reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Do tej pory mieliśmy 1 kredyt w PKO BP i drugi w GetinBanku i oba banki wywiązywały się ze swoich zobowiązań bez zarzutu. Teraz wzięliśmy w Millennium i nie dość, że umowa nie zawierała wszystkich warunków do wypłat poszczególnych transz (czyli czekamy sobie na kasę, czekamy, a tu się okazuje, że jeszcze potrzebny jest jakiś tam druk, na który się czeka 2 tygodnie) to jeszcze nie raczyli do nas zadzwonić i nas o tym powiadomić tylko to my musieliśmy się dopytywać czemu kasy jeszcze nie ma. :mad: Normalnie horror. W dodatku nikt nigdy nic nie wiedział i trzeba się było sporo naszarpać, żeby się w ogóle dowiedzieć jakich dokumentów brakuje... Nie będę Wam tu opisywać, przez co przeszliśmy... W każdym razie złożyliśmy 4 reklamacje. I najgorsze jest to, że teraz jesteśmy związani z tym bankiem na kilka ładnych lat... Inga zdąży za mąż wyjść... ::)

reklama
Muszę powiedzieć, że to jest normalne w bankach, ale też w innych instytucjach czy firmach, że umowy są pisane w taki sposób, aby normalny człowiek się na coś złapał i nie zauważył. Pracowałam kiedyś jako agent ubezpieczeniowy i wiem jakie się tam przekręty robi i teraz wiem na co zwracać uwagę, ale ktoś kto nie miał z tym styczności jest naciągany niestety :( Beznadzieja :(

> Król Lew postanowil wybudowac na polanie dla swoich poddanych
> schronienie, ale to wymagalo szeregu zezwoleń, wniosków i podań.
> Trzeba się bylo udac do Urzędu by ta sprawę zalatwic, zwolal więc
> miejscowa spolecznosc, by wybrala przedstawiciela. Zadecydowano
> zatem, by byl to niedzwiedz, bo duzy, silny i wzbudza respekt.
>
> Po osmiu godzina wraca z urzędu. Lew się go pyta, co tam zalatwil, a
> on mówi, ze nic.
> - Jak to nic? Ty taki wielki i nic?!
>
> Wydelegowano więc lisa, chytry i przebiegly i sprytu ma duzo.
> Wraca po osmiu godzinach i tez nic.
>
> Lew mówi:
> - To moze wiewiórkę? Taka delikatna, ladna, szybka i zgrabna...
> Podobnie jak poprzednicy tez nic nie zalatwila.
> - No to koniec naszych marzeń - orzekl Król Lew - a moze ktos na
> ochotnika?
>
> Zglosil się osiol, wszyscy pękali ze smiechu:
> - Przeciez Ty nic nie potrafisz zalatwic!
> Ale osiol się uparl i poszedl. Wraca pod dwóch godzinach uradowany,
> z zezwoleniem w ręku, ogólne zdziwienie, królowi szczęka opadla.
> Pytaja się więc, jak to zalatwil, a osiol na to:
> - Gdzie otworzylem drzwi, to ktos z rodziny.

Natalia -nie chcialam Ci tego mowic, ale wiedzialam ze tak bedzie.... Ja tez sie kiedys przejechalam na Millenium i strasznie nie polecam tego wlasnie banku... no ale nic... A moich rodzicow ten sam wlasnie bank - wtedy jeszcze chyba Gdanski, to probowal niezle oszukac !!! A czeka sie w kazdym banku !!! Normalnie paranoja !!! A to wszystko przez te cholerne centralizacje - wszystko musi przejsc przez centrale, wszystkie, nawet najmniejsze decyzje - nie tylko kredytowe !! A w centralach za to maja takie zapierdziel, ze nie maja czasu sie wyrobic !!! Paranoja !!! No ale zeby nie poinformowali Was dlaczego kasy nie ma i ze trzeba cos jeszcze doniesc ??? no szok :o

Straszny burdel w tym Millenium, nam oczywiście źle umowę spiasali, nie tak jak chcieliśmy i tez musieli poprawiać :mad: a teraz okazało się że znowu cos nie tak jest, złozylismy reklamacje a oni dzwonią i mówią żeby oni rozpatrzyli reklamację to musimy złozyć zaświadczenia o zarobkach z 3 ostatnich m-cy i wyciągi z konta!!! Chyba nienormalni są, pół roku temu załatwialiśmy kredyt, a oni do reklamacji chcą papiery kaby nowy kredyt rozpatrywali!!! :mad:

o matko, Agnes ale burdel !!! Ja pierdziele !!! Ja juz bym sie zniechecila i zrezygnowala z tego banku i poszla gdzie indziej !!!

reklama
Wandzia Natalia Agnes ja mam stałe konto właśnie w Millenium już od jakiegoś czasu i wiecie co nie pojmuję że z tymi kredytami to tak tam kombinują bo do mnie sami zadzwonili i zaproponowali kredyt bez poręczycieli od ręki z własnym wkładem 10% bodajże no ale nie był mi potrzebny więc nie skorzystałam. Potem proponowali na kartę kredytową i ogólnie fajnei mi się układa z nimi współpraca. Nawet mój tato mówił że on ma już konto hoho w PKO SA i nigdy nie zaproponowali mu nic szczególnego dlatego czułam się wyrózniona  ;D Ale mieć konto to co innego mieć pozyczone pieniązki także współczuję że tak z Wami postąpili niedobrusy !!!

Do góry