reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Agnes - ja jeszcze w ogole nie spakowana !!!! I nawet podpasek nie mam... tzn mam te sprzed ciazy, ale one stanowczo za cienkie sa... A jakie podpaski kupilyscie ??? i co w ogole jeszcze takiego niezbednego musi byc w tejtorbie...o rany...chyba zaczynam miec pietra !!!
Dzis pisze upowaznienie dla mojego taty i siorki w sprawie odbioru Wiktorka zprzedszkola - bo bez upowaznienia nie wydadza... wole byc zabezpieczona...bo glupio by bylo,. gdyby Pawel nie mogl zdazyc do mnie z jakiegos powodu...a nawet jezeli, zdazy, to do mnie a nie po Wikiego... dlatego wole miec juz przygotowane upowaznienie w przedszkolu... Przynajmniej bede spokojna o Wiktorka... A przeciez nie wiadomo kiedy pekne... A moj tata jaki dumny...normalnie przez telefon jak mu to powiedzialam to czulam jak go duma rozpiera :D

reklama
Hej!

Ale Wy macie tempo.... jeden dzień sobie odpuścić nie można....

Ja mam do szpitala chyba wszystko, ale jeszcze nie spakowane...
tak wygląda lista która gdzieś wygrzebałam:
Dokumenty - książeczka zdrowia, badania, dowód osobisty.
Szlafrok
Koszule 2x
Kapcie/klapki - kapcie do chodzenia po oddziale, a klapki pod prysznic.
Wkładki laktacyjne
Biustonosz do karmienia jak ktoś chce
Jednorazowe majtki
Podkłady higieniczne np. pieluszki Bella.
Krem na popękane brodawki na wszelki wypadek
płyn do higieny intymnej (dobry jest z wyciągiem z kory dębu)
2 ręczniki - jeden duży kąpielowy, a drugi mały, ręczniki papierowe do wycierania krocza
Sztućce, kubek jak ktoś chce własne
Papier toaletowy
Kosmetyczka z potrzebnymi kosmetykami - mydło, płyn do higieny intymnej, krem, szczotka do włosów, pasta+szczoteczka do zębów, wszystko to czego używamy na co dzień i wydaje się nam niezbędne również w szpitalu.
Czasopismo/książka
Co przyda się maluchowi w szpitalu: Ubranka - jeśli szpital nie zapewnia ubranek dla dzieci, trzeba wziąć zapas swoich. Pieluchy. Chusteczki do pupy.

Witam nową mamusię!

Kawały niezłe, ale się uśmiałam ;D :D

No i widzę że niektóre się już przygotowują do rozdwajania, o rany to już :o no czyźby Beatka miała być pierwsza.... no chyba że Magi po cichu coś zmajstrowała bo cos jej nie ma, no chyba nie otworzyła listy jeszcze? jak sądzicie....

Fuczak - jestes niezastapiona !!! O taka liste mi chodzilo - same najpotrzebniejsze rzeczy !!! Tylko skopiowac i druknac !!!
a te podklady higieniczne to co to jest ??? To sa normalne pieluchy dla doroslych ??? Bo ja myslalam ze raczej podpaski mi wystarcza... mam taka nadzieje :)

Wandzia nie mam sie czego obawiac nasza sasiadka jest wychowawczynia Wiktorka wiec jestem na biezaco nawet czasem zdaza sie jej zapukac i zabrac mi małego ze soba albo zadzwoni i powie ze go przyprowadzi hehehe a tak na poczatku sie obawiałam niedosc ze sasiadka do tego wychowawczyni ale jest super zreszta ma swietne podejscie do przedszkolaków chyba ze boja sie zadrzec ze mna bo ja wychowywałam sie na grupach przedszkolnych przesz.łam je kilka razy oczywiscie z racji mojej mamy zawodu :)

Wanda ja kupiłam pieluszki higieniczne Belli w aptece (one są dla niemowląt i dzieci - tak napisali na opakowaniu), takie zwykłe nie zakładane jak majtki tylko bardziej przypominające duże podpaski bez żadnych skrzydełek tak jak za dawnych czasów, jak powiesz w aptece to Ci dadzą co trzeba, na forum je polecali, na szkole rodzenia u mnie i gin jak się zapytałam to tez powiedział że dobra sprawa

Aga -no to fajnie ze masz taka sasiadke... u mojego Wiktorka w przedszkolu tez sa fajne panie... wszystkie maja takie fajne podejscie do dzieciaczkow ze normalnie szok :o
Fuczak - no to teraz w ogole nie rozumiem... to napisane ze dla niemowlakow i dzieci a kupilas je dla siebie ??? Bo tak to zrozumialam ???

Cześć laski..:)..

Kawały super...:)..znów sie uśmiałam jak hiena..:D

Wanda..:)..spokojnie nie panikuj Ty masz jeszcze dużo czasu..:)..hehe...i wiesz co 2 raz juz będziesz to przechodzisz a panikujesz..:D.wstydziłabyś sie :p ;)

Wanda..ja tez mam te pieluszki co Fuczak..:)..tak jest napisane na opakowaniu ale one są tak wielkie jak dla słonia...hehe..wiec spoko i płaciłam za nie 3 zł z groszami no i są po 10 szt pakowane..:)..

Wanda ja kupiłam chyba takie same jak Fuczak.....
BELLA BABY "Pieluszki higieniczne dla niemowląt i dzieci", takie zielono granatowe opakowanie.... wyglądają jak gigantyczne podpaski własnie

reklama
Dokładnie mamy te same ;D takie gigantyczne ppodpaski bez żadnych urozmaiceń, w aptece kobietki wiedzą o co chodzi jak powiesz takie pieluchy Belli dla dzieci co kobiety biora na okres połogu... po 10 sztuk granatowo-zielone opakowanie

Do góry