reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Patrycja chwast wodny :laugh: :laugh: ale sie usmialam..ja tez za karpiem nie przepadam, blee ryba..
tez jestem symetryczna, dokladna i do tego troszke czase pedantyczna, nie zosze odwalac kichy, jak cos robic czy ukladac to porzadnie.. ::)
no i sie rozmarzylysmy ale swieta to taka magia.. :) i dowiedzialam sie od Was o calkiem dla mnie nowych zwyczajach i nawet potrawach..ach ta Polska jednak wszedzie inne tradycje..bardzo to ciekawe..prosimy o kolejna ankiete ;) ale bede madra ;)
cos to ja jeszcze chcialam napisac ale zapomnialam..moze rozmowa z tata o poczynaniach mamy wyprowadzila mnie z rownowagi..ach i ten czas leci a ja tez w pizamie a co.. ::) trzeba sie ubrac i podmalowac i do miasta sie wybrac bo mi bank i poczte zamkna.. :p no i sklepy ::) ::)

reklama
No a ja dalej w pizamie ale ciagle cos! juz juz mialam isc sie kapac ale kolezanka zadzwonila, potem zerknelam na alegro, potem do poczty elektronicznej, potem kupilam na allegro zajebista wyprobowana odzywke do slabych paznokci za ktora u mojej manicurzystki placilam 120 zeta a na allegro babeczka za 54 zeta sprzedaje....no to zadzwonilam do kolezanki zeby jej powiedziec bo ona tez ja chwalila a mamy podobnie slabe paznokcie...no i teraz sobie powiedzialam ze jeszcze tylko do WAs zajrze i tak mi czas miedzy palcami ucieka.... ;) I tak mi z tym dobrze ze nie wiem! Zadnego pospiechu, luzik....

Pati chwast wodny nie ryba - pomimo zycia w polskim ekosystemie popieram! :)

Wandzia pomimo ze Milenka piekne imie to nie powiem...Paulinka tez niczego sobie!!!! :) No bo moje! :) Ale zastanow sie bo jest teraz dosc popularne. Zerknij na ten link co wczoraj wstawilam.
Dobra ide sie kapac zanim znowu gdzies zadzwonie i zanim stwierdze ze pora isc spac i mi sie nie opyla.....:) No ale musi sie opylac bo po Tomeczka mojego na lotnisko wieczorem jade.

GRATULACJE DLA OLI
SUPER ŻE MASZ JUŻ MALEŃSTWO PRZY SOBIE  :)

witamy nową mamuśke na forum  :)

agnes ja też szlałam wieczorkiem z mężem i rano też zanim wyszedł do pracy i co? i nic!!

Pamciaw u mnie też jest tradycyjnie tak jak i u Ciebie 12 potraw, wolne miejsce przy stole ,wiązka zboża w rogu pokoju i oczywiście śianko pod opłatkiem
Potrawy to min. pierogi z kapustą i grzybami które zawsze ja robie odkąd podrosłam :)  (w tym roku już je zrobiłam i zamroziłam bo do świąt mała może będzie i wtedy by mi się nie chciało zrobić) , grzybowa, kapusta z grzybami,karp w galarecie,karp smażony,śledzie pod różnyni postaciami  tj, w śmietanie w sosie pomidorowym w oleju,kluski z makiem,kompot z suszonych owoców,ryba po grecku i przystawki
szkoda tylko że w tym roku to nic chyba nic z tych smakołyków nam nie będzie wolno jeść :( tak jak to ujeła joeey pozostaje opłatek a jak będzie mało to sobie andruty kupie  ;D

Pati woda z solą aaałłł...!!

Wanda ty to masz humorek  :)
Gabi  a moja teściowa mieszka w bloku obok co prawda często mnie nie odwiedza ale za każdym razem jak jest na spacerku albo po coś wyskoczy z domu to dzwoni demofonem i kontroluje a jak nie demofonem to 55 razy dziennie dzwoni czy wszystko ok dlatego mnie to denerwuje bo nigdy nie moge się w dzień spokojnie przespać , moja mama mieszka od nas 110 km niby nie daleko ale jednak troszke nas dzieli tym bardziej jak ona jedzie do nas to 4 h bo środkami komunikacji i z przesiadkami i też dzowni 55 razy dzienni i już im powiedziałam obu że takich dwuch detektywów to chyba nikt nie ma jak ja  :)

dziewczyny co do sprzątania i do zrobienia w domku to ja jestem cwana :) zrobiłam liste mężusiowi i jak ja będe w szpitalu to ma wszystko z niej zrobić co by potem nie powiedział "zapomniałem" :)

Nio u mnie na wigilie to jest:
-karp w galarecie (blee)
-ryba po grecku (mniam)
-barszcz z uszkami (mniam)
-kapusta z grzybami (mniam)
-pierogi z kapusta i grzybami (mniam)
-sledz w smietanie (czasami juz nie mam sily jesc)
-kutia (mniam mniam)- ale u nas tez robi sie z gotowanej , luskanej pszenicy , z makiem i bakaliami
- nio i ciasta sa dodatkowo rozne z makiem

Ja tez wole bardziej filet niz rybke , bo mi kilka lat temu osc stanela w gardle i juz teraz nie bardzo :)

dobra dziewczynki ponadrabiałam troszke a teraz zmykam się kąpać i ide na to ktg trzymajcie za mnie kciuki co by było wszystko ok ciekawe czy mnie zostawią ?? tylko nie wiem jak wam dam znać jak bym została nie mam nikogo numeru tel. z tgo forum pozdrawiam i papatki

kurcze Laseczki ale nam sie popaprance blakaja po naszych watkach od wczoraj..... ;) ;D No niezly ubaw. tym razem jakas histeryczka majaczy cos na "albumiku "....

Aga a moze do listy z dzieciaczkami i terminam dopisywalabys tylko date urodzin nic wiecej obok danych, zeby bylo wiadomow ile z listy juz mamy a na ile jeszcze dzieciaczkow czekamy..?

Pamciaw - dobry pomysl, bo za chwilke juz sie zaczniemy gubic! Nawet by wystarczylo moze zaznaczyc jakos te urodzone mamusie, bo w sumie daty mamy w innym miejscu. Moze innym kolorkiem, albo jakas buzka/znaczkiem?

reklama
Hejka dziewczynki!

Wpadłam na chwilkę...Sorki, że nie czytam zaległości...

Jesteśmy juz z Mikołajem w domu. Mały urodził się w piątek o 19.55 i potwierdza się, że USG kłamie...Ważył 3300g i 54 cm długości!

Jest bardzo żwawym chłopcem! Na nic nie mam zupełnie czasu...Ciągle chce jeść i baaardzo mało spi!

Mi powoli brakuje sił, bo od porodu spałam może ze 3 godziny, a to już czwarta doba...

Dobrze, że już jesteśmy w domu to chociaż mi mąż pomoże troszkę!

A w ogóle dzisiaj zaczął mi się nawał pokarmu, cyce gorące, twarde, a mnie trzęsie...

Może wiecie co zrobic ??

Kurcze, znowu się odzywa...Mykam! Zajrzę jak tylko znajde chwile czasu...

Pozdrawiam wszystkie rozdwojone i te 2w1!

Do góry