reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Ja kupiłam te same podpaski, a właściwie pieluchy a do tego podkłady Seni z wkładem chłonnym, bo w razie czego jak mi bedzie coś lecieć to położę je na prześcieradło i nie ubrudzę prześcieradła. Potem te podkłady są dobre do łóżeczka dla Maleństwa, pod prześcieradło, żeby nic nie wsiąkało w materac.

Jeżeli macie możliwość to pójdźcie do szpitala lub zajrzyjcie na jego strone i np. u mnie w szpitalu dali mi listę rzeczy, które mam spakować do torby i nie ma tam np. jednorazowych maszynek, a niektóre szpitale tego wymagają i np. jednorazowa lewatywa, której też akurat u mnie nie wymagają. Ale u mnie wymagają pieluszek dla dziecka i ubranek swoich, z czego akurat jestem bardzo zadowolona.

Dowcipy na dzień dobry były super, a najlepszy ten o sprawdzianie  ;D

reklama
U mnie w szpitalu zakazują noszenia majtek, nawet tych jednorazowych, oczywiście można je założyć jak się wychodzi spod kołdry na chwilę, bo jest niemożliwością trzymanie ich samymi nogami hi hi hi

Ja mam 2 opakowania tych pieluszek i na tej mojej liście są napisane właśnie 2 opakowania.

aaaa...no to tez takie sobie kupie :)
No ja mowie, ze do poprzedniego porodu jechalam zupelnie nieprzygotowana, bo bylam wtedy u mamy...no i mama mi podowozila wszystko co potrzebne... :)
Ale teraz chce byc przygotowana !! No to belle kupowac...ok...kupie jedno opakowanie...
Emma - u mnie w szpitalu tez nie pozwalaja chodzic w majtkach, no ale jak ide siusiu, to zakladam - normalka... tak samo mialam z Wikim :) Chociaz wtedy tylko raz szlam siusiu w czasie calego pobytu w szpitalu - nie bylam w stanie wstac !! Pawem mi podkladal takie cos do sikania... a do kibelka poszlam tylko raz i prawie tam zaslablam :(
No ale nic... widocznie na jakiejspodstawie chcieli mi ta krew przetaczac... ale sie nie zgodzilam... jeszcze by mi dali krew jakiegos alkoholika :D;D
Didi - ja nie panikuje...tzn nie az tak bardzo... ale jak Pawla nie bedzie, a ja nie miszkam zrodzicami tak jak Ty, to musze byc przygotowana !!! Dobrzeze rodzice nie mieszkaja daleko...w kazdej chwili jak sie zacznie to dzwonie do Pawla - ale on to najpredzej po 4 godzinachbedzie...ajk nie pozniej...i do taty - on sie Wiktorkiem zajmie a ja do szpitala jade...wszystko obcykane :)
Didi -to kiedy sie spotkamy na zwiedzanie porodowek ??? Ja w niedziele przeprowadzam Pawla, wiec bedepotem miala czasu a czasu :)hehehe

Czesc laseczki
Ja mam jedno opakowanie tych pieluchowych podpasek o których piszecie jak mi braknie to mąz mi dowiezie bo one sa ogromne i zajmują dużo miejsca w torbie. A wogóle to spakowała się do dwóch małych toreb ale dzisiaj podjęłam męską decyzję i spakuję to wszystko w jedną tylko znacznie większą będzie wyglądać jak bym na wakacje jechała ;D. A Wy jakie duże macie te torby ??? chyba też nie małe bo szlafrok zajmuje sporo miejsca przecież nie ???
Ja to wogóle jeszcze się na szpital nie zdecydowałam bo mi mamcia banie robi żeby nie tu tylko tam ja nie widze różnicy zadnej a to czy to będzie szpital taki czy taki to i tak nie spowoduje cudu bezbolesnego porodu

Wandzia i co Magi się odezwała na czacie ??? Ja nie mogłam bo mi się wczoraj kregosłup rozdwajał i położyłam się spać

Gabi - nie...nie bylo Magi !!!! Ale ktos (chyba Steffi) mowil, ze podobno miala miec jakies problemy z netem... A najgorsze jest to, ze akurat do niej nie mam numeru, a Wy ???
No ja jeszcze w torbe nic nie spakowalam, no ale to sie jeszcze zobaczy w jaka - podejrzewam ze tez nie mala... No i szlafrok i reczniki to piekielnie duzo miejsca zajmuja !!!
Aaaa....mam jeszcze pytanko... bedziecie braly np. rozek ze soba ??? Czy przygotowujecie druga torbe na wyjscie dzidzi ze szpitala ???

Ja będę rożek brała, bo na liście mam napisane rożek lub kocyk. A torby będę miala dwie - 1 - do porodu, 2 - po porodzie a w domu jeszcze naszykuje 3 - na wyjście z rzeczami dla mnie i dla Malutkiej.

Gonia miała nie miec netu z tego co pamietam a nie Magi ??? ale może się mylę
Ja tam właśnie nie wiem jak z tymi torbami. Emmma ja chyba zrobię podobnie albo wpakuję wszystko od razu do jednej sama nie wiem. Ja rożek biorę. Ta moja torba jest ogromna i teraz to moge wszystko do niej władować bo mam sporo miejsca ;D

reklama
Emma - na wyjscie ze szpitala przygotuj sobie te same spodnie w ktorych pojedziesz rodzic... bo ostrzegam, ze pewnie z zadne inne po 2 dniach nie wejdziesz, jaktylko w ciazowe :)
No wlasnie mam dylemat co z ta torba... chyba przygotuje dwie...jedna do szpitala, druga do wyjscia ze szpitala !!

Mowisz ze Gonia ??? no jej tez nie ma... nie wiem co z Magi...troche sie martwie !!!

Do góry