reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

O rany, dziewczyny... właśnie spojrzałam na mój suwaczek ::)
To już 16-ty tydzień ;D albo nawet 17-ty ;D. Zależy jak sie liczy ...

reklama
Beatko!! Baaardzo się cieszę - nie ma to jak wsród swoich!! A co do mężusiowego wyjazdu to się nie przejmuj - znajdziesz tu cały orszak wsparcia na trudne chwile!! Napewno będzie dobrze - musi!! Naprawdę cieszę się, że zostajesz, bo byłam pewna, że klamka już zapadła i wybyłaś!
Wierz mi rumianek jest pychoteria - a nigdy nie lubiłam samego ziółka, natomiast z dodatkami jest super!! Postawi na nogi nie tylko z mdłości i bólów brzucholka, ale też z chandry!! Według mnie najlepszy gorący, ale zależy jak ty wolisz!
Co do tego liczenia to już o tym pisałyśmy wcześniej. Ja liczę tak, że jak mam dzisiaj 15t 4d to liczę, że jestem w 4 dniu 16 tygodnia, ale to podobno jest źle i powinnam mówić, że jestem w 15! Jak tam sobie wolisz, ja na razie wolę się tak troszkę oszukiwać i sobie dodawać (jakoś cały czas biorę to na chłopski rozum i nie mogę sobie tego lepszego liczenia wbić do łebka, tym bardziej, że mój gin też mi zawsze mówi wg mojego liczenia - może też nie umie ;) ).
Pozdrowionka!

Czesc Laseczki,
pogoda rzeczywiscie boska, ale trudno wytrzymac na sloneczku!!! Co bedzie w lipcu i sierpniu (chociaz slyszalam, ze lato ma byc dopiero w sierpniu :-[)
Wszystkim Wam polecam Ziemzi rumiankowy specjal (+miod i cytryna). Polecialam po rumianek zaraz jakZiemzia o nim napisala i teraz nie ma dnia bez ziolek.Brzuszek nie boli!!!!
Beata23 fajnie, ze zostajesz.3 miesiace zleca nawet sie nie obejrzysz!!! Maz mojej kolezanki wyjechal na pol roku i jak wyjezdzal, to jeszcze nie wiedzial,ze zostal tatusiem :))) Wraca w lipcu i oboje licza juz dni. :laugh:

A tak z innej beczki. MAcie juz brzuszki? JA mam wrazenie,ze przytylam w biodrach i moze, moze cos tam jest....
Ale generalnie to bardzo malutko. Kiedy zacznie rosnac?! Szczerze mowiac juz bym chciala!!!

Niusiar witaj mamuska.. ;)..mamy podobny termin  ja mam na 16 grudnia :)

Beata23głowa do gory te 3 miesiace bez mezusia szybko mina..ale napewnobedziesz bardzo tesknic.. :-[..wiem cos o tym bo moj polowek tez jest teraz za granicami polski ..dzwoni ale odleglosc robi swoje co do tesknoty..ale wraca juz na poczatku lipca.. :)..Beatko uwiez mi te 3 miesiaczki szybko mina nawet nie bedziesz wiedziala kiedy..tak bylo ze mna.. :)

a co do brzuszka..to moj troszeczke juz odstaje..nie mieszcze sie powoli w spodnie  ::)..ale daje sobie jakos rade..przytylam jak narazie niewiele tylko 2,5 kg..i to na brzuszku a bioderka jak narazie sa bez zmian.. ;)...

a zaraz chyba pekne.. :Dmama zrobila mi ogoraski malosolne i zajadam sie wlasnie nimi..pochlonelam juz chyba 3 bulke..hihihi..a przed tym wypilam wielka szklanusie  koktajlu z truskawek...hihihi

pozdrawiam mamusie i buziaczki w brzuszki dla malenstw

Dziewczyny dzięki za wsparcie... Od razu mi lżej na serduszku :)

A odnośnie brzuszka, to powiem Wam szczerze, że jest naprawdę już konkretny. Mój mężuś przygląda się codziennie ze zdziwieniem i mówi, że pewnie będzie duży dzidziuś w tatusia ;D . Nie ma najmniejszych szans żebym zapięła się w spodniach sprzed ciąży. Mam już kupione nowe i są tak wygodne, że szok ! W żadne iine się nie wbijam ;) . Choć dodam,że mam zaledwie 1,5 kg na plusie.

A poza tym wczoraj wieczorem jak siedziałam długo zgarbiona przed kompem poczułam takie konkretne puknięcie od wewnątrz. Tak bardziej po lewej stronie brzusia i aż mi łezka się w oku zakręciła, bo sobie oczywiście wkręciłam, że to dzidzia protestuje i chce żeby mama się w końcu położyła spać ;D . Nie wiem czy to już są ruchy, czy to nie jest za wcześnie, no ale cóż...Mam taką nadzieję, że to właśnie to ;)

Beatko... :)wszystko mozliwe ze to juz ruchy..az lezki mi sie zakrecily jak ja Tobie zazdroszcze ;)..tez juz bym chciala..niektore brzuchatki czuja juz ruchy w 13 tygodniu. ::).ale tak zazwyczaj powinny zaczac sie od 16 -17 tygodnia.:)..gdziesz wyczytalam ze pierwsze kopniecie dzidziolka jest jak "dotkniecie rybiego ogonka" :laugh:..a pozniej juz sa bardziej odczuwalne..:)..fajnie masz:)..

Oj kochane moje to bedzie niezłe ziółko kopie jakby mial conajmiej kilka miesiecy :) Ja niestety juz od kilku tygodni nie mieszcze sie w normalne ciuchy naszczescie moje przyjaciolki zrobily mi paczke i dotarly wlasnie ciuchy ciaze z poprzedniej ciazy fajnie bylo rozpakowac i powspominac tymbardziej ze moj syn juz taki duzy dzisiaj dostałam wyklad na temat skrzydel biedronki dusilam w sobie smiech 10 minut wiecej nie wytrzymalam a on biedaczek skwitowal mama ty sie wogole nie znasz a tak wogole to ta nasza iskierka zmienila cie ze nie da sie z toba juz tak pogadac :) maly filozof nam rosnie tak wogole to dzien uplynal mi na potwornej chandrze zaraz do lózeczka jutro bedzie lepiej :)
BEATKO ciesze sie ze jednak zostajesz z nami wierze ze to sluszna decyzja zreszta moja praca magisterska lezy juz jakis czas a teraz tez polezy napewno nie ucieknie :)
POZDRAWIAM cieplutko brzuchalki :)

WLASNIE WROCILAM Z USG!!! Cos niesamowitego. To byl jeden z najwspanialszych dni w moim zyciu. Przezycie metafizyczne. ;'))))) Dzidzia ma 7.5cm i wyglada na tydzien starsza niz jest, ale to pewnie dlatego, ze ma wysokiego tatusia. ;D TAK sie ciesze, ze wreszcie moglam miec to USG!! Jestem strasznie zakrecona, nie moge sie pozbierac. Na USG musialam ciagle gryzc palec zeby tyle nie plakac, zeby lepiej widziec. ;) No ale jak nasz Kangurek przetarl sobie oczko piastka to sie rozpuscilam kompletnie. :D

Pozdrawiam bardzo cieplutko wszystkie Mamusie!!

reklama
Cześć mamuśki!
paaricia - gratuluję! Sama już liczę dni do USG i kolejnych nowości z brzuszka! Cieszę się, że wszystko jest dobrze - oby tak dalej!
Co do mojego brzusia to powoli rośnie i w zależności od tego co na siebie wrzucę - widać go lub nie, ale mi wystarczy, że wiem, że jest i rośnie :laugh:
Najbliższy termin USG mam na 17.06 i już nie mogę się doczekać - cały czas myślę tyko o tym!! Kurcze - jeszcze tylko 2 dni i zobaczę swoje maleństwo!
Beata23 - twoje zdjęcie USG jest rewelacyjne! Kiedy je robiłaś, w którym tygodniu??
Pozdrowienia!

Do góry