reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Witajcie dziewczynki :)

ufff.....ale żeście się dziś rozpisały od samego rana....dopiero przebrnęłam przez wasze posty :) i postaram się nieco odpisać, ale nie martwcie się jeśli którąś ominę, bo i tak jestem myslami ze wszystkimi :) :).

Na początku... Paarica, Agnes i Gonia również Wam dziękuję za wsparcie  :). Zaczęłam się nawet do tego przyzwyczajać, ze jak Kacperek się nie obróci i nie odwinie pępowiny to będę miała cc. I w sumie to może i lepiej by było, przynajmniej Mały by się nie zmęczył przechodząc przez kanał :). Ale z drugiej strony to nadal mam straszny lęk, bo teraz bardziej zwracam uwagę na to czy Kacper się rusza i jak długo nic nie czuje to zaczynam się martwić :(. Ale narazie jest ok.

Emma Ty masz termin na 21 grudnia??? Bo ja tez mam wtedy termin, tylko, że mi zostało 21 dni a Tobie 22, więc coś tu chyba jest nie tak ???  ;) albo ja albo Ty mamy źle ustawiony suwaczek  ::)

Wracacjąc do cc to może nawet i byłoby lepiej, bo może udałoby sie zaplanować cc wcześniej niz 21 grudnia i wrócilibyśmy na święta do domu, a tak to może urodziłabym w święta albo nawet jak wczoraj wyszło na usg że moge urodzic dopiero 28 grudnia!!! Emma trzymaj się, mam nadzieję, że obie będziemy na święta juz w domu z naszymi Kruszynkami :)

Pamciaw Ty to cały czas zaskakujesz mnie tą swoją spokojnością! :) Twoja Lenka pewnie będzie zadziwiająco spokojnym dzieckiem :) czego Ci życzę! :)

Didi Ty to mnie normalnie rozbrajasz tą swoją radością....usmiech jak banan i na około głowy  :D. Ciesze się Twoim szczęściem...tylko, żebys z tej radości nie wyladowała jeszcze na porodówce, zaczekaj na tatusia :)

Wanda co tam u Ciebie? jak wyszło KTG ?

Beatko nie martw się tym, że juz po terminie, bo tak jak pięknie Gabi opisała, Nataniel może wyjść dopiero za kilka dni, a skoro jest mu dobrze u Ciebie w brzuszku i cieplutko to niech jeszcze sobie tam posiedzi. Wiem, ze bys chciała juz trzymać i tulić go w ramionach, ale bądź cierpliwa a on napewno Ci to wynagrodzi :).
Żeby Cie pocieszyć a nie zmartwić powiem Ci, ze trzy moje kolezanki urodziły sporo po terminie, jedna 11 dni, druga 10 a trzecia 8 dni po, więc u Ciebie jeszcze nie jest tak źle. Trzymaj się bo Mały może zechciec wyjść w każdej chwili :).

No to teraz trochę o sobie....byłam dziś rano w przychodni na pobraniu krwi i przy okazji spotkałam położną i jej powiedziałam o wczorajszym usg, ale jakoś nie specjalnie sie tym przejeła, więc może to naprawdę nie jest aż takie straszne  ::)
Ale dowiedziałam się, że moja lekarz (ta co nie chciała dać mi skierowania na usg) będzie już w piatek, więc się wcześniej do niej wybiore. A dziś zadzwonie do mojej prywatnej lekarz, to super babka, i zobacze co ona mi powie, bo wizyte u niej mam dopiero we wtorek.

Ale się napisałam....muszę trochę odetchnąć :)

reklama
Ingusia przeslicznosci, wprost do wycalowania :)

jestem wykonczona przez ten syf, zapylone wszystko, kiedy posprzatamy? ten plytkarz mial wczoraj skonczyc a sie grzebie niemilosiernie, co chwile cos wyskakuje, tęsknię za ładem ::)

czy wasze maluchy tez mają czkawkę po kilka razy dziennie, i czy czasem maja takie jakby wzdrygnięcia ??? moj ma często, tzn czkawke prawie zawsze po jedzeniu a wzdrygniecia jak źle leżę, moze w ten sposób wymusz zmiane pozycji??

Dla poprawienia humorkow! ;D ;D

Żona pokazuje mężowi magazyn mody z najnowszymi modelami zimowymi i mówi:

- Chciałabym mieć takie futro...

Na co mąż zza gazety:

- To jedz whiskas.

Wpada do biura Kowalski, tak jak go Pan Bóg stworzył, na głowie kapelusz, w ręku teczka. Kierownik krzyczy:

- Czyście Kowalski zwariowali, nago do pracy?!

Kowalski: - Panie Kierowniku, bo to było tak: Byłem na balandze u mojej znajomej. W pewnym momencie gaśnie światło i słychać hasło: krawaty na żyrandol. Światło się zapala, wszystkie krawaty na żyrandolu. Gaśnie światło, hasło: panie do naga. Zapala się, wszystkie panie nago. Znowu gaśnie światło, hasło: panowie do naga. Zapala się - panowie nago. Gaśnie po raz kolejny, hasło: panowie do roboty... No to złapałem teczkę i kapelusz i przybiegłem.

Czesc mamusie te w calosci jeszcze i te juz tulace malenstwa :)

Dopiero wstałam kurcze ponad 12 godzin spałam szok juz nie pamietam takiego maratonu hehehe ale i tak jestem zmeczona no i moje szczescie wstalo odpisze Wam troszke pozniej biegne mu kawe zrobic :)

No to pochwaliłam mojego Aniołka a tu pierwsza nieprzespana noc...  :-[ Ingusia nie spała do 4.00 a potem cały czas się przebudzała, więc jestem wypompowana.  :-[ Na szczęście mam coraz więcej mleczka aż kapie strużka jak nacisnę.  ;D
Zamieściłam jeszcze kilka zdjęć Ingusi. Jak będziecie miały dosyć to mówcie śmiało. Wiecie co, to niesamowite jak strasznie kocha się swoje dziecko!!! Miłość niewyobrażalna! Zacałowałabym ją albo zjadła!!! Słodziutka kruszynka! Życzę Wam, żebyście jak najszybciej mogły tulić swoje Maleństwa i być tak szczęśliwe jak ja!  :laugh: :laugh: :laugh:

Paulinko ja rzeczywiście nie zuważyłam o tym jak napisałaś o pępowince, ale to dlatego, ze nie mam już czasu aż tak dokładnie czytać wszystkich postów i jak za dużo naskrobiecie to tylko czytam pobieżnie. Przepraszam...  :-[ Współczuję Ci bardzo, szczególnie nerwów, ale jak pisały dziewczyny nie ma się co martwić na zapas, wiele maleństw jest tak owiniętych i po pierwsze często nic się nie dzieje a po drugie jeszcze może się odplątać. Głowa do góry! Trzeba być dobrej myśli!

Aussi najszczersze gratulacje dla Ciebie i Twojego męża i dla Pawełka
bD-BabyBottle01.gif
od cioci Natalki i kuzynki Ingusi!  :laugh:

Paula Bo ja mam stary suwaczek :) Wcześniej mialam termin na 22 lub 23 ale w poniedziałek według  usg wyszło, ze jednak 21. Tak naprawdę to wszystko to jest przeciez przybliżony termin :)
Skoro położna nie panikowała tzn. że masz się nie martwić i koniec!!!  ;D

Paaricia  ;D

Dziewczynki to znowu ja!

Byłam właśnie u mojego gina i powiedziałam, ze dość słabo odczuwam ruchy, poza tym nic się nie dzieje, a już jest po terminie. Nie chodziło mi o akcje porodową tylko o to, że brzuszek mi nie twarnieje, nic nie boli i w ogole...

No i on mi mówi, że szkoda, że nie ma sprzętu do KTG...

Więc stwierdził, że najlepszym rozwiązaniem będzie jak pojadę do szpitala się przebadać...

Że zrobią mi tam USG, KTG itd...

Kurcze i nie wiem czy jechac do tego szpitala czy nie...

Jestem pewna, że mnie juz tam zatrzymają i może bede tam się męczyć ze dwa tygodnie...

Co radzicie ??? Jak coś to brac ze sobą torbe ???

reklama
hej dziewczyny!
ja trafilam do was z kwietnia z takim zapytaniem! bo wy juz bardziej doswiadczone mamy:):)
co z piersiami!! czy je smarujecie co z brodawkami?? ja smaruje caly czas oliwka dla dziecie bambino i mam pytanie czy brodawki tez moge smarowac oliwka???
dajcie jakies wskazowki dla mlodszej mamuni z kwietnia:):):)

Do góry