reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Wandziu musisz koniecznie nam powiedzieć co takiego zrobiła Twoja teściowa, bo nie zasnę. Możesz opowiedzieć w ALBUMIKU to przeczytamy tylko my. ;) ;D A co do słowniczka teściowej to mam cały repertuar, dołożę wobec tego coś od siebie. ;) (elektroluksować mnie zabiło dosłownie!!! :laugh: :laugh: :laugh: )

-strugać ziemniaki = obierać (tak jak Twoja teściowa)
-tuta = torba
-kacza = kaczka
-rand = otoczka, brzeg
-tableta = tabletka
-weź to precz = zabierz to
-kukuk = kuku
-tu jest duszność = tu jest duszno
-była zajętość = było zajęte (tel.)
-zieja zieja = ojeja
-mocko = mocniutko
-ciszko = cichutko
-jedzkaj/pijkaj = jedz, pij
-nie płakuchnaj = nie płacz
-brojarz = ten, kto broi
-chodź babci = chodź do babci

ech... tyle tego, że nawet już nie pamiętam. Jak mi się coś przypomni to napiszę.
A jak karmię małą to ta stoi za mną i gada do niej cały czas. :mad: :mad: :mad:

reklama
ale texty ;D ;D Natalia Wanda ;D ;D ;D

ja tez mowie obierac ziemniaki :-[ a nie strugac ;D ;D ;D znaczy sie teraz to skrobac ;D ;D bo nie ma ich nijak obrac ;) ;D ;D
wanda_23 pisze:
_Gabi pisze:
Wanda ;D ;D ;D ;D tepa ta Twoja tesciowka ale za to ma bujna wyobraznie ;D

Ty, Gabi - nie mow tak, bo to ladnie brzmi... jak juz, to tesciowucha idiotucha :D :D :D :D :D
36_12_6.gif

hej smiesznie tu dzisiaj :laugh:

Wanda wiem ze jestes wkurzoa ale za to nam dzieki temu jak wesolo ;D ;D

Teksty niezle.Moja babcia tez ma takie alegancko=elegancko sporobuj=spróbuj i takie tam.....

A jak juz o tesciowych mowa ta mam kawaly:

Przychodzi wnuczek spac do dziadkow no i babcia wcodzi do niego do pokoju i patrzy a ten spi nago,wiec mowi do niego"Wnusiu a czemu ty spisz nago?"On do niej wcale nie jestem nago .To jest pizama ekologiczna"Babcia powiedziala Aha i poszla.W nocy babcia spi z dziadkiem a dziadek do niej"ło jezu ty spisz na golasa!"Ona do niego "Nie na golasa tylko w pizamie ekologicznej!"A dziadek na to"Moglabys chociaz ta pizame wyprasowac!!!" :laugh: :laugh: :laugh:

A drugi:

Tesciowa mowi do ziecia:Zieciu idz mi zarezerwuj miejsce na grob na Powązkach.Ziec poszedł na Powazki.wraca i mowi do tesciowej"tyllko sie pospiesz bo miejsce tylko do srody trzymaja" :laugh:

Joeey mam prosbe jakbys kiedys wysylala jeszcze jakies kartki niedobitkom to ja tez poprosze ::) ::)bo nie wyslalam Ci adresu ::) :(ja niemota(brojarz :D :D).Ale jak juz nikomu nie bedziesz wysylala kartek,to nie fatyguj sie specjalnie, ::) ::) ::)

dobra jeszcze tylko napisze ze Hania wazy 8700 i ma 69 cm.Jest niska ;)raczej.Paula moze tez bede tydz kiedys w wawie to siem spotakmy no i ajk beda ine chetne to tez.Ale to tylko na razie wieeeelkie moze. ;)

reklama
Do góry