reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Hej Dziewczynki!

Gabi - witaj po przerwie! Fajnie, ze jestes jeszcze pojedyncza! ;D No i uwijaj sie z mieszknankiem, uwijaj bo juz zaraz nie bedziesz sie mogla ruszyc!

Ziemzia - ten Twoj power ze szmata przmi jak klasyczne wicie gniazdka! Nie zdziwilabym sie, gdybys na dniach rodzila! Trzymam mocno, mocno kciuki!!! ;D ;D

Wandziu - glowa do gory! Masz jeszcze nas! ;D Male to pocieszenie, ale zawsze cos...? :D

Fuczak - trzyamam mocno, bardzo mocno kciuki!!!

Mi sie dzis snilo, ze mi czop odszedl i mialam skurcze - ale nie takie okresowe, ale calutenki brzuch mi sie napinal. Teraz sie zastanawiam, czy to aby prawdziwe skurcze mi sie nie zlaly ze snem? W sumie mozliwe, bo byly tylko 2. Ciekawe! ;D

reklama
Witajcie brzuchatki. :)

Nikogo tu nie ma więc sobie połaziłam po listopadzie i muszę Wam powiedzieć, że mamy tu niesamowity porządeczek na naszym wątku. ;D Przy okazji chciałbym ponowić propozycję otwarcia albumiku grudniowych dzieciaczków (oczywiście wraz z pojawieniem się pierwszego z nich) BEZ ŻADNYCH KOMENTARZY. Chciałam sobie pooglądać zdjęcia listopadowych niemowlaczków i krótko mówiąc ciężko było. Jedno zdjęcie na 3 strony albo rzadziej, a przy tym masa zdjęć innych dzieciaczków (np. zdjęcia Anny Geddes) w ramach gratulacji.

Witam mamuski z rana..:)..

mialam dzisiaj straszna noc..:(..ledwo spalam i co przewrot na bok czulam smak zupki rybnej mojej tesciowej..:(..straszne.:(..to chyba byla katra za to ze tyle zjadlam..ale jak moglam jej odmowic skoro nie bylo mojego Piotra aby mnie pilnowal i swojej mamy aby nie karmila mnie..hehe..:)..no ale juz dobrze tylko jestem juz 2 godzinki na nogach bo spac nie moge..:)..zbieram sily na zakupy chociaz za oknem tylko 2 stopnie..:(..

jestem po lekkim sniadanku bo tylko po platkach z mlekiem ..:)..bo jakis jak narazie nie mam ochoty na nic innego..:)..

Nathalie - popieram bardzo idee albumu dzidziorkow bez komentarzy. Opis kto to i co robi wystarczy w zupelnosci. Chwalic nasze MAlenstwa mozemy sobie na Grudniu. ;D

Didi - trzymaj sie dzielnie Biedulko! Moze herbatka mietowa Ci pomoze?

witam w poniedzialek rano - ech... najgorszy dzien zdecydowanie!

Dzieki laseczki za pocieszenie - juz jakos mi lepiej...Ogarnelam sie, pozbieralam i jakos funkcjonuje narazie :)

Didi - no nie mow ze tylko 2 stopnie masz na termometrze - mi sie wcale nie wydawalo az tam zimno :)

Natalia - jak najbardziej popieram albumik grudniowych maluchow bez komentarzy na tym wlasnie watku :) Przynajmniej porzadeczek bedzie :)

Czesc mamusie :)

Zwlekłam sie z łóżka wreszcie za oknem nic tylko sypie i okropnie zimno nic mi sie niechce jestem jakas rozbita dzisiaj zaraz zmykam z Wiktorem do Alergologa pozniej z Ola do szpitala i tradycyjnie chyba padne na pyszczek okropnie ciazko mi sie poruszac :(

Patrycja nie tylko tobie takie rzeczy sie snia od kilku nocy snia mi sie bóle parte odchodzi mi czop no i wreszcie rodze hehehehee ale to tylko chyba sen za duzo o tym mysle i odbieram telefony tlumaczac ze to jeszcze nie dzis :) chociaz skurcze mam takie ze szok momentami w czwartek ide na wizyte kontrolna wiec zobaczymy co mi ginka powie :)

cześc dziewczyny
ja dzis zupełnie nie w humorze :-[ źle spałam wciąż myślałam o porodzie a w nocy obudził mnie straszy ból brzucha takie kłucie i sie wydygałam i po spaniu :p
wczoraj wszystkimi mozliwymi sposobami wyganiałam synka a on nic :p Jeszcze się nie urodził a juz on wszystko ustala ;) no trudno
Stwierdziłam ze ja juz go nie będę wyganiac poczekam do wizyty u lekarza tj 1.12 i wtedy lekarz niech go wygania ;) ;D Nie chce słuchac mamusi to będzie musiał lekarza ;D

Jedyne pocieszenie to to że jadę dzis na pierogi do mamy ;D
.png

dev334bb___.png

bcbbboy.gif

Hejka dziewczynki!

Właśnie się obudziłam i przyleciałam zobaczyć czy Ola nie rodzi... ;)

Coś mi się chyba takiego sniło... :p

Ale widzę, że jeszcze nie, więc zmykam dalej do łóżka... ;D

Mojemu małemu też się nie spieszy, a na suwaczku mam coraz mniej dni... :p

Już mam wizję wywoływania porodu i troche mnie to przeraża... :-[

Wanda - wiem jak to jest w samotności! Ale główka do góry! Masz Wiktorka, my jesteśmy...i Pawel tez wróci za kilka dni! ;D

Ziemzia - nie mam żadnych bolesnych skurczy. W ogóle nie mam takich bezbolesnych...W ogóle nie wiem co to skurcz... ::)

Haj dziewczynki
Natalia ja mam podobne odczucie jak Ty tez chciałam pooglądać listopadowe dzieci i ciężko było bo większość dzieci w ich albumiku to dzieci Anny Geddes ;D dlatego popieram Cię jak najbardziej ALBUMIK BEZ ZBĘDNYCH KOMENTARZY oczywiście 8)
aOla ja tam myślę że Ty na tą wizytę 1.12 się nie załapiesz ;D
No włańsnie chciałam rozwiać swoje wątpliwości na temat tego jak wygląda skurcz ??? czy to jest tak jakby ból jak na okres (albo bolace jajniki) tak ściskał w dole brzucha czy w całym brzuszku. Powiedzcie jak to jest bo ja nie jestem pewna czy to to u mnie to skurcz czy nie :-[

reklama
Hej Mamusie i ich brzusie :)

Jak codziennie wchodzę na formu to z bijącym sercem czytam zy któraś już nie jest 2 w 1 :)

Wczoraj mieliśmy wspaniałych gości, byli Teściowie, moi Rodzice z moją siostrą i Dziadziem oraz siostra mojego męża mężem i z dzieckiem. Było bardzo miło, zjedliśmy obiad i potem jak już wszyscy pojechali to mi się strasznie smutno zrobiło :( Bardzo ich wszystkich kocham i już nie mogę się doczekać jak nasza kruszynka będzie z nami na takich obiadkach rodzinnych :) Dobrze, że mam zmywarkę, bo chyba bym nie wyrobiła :( No i mama przywiozła obiadek ze sobą więc tak gości to ja mogę przyjmować :)

Wandziu trzymaj się ciepło i szybko się przeprowadzaj.

Nie pamiętam która z Was pisała o tym żeby blok wlać do butelki po wodzie, no i ja tak zrobiłam, ale muszę przyznać, że teraz słabo odchodzi od tej butelki. Czy jeszcze coś dodawałyście do środka, żeby lepiej odchodziło? A może wrzucę do zamrażalnika? :)

Życzę wszystkim miłego dnia i jak najmniej nocy takich jak dzisiejsza, bo dla mnie też była straszna.

Do góry