reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

wiecie chyba telepatia bo ja tez sie wlasnie zastanawialam jak zaznaczyc ktore z nas juz rozdwojone wiec moze prponuje malutka informacje ze jest juz na swiecie dosłownie trzy słowa JEST NA SWIECIE albo URODZIŁEM-ŁAM SIE

reklama
Beatko ja tez tak mialam w 5 dobie po porodzie, robi ci sie zastoj pokormu.Uwazaj na to!!!! czesto Mikolajka przystawiaj do piersi albo w ostatecznosci po karmieniu odciagaj pokarm.Ja z tego wszystkiego dostalam stan zapalny piersi, cycki gorace i twarde,temperatura 39 C no i drgawki,zimno mi bylo i okropnie sie czulam, do tego ta chora piers byla troche czerwona.Polozna ze szkoly rodzenia kazala mi robic zimne oklady na ta piers(ale nie na sutki i brodawki) do tego masowac no i wzielam apap na zbicie goraczki. Mam nadzieje ze tylko masz cieple piersi i dasz se rade.

Aga - dla mnie bomba! ;D Az sie zdziwilam ile juz mamy rozdwojonych mamus! Sypiemy sie Dziewczynki!! ;D ;D

To ja juz mykam do lozeczka. NAwet nie zauwazylam kiedy mi sie 1 w nocy zrobila... Milego dnia kochane!!

Widze ze w miedzy czasie byla dyskusja na temat tesciowych, to ja jeszcze piec słow o mojej bo jest naprawde wybitna ;D
wiecie ze jestem z moja tesciowa nadal na "pani" tzn. ona mi oczywiscie mowi na ty ale nie protestuje kiedy zwracam sie do niej per pani,, gdyby ktos byl ciekawy to z moim mezem jestem od 8 lat, od 7 mieszkamy razem a od roku z kawalkiem jestesmy malzenstwem. Przez ten cały czas jego rodzice odwiedzili nas zaledwie raz ( tak 1 raz) fakt ze maja daleko ale autko tez niezłe wiec to chyba nie problem, skoro ja mogłam jechac do nich na poczatku 9 miesiaca ciąży to oni tez chyba mogli by sie poswiecic od czasu do czasu. ciekawa jestem czy wybiorą się zobaczyc wnuczka/wnuczke bo my sie do nich raczej niepredko wybierzemy z malenstwem bo to jednak troche za dluga podroz zeby tak od razu (ponad 3godz.) Ciekawe czy ktoras mnie przebije w temacie tesciowki ???

Mały znowu na chwile przysnął...

Wioluś właśnie zmierzyłam temperature...Ja mam 38 stopni po dwóch codiparach...

Czyli ja tez mam zastój...Bo to dokładnie te same objawy! I mam te guzki w cycach!

Czyli robic okłady...Tylko kiedy przed czy po karmieniu ?

Noja juz po ktg i po badanku :(

No i nic się nie dzieje zapis bardzo ładny (dla lekarza) dla mnie nie ładny bo to znaczy ze żadnych skurczyków nie ma ale u małego wszysko OK
żadnego rozwarcia , uciskania nic  :mad:

W sobotę nastepne ktg a 14 na odział :-[

Ja jeszcze nie planuję  nic na swięta bo mam przeczucie ze będe w szpitalu przez nie , a moi chłopacy gdzieś się załapią na żarełko przecież nie będą sami w domku i tak mi przez to smutno ze nie bedziemy wszyscy razem buuuuu

Cześć Beatko, witaj w domku ;) Z tym zastojem pokarmu to połozna nam mówiła, aby masowac piersi, przykładac okłady z kapusty i przystawiac dziecko do piersi :) zobaczymy czy to się sprawdzi w praktyce ;)

Moja tesciowa jest ok, także nie ma co narzekać ;)
Z mojego sprzatania nic niewyszło ::) poszłam i sie połozyłam ;D
A dziś wieczorkiem ciąg dalszy naturalnego wywoływania porodu ;D >:D

reklama
Beatko rob oklady kiedy chcesz ja chodzilam z zamarznietym miesem ;D w staniku caly dzien tylko na 15 minut przed karmieniem musisz ocieplic ta piers.Do tego masuj ja, ja mialam pozatykane te kanaliki i ciezko bylo mi odciagac pokarm,w nocy z mezem to na zmiane jechalismy popka z laktatora:) bo recznie nie umialam.Po 3 dniach przeszlo tylko musisz malego czesto przystawiac do tej piersi zeby ci to sam odciagnal.Ja to wszystko przeszlam i wiem jak sie czujesz jesli bedziesz dzielna to po paru dniach ani sladu obzmialych piersi

Do góry