reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Witam nowe mamusie!

Mam strasznie duzo pracy ostatnio wczoraj nawet tu nie zajrzalam...Ja ruchow zadnych nie czuje. Za to pije rumianek od przedwczoraj i koniec ze wzdeciami! Hurrrra! Wprawdzie nie odwazylam sie na miksture z cytryna i miodem (nie znosze miodu....) ale sam rumianek tez dobrze robi.

Dziewczyny jak dlugo bierze sie folik. Ja go na razie biore jeszcze.

reklama
Mój gin jak byłam na ostatniej wizycie kazał brać Folik do końca pierwszego trymestru, a teraz biorę Feminatal..
Następna wizyta i USG już w poniedziałek ... ;D

Cześć Dziewczyny!

Jak czytam i patrzę na te Wasze USG to już się nie mogę doczekać mojego kolejnego... Teraz będę miała robione dopiero 28 czerwca (już mi się gębula śmieje jak sobie pomyślę że znowu zobaczę jak się rusza). A tym czasem dalej jestem pod wrażeniem ostatniego jak było słychać bicie serducha mojego maleństwa (mój mąż później przez tydzień tylko o tym wszystkim opowiadał). Niesamowite przeżycie - warto mieć te mdłości, bóle i wahający się nastrój! Ale fakt, wcześniej jakoś się nie myśli o tych "dających w kość" stronach ciąży. Mój mąż też jest teraz na delegacji w Pradze (od środy do soboty), więc też sobie siedzę sama w domku i mi trochę smutno (dobrze, że są jeszcze te smsy).
Nie wiem jak długo bierze się folik, ale też go jeszcze jem...
A co do tego specyfiku to nawet nie wiedziałam, że ma takie właściwości, kupiłam tydzień temu taki gotowy specyfik Herbapolu (czy jakoś tak - firma produkuje herbatki owocowo-ziołowe).

Pamciaw, ja bralam Folik do 10 tygodnia, potem gin mi kazal brac jakies preparaty wielowitaminowe - biore Prenetal - a tam tez jest folik. Zreszta gin mowil mi, ze folik najzwazniejszy jest na poczatku ciazy, kiedy tworzy sie caly uklad nerwowy.

A dzis jeden z naszych wspolpracownikow - taki konsultant, czasem przychodzi, starszy taki facet - wykazal sie taktem po prostu niemozliwym. Nagle, ni zgruszki ni z pietruszki, przy innych mych kolezankach biurowych (akurat w sekretaraice to mialo miejsce) walnal textem: Magda, a Ty jestes w ciazy????????????????? Myslalam ze sie przewroce o wlasne nogi, bo nie wszyscy u mnie wiedza o moim brzuszku maluszku, powiedzialam tym, ktorych lubie, i temu, ktoremu musialam-czyli szefowi. Teraz sie wszyscy wlasnie dowiedzieli. Tak mnie skolowal, ze nawet sie nie zdenerowalam.
A wiecie po czym sie kapnal?? Chcial mnie zachecic na konsultacje u klienta, a ja stwierdzilam, ze wole zeby klient przyjechal do mnie do biura. I tak mnie probowal przekonac, a ja ze nie :) No i masz babo placek :) Heh, a teraz wszyscy wiedza, no i problem z glowy. Ale musicie przyznac, ze takt facet ma niemozliwy....

Czesc Dziewuszki!!!
JAk czytam sobie Wasze wiadomosci, to mam ogromne wrazenie, ze tylko u mnie nic sie nie dzieje!!! :( Zadnych ruchow, brzuszek tez jakby przestal rosnac!!! USG dopiero za1,5tyg. Nie wiem jak mam do tego czasu wytrwac...
Czasem sobie siedze i nasluchuje - moze dzidzius da jakos znac mamusi, ze nie ma co sie martwic... A tu cisza...

Ziemzia, daj znac koniecznie jak bylo na USG!!! Czy mozna juz zobaczyc plec? Trzymam kciuki!!! ;)

Hejka !!

Jeśli chodzi o folik to nie borę go już ze trzy tygodnie, ale to nie dlatego, że gin mi nie kazał. Po prostu nic mi o nim już nie mówił, a mi się skończyło opakowanie i już nie kupilam kolejnego. Nie wiem czy zrobiłam słusznie, bo teraz nie przyjmuję ani foliku, ani jeszcze nie zaczęłam brać witamin. Jak czytam wasze posty to do głowy przychodzi mi myśl, że może bym sobie kupiła jeszcze jedno opakowanie foliku, ale nie wiem czy to ma sens, bo on jest wążny przecież w początkowym okresie ciąży. Za 1,5 tygodnia idę do gina, więc się zapytam.

Magi - fajniusi ten konsultant... ;D . No, ale teraz masz problem z głowy.
Ziemzia - aby ten czas minął jak najszybciej ! No i przypominam, że wcześniej pisałaś, że będziesz okupowała gabinet gina dopóty, dopóki nie powie Ci kogo tam w brzusiu nosisz... ;D . Czekamy na wieści !
Pozdrawiam.

Beatka - heh, domyślali sie i tak po brzucholku, teraz mi sie przyznali, no niech bedzie ze juz wszyscy wiedza i z glowy. Chodzi mi tylko o cos takiego jak: takt :) Widac, niektorzy go nie maja.
Jesli chodzi o witaminki, to co prawda ja lekarz nie jestem hihi, ale pewnie moglabys juz jakies wcinac. Zobaczymy co Ci ten Twoj gin powie, a jak nic nie powie, to zapytaj, bo moze sklerotyk!!!
Ziemziu czekamy na info ;) Moja kolezanka wlasnie jakos tak ok. 16 tygodnia poznala plec. Ja tez mam nadzieje, ze sie dowiem niebawem ;) Pewnie sobie nie daruje i zrobie usg, a co tam :) trzeba zajrzec do malego, jak mu sie tam wiedzie ;D
Aussi, spokojnie, co tak sie niecierpliwisz z tymi ruchami. Jeszcze masz czas ;)

cześć dziewczyny
Jestem z wami po raz pierwszy i oczywiście jestem przyszłą grudniową mamą z terminem na 1.12.
To mój pierwszy dzidziolek i jesteśmy z mężem z tego powodu bardzo szczęśliwi :)
Przeczytanie waszych wszystkich wypowiedzi zajęło mi 2 dni!Ale widze że problemy i obawy mamy takie same.
Beata bardzo ci współczuje z powodu wyjazdu męża i wiem co czujesz. Mój Rafał pracuje w Holandii i w lipcu wyjeżdza na 3msc także będziemy się wspólnie pocieszać :(
Ja chodzę do lekarza raz na miesiąc i na każdej wizycie mam USG. Teraz idę 23.06 i mam nadzieję że moja dzidzia pokaże kim jest.Bardzo bym chciałam tym bardziej że byłby przy tym mój mąż który mi zawsze dzielnie towarzyszy.
Co do witamin to przez pół roku profilaktycznie brałam Folik (po odstawieniu pigułek) a gdzieś od miesiąca biorę Materne.
Na szczęście mam wspaniałego ginekologa-położnika do którego chodzę już z 6lat i mam do niego całkowite zaufanie. Zawsze jest pod telefonem gdy potrzebuje o coś spytać.
A co do smarowania brzuszka to rano smaruje się oliwką Bambino a wieczorem Mustelą nie wiem czy mi to pomoże ale skóra mnie nie swędzi.
Mam nadzieję że na wstępie nie zanudziłam was ;D
Pozdrawiam Ola

.png

reklama
Hej Ola, witamy wsrod nas grudniowek :)
Swoja droga, zastanawiam sie, Beata - na kiedy Ty masz termin?? mi jakos tak wychodzi jak patrze na Twoj suwak, ze sam koniec listopada.... :)
Cale szczescie jeszzce tylko godzina, i do domu...Nie mam dzis weny siedziec w pracy, taki dzien najchetniej bym spala. Pozdrawiam, pa.

Do góry