reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Gonia - witaj ! ;D

Ziemzia - serdecznie gratuluję! Czyli nie będzie Borysa ;D ... Super, że wszystko dobrze, że dzidzia zdrowa, no i że jest dziewczynką, tak jak chcieliście ! ;D

Ola - bardzo dziękuję za informacje! :) Najbardziej interesuje mnie opcja - rozmowy przez internet! Tylko nie bardzo to rozumiem.Sytuacja jest taka : ja mam w mieszkaniu jedynie telefon komórkowy, mam stały do internetu, a mój mąż ma też tel. komórkowy i dodatkowo ma telefon stacjonarny, ale korzysta z niego razem z właścicielami domu. Ale oczywiście nadarzyłaby się niejedna okazja, abym mogła do niego zadzwonić. Tylko jak można zadzwonić przez internet? Proszę Cię bardzo o informacje. Do mamy masz bardzo tanie połączenia i byłoby wspaniale gdybym mogła do niego w takiej cenie dzwonić. Byłoby mi dużo łatwiej ...
Nie mogę za bardzo wymagać, aby mój misiu dowiadywał się o te karty do dzwonienia, bo nie ma wolnego, a w dodatku mieszka wysoko w górach i ma dość daleko do miasta. Ale jak mi się nie uda to i tego spróbujemy. Będzie musiał coś wykombinować!
Ale jak ja bym coś wymyśliła to byłoby cudownie! Jak możesz mi pomóc daj znać!
Ola cieszcie się sobą póki jesteście jeszcze razem! Trzymajcie się cieplutko! Pozdrawiam bardzo serdecznie. Beata.

reklama
Helou.
Ziemzia - gratuluje coreczki :) Super, ze juz wiesz....Moze i ja sie dowiem niebawem...tez powiem, ze nie wyjde jak sie nie dowiem, hihi...A za usg niezle bulisz ::) Ja place 110 za badanie z usg, Pila taka jakas droga jest :mad: No ale przy Tobie to grosze marne ;)

Beatka, rozmawiac przez Internet mozna przez program Skype - jest to komunikator jak gg, a jednoiczesnie daje mozliwosc rozmawiania jak przez telefon. Trzeba miec oczywiscie jakis tam mikrofonik - podobno tanio sie to kupuje, no i zainstalowany skype, a do tego zdaje sie wykupiona jakas karte na rozmowy. Szczegolow nie znam, bo z tego nie korzystam, ale brat owszem, dzwoni do kuzynki do Hiszpanii za grosze. Jak dowiem sie szczegolow, to dam Ci znac. Skype pobiera sie ze strony [url]www.skype.pl [/b]]www.skype.pl [/url]<< tam tez doczytasz dokladnie, jak jest z tymi rozmowami. To dla Was najlepsze wyjscie, bo komorki Was wykoncza!!! 7,50 za minute, horror.

Magi - serdeczne dzięki za info!
Ja znalazłam taką stronkę www.e-tel.pl .Tylko nie rozumiem w tym wszystkim jednego : jak się płaci za te rozmowy?! :p. Dopiero przy opłacaniu rachunku comiesięcznego?! Tam to jest naliczane?! Czy jakoś inaczej...Sorki, ale troszkę tępa pod tym względem jestem ;D

Beata, Wejdz sobie na SkypeOut. Nie chce mi sie wczytywac w szczegóły, ale doczytałam, ze na całą Europe połaczenie kosztuja 7 gr... Jest tez dokladnie opisane jaka jest forma płatnosci - z tego co kumam - zerknelam tylko - to wykupujesz sobie jakas kwote na rozmowy, kiedy ja wydzwonisz, mozesz sobie uzupelnic konto, a jak nie, to nie. Skype podaje, ze mozna tez dzwonic na komorki, wlasnie sprawdzilam, kwota podana w euro, ciut wiecej niz na stacjonarny. Bardziej rozumowo Ci teraz nie wyjasnie, bo meza mego w domu nie ma ;) a brata tez akurat na linii nie mam. Jak sie cos dodatkowo dowiem, to dam znac.

Dzięki Magi, wielkie dzięki...Weszłam na tą stronkę! Znalazłam kwoty itp. Do Szwajcarii jest trochę więcej niż 7 gr, ale też niedużo. Dobrze piszesz z tym kontem i że się je uzupełnia jak się kwota wyczerpie. Tylko...przecież do kompa kaski nie włożę,a nie wiem jak uregulować tą należność. :-[ . Może jakąś kartą np Maestro :p . Jak będziesz coś wiedziała na ten temat to bardzo Ciebie proszę daj znać.

No kartą właśnie, niby to wyjaśniają na stronce, ale jak fizycznie sie to robi, to tez nie kumam :) Obie mamy chyba ciężkie jarzenie już tak z wieczorka ::) :laugh: Jedno jak najbardziej rozumiem: można sobie wypić rozmowy za 10 euro lub 25 euro. Jak podaja, za 10 euro mozna wygadac 10 godzin wg taryfy połączen miedzynarodowych. Wroci mezus, to zapytam go konkretnie jak sie placi za to ;) Buziaki.

jak tam u Was ze snami? pytam, bo mi się strasznie zmieniają "nastroje" snów. początek ciąży- cudnie, sielsko ( a wcześniej miałam bezsenność latami i sny ciężkie jak kamienie) kolorowo, nic złego. teraz zaczynam II trymestr i znów "odniechciało" mi się spać, a jakieś koszmary o dziecku mi się śnią :(

swoją drogą, słyszałyście o proroczych snach (płeć dziecka i takie tam)?

pozdrawiam wszystkie, idę obczajać smyranie w brzuchu.

Beata, generalnie musisz sobie oczywiscie ściagnac Skypa i sie zalogowac jako uzytkownik. Jak masz skype, wchodzisz na www.skype.pl >> sklep i tu wybierasz >> przedpłata na konto skypeOut. Jak sie robi przedpłaty masz wytlumaczone tutaj: http://www.skype.com/intl/pl/help/faq/skypeout.html

Mozna płacic za pomoca karty kredytowej miedzynarodowej, a jak sie takiej nie ma, to wybierasz opcje Moneybookers : www.moneybookers.com Tam przelewasz kase za pomoca karty kredytowej lub przelewu bankowego, i nastepnie z tego placisz dla skype. Troche to zamotane, ale mysle ze wydaje sie bardziej skomplikowane, niz jest w rzeczywistosci. W Twoim przypadku gra warta swieczki :)
Poczytaj sobie spokojnie o tych formach platnosci na moneybookers.

reklama
Serdeczne pozdrowienia dla Wszystkich - szczególnie dla Oli i Goni!
Ziemzia - GRATULUJE CÓRECZKI, a przede wszystkim, że wszystko w porządku!!!
A ja myślałam, że mnie jest źle bo mąż na kilka dni pojechał (normalnie jesteśmy ze sobą dzień w dzień i mi się w d.... poprzewracało)...
Cały dzień jest mi dzisiaj tak niedobrze, że wracam do łóżka...

Do góry