoli ulewa.... :D Ja niestety nie mogę się tym pochwalić.... za to wielkość "baniek na mleko" .... O, rany.... Są okazałe!!! ;D

No i chyba kolejne uroki ciąży, bo zaczęły mi się włosięta szybko przetłuszczać.... Może ma któraś z Mam fajną wybróbowaną metodkę anty...?
cmokasy....

reklama
Didi polecam sklepik na Pomorskiej, jak idziesz od Gadńskiej Sniadeckich to po prawej, miła babka tam siedzi, doradzi, wybór owszem, nawe-nawet, ale ceny też przy okazji  :p no ale trudno  :( ja robiłam tak, tam byłam przymierzać i sprawdziłam firmy na metkach a potem zamawiałam przez net od producenta, bo było taniej. Jeszcze idź do Pierrota na Gdańskej, ale tam pytaj babkę bo dla cieżarówek dostają fajne ciuchy tak przy okazji i nie są wyeksponowane, a ponadto polecam szmaciaczki - wyszperałam tam niezłe cudaki - koło Radia Pik i angielski na Placu Wolności pomiedzy McDonaldem a kwiaciarnia Ananke. I zwróć tam uwage na sliczne rzezczy dla dzieci  :) Udanych zakupków zyczę, jak coś kupisz to pochwal się. Ja bedę musiała sie zaopatrzyc w jesienne spodnie do pracy, a zimy sobie nie wyobrażam, nic nie mam. Kupiłam sobie fajniusie rajstopy z miejscem na balonik  :D i majtasy pełne a Geancie po przecenie za 10zł.

Beatko ja bym sie wstrzymała z pasemkami, zdania naukowców co do tych zabiegów są podzielone, bo jednak udowodniono, ze składniki tych preparatów przechodzą przez skórę, tylko pewna grupa uczonych twierdzi, ze w takiej małej ilości nie szkodzą płodowi, ale ja bym tam nie truła niepotrzebnie dzidzi. A jak już to bym poprosiła o takie preparaty, które zawierają naturalne składniki jak chna czy basma. Nie wytrzymasz do porodu??  ;) my blondynki może przerzućmy sie na rumianek do płukania?? :D

Co do spania na plecach to mi nie szkodzi, jak Didi często budzę się na pleckach choć zalecają na boku ze wzgledu na dopływ krwi do skarbusia aortą brzuszną no i łatwosć oddychania dla nas. Myślę, ze teraz to jeszcze nie ma problemu, gorzej jak nam bebzonki urosną. U mnie prawie nie widać, a chciałabym już mieć ogromniasty.

Utknęłam w pracy, nie wiem kiedy sie wydostanę  :mad: Chcę już do domu.

A co do spania.... Ja również zasypiam na boku i budzę się na plecach a nawet zdarzyło się na brzuniu.... Jak tu można się kontrolować?!  :laugh:
Swojego czasu spałam na pleckach a ręcę przez caalutką noc miałam wyciągnięte nad głowę.... Potem rano zastanawiałam się, dlaczego bolą mnie mięśnie....?!  ;)
Na szczęście, mój opiekuńczy partner, litował się nade mną i zdejmował mi łapki znad głowy i szybko się oduczyłam.
Co do spania na plecach.... Że jest niewskazane dla dzidzia to też się dowiedziałam. Podobno najlepiej mu, gdy śpimy na prawym boku.... Tylko jak tego dopilnować?!  ;D

Cześć dziewuchy
Ale jestem dzisiaj padnieta :( Mąż wyciągnął mnie na plaże, ja leżalam pod parasoleczka, a mój mężuś oszedł sie kapać woda 17 stopni brrrrrrr zimno :laugh:

Co do spania, to róznie bywa, jak wieczorkeim położe się na pleckach to dzidzka daje znać, że jej się to niepodoba ;D dosyc mocno daje znać ;D ;D jak sie odwrucę na boczek to jest ok Ale jak sie za długo na boku to mnie bolą barki, bo mam problemy ze stawami i za długo nie mogę tak leżeć :(

Gabi też dzisiaj robiłam z mamą słoiki: z 20 buraczków i 10 sałatki z ogórków pychotka ::)

Też chce zrobic pasemki, wybieram się na wesele, a mam straszne odrosty :o Myslicie, że to zaszkodzi dzidzi?

Agnes - jezeli chodzi o farbowanie, to nie powinno sie tego robic w 3 pierwszych miesiacach. Mozesz spokojnie sobie robic pasemka! ;D

Gonia - ja myslę, że jak już miałam zaszkodzić to zaszkodziłam (odpukać !). Byłam u fryzjera jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży ! ;) Mój cudowny pan Adam wówczas się bardzo zawstydził i okropnie glupio mu było ! Otóż z brunetki zażyczyłam sobie zeby mi zrobił ciemny blond ! Zawsze spełniał moje życzenia ! Po prostu ma bardzo dobre, a zarazem dość delikatne farby i potrafi zdziałać cuda ! Jednakże wtedy po tym farbowaniu wyszłam ruda jak marchewka ! Tak się wówczas strasznie czuł biedaczek ! ;D No i powiedział, że jedynym rozwiązaniem jest położenie brązu. Tak też się stało...Jeszcze nie wiedział, że ja jestem w ciąży, a mi po prostu hormony buzowały ! ;D Hehe, śmiać m i się chce jak teraz o tym pomyśle ! ;D Czyli miałam dwie farby położone jednego dnia ! ;) Ale ja się tym nie przejmuję, bo na pewno jest dobrze ! Tyle przecież kobiet w ciąży farbuje włosy ! Aha, no i zapomniałam dodać, że w piątym miesiącu znowu farbowałam sobie na brąz ! Teraz chce tylko pasemka na to położyć, aby odświeżyć fryzurkę ! Tu farba nie styka się ze skórą, więc nie przedostają się substancje szkodliwe ! Przecież ważne jest żebyśmy ładnie w ciąży wyglądały i dobrze się ze sobą czuły ! Ale dziękuję Ci bardzo za troskę ! :)

A mnie znowu te plecy bolą ! Auuuu ! :p

Gabi to łóżeczko jes dokładnie takie samo:)..superasne jest:)..i juz moj chlopek roztropek zdecydowal ze takie bo mu tez sie podobalo:)..

Goniu..Doniu..dziekuje dziewczynki za podpowiedzi co do sklepikow..:)..i napewno sie pochawle jak juz cos w nich nabede..:)..a po lumpeksikach tez chodze ale jak juz tam dotre to wszystko przebrane..:)..ale siostra tez zaglada i zawsze cos przyniesie..:)..ale cos ostatnio porobilo mi sie wszystko za ciasne..:)

Sylwiaczku, czy to nie chodzilo o lewy bok? Z tego co ja sie dowiedzialam to owszem chodzi o uciskanie brzuchem aorty, co moze przeszkodzic w dobrym ukrwieniu Malenstwa a co za tym idzie moze dojsc do niedotlenienia, co sie moze zle skonczyc. No i generalnie w ciazy, ze lepiej na lewym boku spac. Z tym uciskaniem to ma chodzic juz o wiekszy brzuch i jak mi polozna powiedziala, ze jesli dojdzie do niedotlenienia, to najpierw mi sie zacznie robic slabo, wiec mam sie nie martwic, napewno to zauwaze. ;D

Co do fryzjera to mi sie zawsze wydawalo, ze to o przesady chodzi - ze kolor nigdy nie wyjdzie. ;) Cos a'la pieczenie ciasta jak masz okres - zawsze siadzie. ;) He he...

Tak sie wczoraj zastanawialam nad tym zmeczeniem w ciazy i w sumie ma sens. Jak sobie pomyslec ze w ciazy zwieksza sie ilosc krwi o co najmniej 50%, a serce i pluca zostaja takie same i jak te biedne narzadki musza sie napracowac, zeby rozprowadzic ten caly tlen po ciele - przerabiac o tyle wiecej krwi. Jeszcze do tego jak sie jest aktywnym - np jak sie lazi to serce musi jeszcze mocniej pracowac no i nic dziwnego, ze sie szybko kobitka meczy bo ilez to serducho moze sie wysilac! Ha! ;D Ale wykombinowalam, co! ;) ;)

Dzien dobry mamusie i dzidziusie..:)

Pogodnego dzionka zycze wszystkim brzuchatym laseczka..:)..my wlasnie z Maluszkiem idziemy po buleczki do sklepu na sniadanko..:),...i zaraz szybciutko wracamy do was..:)

reklama
To widzę, ze nie tylko z Didi ranny ptaszek. ja też musiałam wstać, ale niestety już jestem w pracy, a tak mi się nie chciało opuszczać łóżeczka :(

Znowu się obudziłam na plecach :p

Paaricia z tym farbowaniem podczas okresu itp to raczej nie przesądy, sprawa jest jasna, po prostu działają inne hormony i to wpływa na asymilację środków chemicznych i ogólne ich działanie, wszystko zależy od tego, w jakim czasie cyklu sie znajdujemy i basta, a to ze dorobiono do tego głupią ideologię to inna sprawa. Kobieta przez całe zycie, no prawie, jest taką bombką z hormonami.

Beatka jasne, ze nie zaszkodziłaś maleństwu, w takich ilosciach to nie jest szkodliwe, bo organizm sobie z tym poradzi, ja sama jak jeszcze nie wiedziałam byłam kilka razy u fryzjera i wdychałam opary lakieru, po prostu chodziło mi o to, że sprawa jest niezbadana. No i jasne, ze trzeba o siebie dbać, przeciez to poprawia humor - fajna fryzurka, makijaż, paznokietki czy strój :laugh:

Do góry