reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

ha coś w tym jest .... ja też mam jakiś wstręt do zapachu kawy, bo za kawą jako taką nigdy nie przepadałam ale z upodobaniem chodziłam koło stoisk gdzie mieli sie kawę.... teraz natomiast jak mąż sobie zalewa parzoną kawusię to ja wychodzę.....

Nie wiem też co to tak naprawdę znaczy mdłości w pierwszym trymestrze... czasem to byłam aż przerażona że nic mi się nie dzieje.... w sumie to raz zwymiotowałam (przed wizyta u gina - chyba z nerwów ;D ), jedynie to od czasu do czasu pobolewał mnie brzuch ale to tak jak przy zaparciach natomiast apetyt miałam nieziemski od pierwszych tygodni..... z rozsądku się musiałam ograniczać bo bałam się że w pierwszym trymestrze przytyje tyle ile powinnam w ciągu całej ciąży:)

reklama
Witam serdecznie  :)
Dawno mnie nie bylo i mialam sporo do nadrobienia w czytaniu.
Patrycja bardzo Ci wspóczuje, trzymaj sie dzielnie, duzo odpoczywaj i nie martw sie co bylo to sie nie odstanie teraz musisz myslec o przyszlosci a wiem, ze napewno bedziesz jeszcze sie cieszyla ze swojej dzidzi. Glowa do góry!

Ja na moja lekarz nie narzekam, ale nie jest wymarzonym lekarzem, nie moge z nia o wszytkim porozmawiac a bardzo bym chciala miec takiego zaufanego lekarza, którego o wszystko moge zapytac. I wlasnie sie zastanawiam czy nie zaczac dodatkowo chodzic prywatnie, moja kolezanka ma taka dobra lekarz z która o wszystkim moze porozmawiac i nawet zadzwonic jesli ja cos niepokoi a ona na nastepnej wizycie bedzie pamietala ze do niej dzwonilas. Wiadomo, ze to liczy sie z dodatkowymi kosztami ale najwazniejsze przeciez jest zdrowie naszej dzidzi. Ponadto caly czas chodzilabym tez do tej mojej lekarz i wszystkie badania robilabym panstwowo.
Juz nie moge doczekac sie kolejnego USG, które mam 14 czerwca, tak bardzo chce zobaczyc nasza dzidzie i uslyszec, ze wszystko jest wporzadku  :laugh:

Trzymajcie sie cieplo Mamuski i dbajcie o Wasze brzuszki  :laugh:

Magi wielkie dzieki... ;)robiłam tak jak jest tam napisane ale nic nie wychodziło..ale pomeczyłam sie troszke i udalo mi się w końcu go wstawić ...pozdrowienia dla wszystkich brzuchatek ;)

preg.png

Dziewczyny !!

Właśnie wróciłam z USG, dzidzia jest cała i zdrowa. Tak ślicznie machała do nas rączkami koło główki. Razem z nóżkami ma 13,5 cm długości. Słyszeliśmy serduszko...Było cudownie...Dzisiaj chyba nie zasnę z wrażenia !! Płci jeszcze nie znam,ale stwierdziłam,że to jeszcze za wcześnie żeby dręczyć doktora. Z kolei mężuś mówi,że jemu się wydaje,że widział coś konkretnego między nogami,ale nie chciał nic mówić. Czyli całkiem możliwe,że będzie chłopiec.
Bardzo się cieszę,że jest ok. Kamień spadł mi z serduszka. ;D
Aha, a poza tym to termin mi się znowu do przodu przesunął. Teraz chyba na 25 listopada...
Pozdrawiam gorąco.
I witam serdecznie nowe forumowiczki !!

Czesc Laseczki!!
No to ja chyba jestem rekordzistka,bo jeszcze w pracz nic nie powiedzialam. Co prawda,moj szef jest ciagle w rozjazdach i wlasnie go nie ma, ale mam tez cykora. Pracuje od niedawna i jest to moj kolega. Wiem, ze bedzie ok, ale mam wrazenie,ze go zawiode...
Kalkien, Ty mnie nie strasz!!!
Dziewczyny!!! 1,5 kg w 13 tygodniu to malo???pocieszcie mnie, ze jest ok!!!!
Gratki Didi, jestesmy prawie tak samo, ja na 17.12.

Ja nie moge patrzec na cebule.
No.1 u mnie to od jakiegos czasu wszystko co wisniowe!!!

sciskam Was wszystkie mocno i lece do meza, ktory krzyczy, ze go zaniedbuje :-[ ::)
Do jutra!!!!

Ojej, ja jak narazie to 2 kg schudlam... Jeszcze sie tym nie martwie, bo nigdy do tych szczuplutkich nie nalezalam (przed ciaza wazylam 68 przy wzroscie 164), no ale powolutku zaczynam sie niepokoic. Cos mi sie zdaje, ze sie za duzo stresuje. Mam dzis za poltorej godziny wizyte u lekarki i bede walczyc o USG! ;)

Witam serdecznie nowe Mamusie!!! ;D

Pozdrawiam wszystkich!!

HURAAAAAAAAA!!!! W srode bede miec USG!!!!!! Juhuuu!!!! Udalo sie!!! Musialam sie niezle nagimnastykowac i natlumaczyc dlaczego chce to USG no ale w koncu sie udalo!!! I tak bede musiala za nie zaplacic ale spoko!! Jestem TAKA szczesliwa, plakac mi sie chce jak pomysle, ze wreszcie zobacze nasze Malenstwo!!! No i chyba znalazlam lekarke do ktorej bede chodzic jak sie Malec urodzi. :laugh:

Pozdrawiam i sciskam wszystkie Mamusie!!!

Helou, witajcie o poranku :)
Didi, ciesze sie, ze jednak udało Ci sie z suwakiem. Bardzo ładny wybrałas i od razu widac, ze grudniowy ;)
Beata - super ze na usg wszystko ok, jestem zadziwiona długoscia dzidzi !!! 13,5 cm?? :o Moja miała ponad 7 w koncowce 13 tygodnia, a Twoja ma 2 razy wiecej, a masz poczatek 15. Jestescie tez wysocy z mezem?? :)

Własnie przytrafiło mi sie cos dziwnego: tak gwałtownie zaczeło mi szumiec w uchu, ze sie oitrzasnełam, sadzac ze to jakis robal mi sie we włosy zapłatał. Przeraziłam sie, a to taki szum w prawym uchu!! pierwszy raz w zyciu cos takiego mi sie przytrafiło ??? ??? Dziwne, miałyscie kiedys cos takiego??
Patrycja, super ze jednak wyprosiłas to usg. Czekamy na wrazenia :)
Pozdrawiam wszystkie mamusie, teraz bede rozmyslac o tym uchu....

reklama
Czesc Dziewczyny!
Patrycja, daj koniecznie znac po USG!!! To jest niesamowite uczucie za koazdym razem, ale w szczegolnosci po raz pierwszy. Ciesze sie, ze Ci sie udalo. Pewnie masz juz troszke lepszy humor, co?
Magi: mam nadzieje, ze ten szum juz przeszedl. Jesli to trwa, to lepiej przejdz sie do laryngologa. Szumowcy, to jedna z glownych grup osob borykajaca sie z problemami ze sluchem.
Mam jednak nadzieje, ze to tylko chwilowe.

A robilyscie kiedys sobie test, czy bedzie chlopiec czy dziewczynka?http://www.noworodek.pl/modules.php?name=BoyOrGirl

Na niektore pytania jest jeszcze u nas za wczesnie, ale mozna sprobowac.
U mnie wyszlo 52% chlopak, 48 dziewczynka. Dajcie znac jak u Was!!!!

Zycze wszystkim milego dnia!!!!! ;D

Do góry