reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Najgorzej jak skąpy chce udawać chojnego - moi teście są podobni, jeszcze niedawno musielismy zwrocic im czesc pieniedzy ktora dolozyli do wesela  bo niby nie mieli na wyjazd do sanatorium, prezentu tez nam oczywiscie nie dali, a teraz tesc kupil nowego Nissana w salonie i powieksza domek letniskowy.
A tesciowa jeszcze puszcza glupie teksty przed rodziną zeby nie wyjsc na skąpcow " po co Krzysiek zmienia auto, mowilam zeby te pieniadze dal Adamowi na auto" -  :laugh:  :laugh:  :laugh:  Ze niby tak jest wspanialomyslna i chojna a sama przeciez niedawno chciala zeby im oddac pieniadze z wesela mimo iz wczesniej mowili ze nie bedziemi musieli im zwracac. Tragedia.  :p

reklama
Moja tesciowa ani grosza nie dolozyla do wesela !!!!! i dobrze, przynajmniej nic zwracac nie musielismy :D :D :D Prezentu tez nie widzialam jeszcze, ani nawet kartki !!!! Ale to szczegol, po tym co dzis odwalila, nie chce jej na oczy widziec !!!!
A jej matka, czyli Pawla babcia wcale nie lepsza !!!! dala Paulince spioch z H&M'a a w Bydzi wtedy nie bylo tego sklepu to raz, metka z dolarami to dwa - i tez opowiadala jak to sie naszukala wielce po sklepach !!!! A prezenty od niej, to stare zepsute zabawki, po Pawla kuzynie, ktorym sie opiekowala...
A to jeszcze ciekawsza historia... moja tesciowa ma siostre, ktora w stanach siedzi - biede klepie straszna, bo tez tepi ludzie ze hej... wyjechali jak tylko mojego ś.p. tescia ochu...li na 20 tys zl. Szczegol taki no nie ??? Tesc zmarl, tesciowa bide klepie na zasilkach, a pracy nie szuka - odcielabym jej zasilki, to by prace znalazla idiotka !!!! no... ale ja o siostrze tesciowej, ktora wyjechala z mezem, a dzieciaja polrocznego zostawili babci na wychowanie !!!! Czujecie ??? ??? ??? i siedzial tu przez 7 lat, az babcia go wywiozla do stanow w koncu !!!! Zostawilibyscie tak dziecko ??? ale sie glupio tlumaczy, ze to byla "inna" sytuacja - kur.wa jaka inna sytuacja moze doprowadzic, zeby normalna matka swoje dziecko zostawila !!!! ??? ???

dobra, napsioczylam na cala Pawla rodzine - az mi glupio - ale co tam... tesciowa tak mnie wkur...a ze musialam sobie ulzyc piszac to :)
teraz mnie macie za jakas glupia co ???

lece po Wiktorka :)
A potem czekam na Pawla co by szybko przyjechal i wywiozl swa matke na pks czy pkp - obojetnie, byleby jej nie widziec...

aaa...i jeszcze sladem Natalki, slowniczek tesciowej:

struganie ziemniakow - jak dla mnie obieganie
Wanda, gdzie masz elektrolux (nie mam nic tej firmy) - tzn. Wanda, gdzie masz odkurzacz :D :D :D
w slad za tym - wyelektroluksowac - odkurzyc !!!!

jak sobie jeszcze cos przypomne to napisze...

aaa... i dzis wcinam sobie slonecznika, a Paulinka siedzi ze mna przy stole na krzeselku, a ta - nie dali slonecznika, nie dali ???
kur...a - kto nie dali - ja jestem w liczbie pojedynczej a nie mnogiej !!!!!!!!!!!!!

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... ale mam nerwa !!!!!!!!!!!!!

wróciliśmy od lekarza wszystko ok ;D ;D ;D lekarka powiedziała że Piotrus wygląda na takiego co najpierw wstanie a później usiądzie ;D

dziewczyny ale jesteście miłe Ale was rozczaruje prawko zdałam za..........................9razem ::) ::) ::) no ale jezdze już 5lat i nawet mój mąż mówi że nie źle ;) (tfu tfu)

Joeey ja też dostałam kartke Razem z Piotrusiem DZIĘKI :-*

ale wojna na teściowe ;)

Wanda nie dali nie dali było najlepsze ;D
aOLA no to chyba mój Filip tez taki jakPiotrus z tym siedzeniem i chodzeniem

churaaa...wlasnie 10 minut temu pan zabral paczuszki..ahaha..i nie zlamal sie w pol..ale jak wyzywal biedny bo od odbioryu takiej paczuszki ma 1,6 zl..a za dostarczenie 6 zl..wiec powiedzial ze dzisiaj w firmie im pokaze i chce podwyzke..hahaha..:D

Wszystkie dostały kartke a ja nie buuuuuuuuuuuuu :( :( :(

Moja teściowa jest czasem OK ale też ma swoje za kołnierzem. nie nadaje jednak bo bardzo nam pomaga juz gorsza moja mama.
Jak coś da to pięc razy wypomni zawsze musi grac pierwsze skrzypce byleby tylko teściowa nie była od niej lepsza niekiedy to mam ochotę jej w morde strzelić - zawsze kiepsko sie dogadywałysmy. Ma bardzo podobny charakter do mojej szwagierki - uważają się obie za pepek świata :mad: :mad: :mad:

reklama
Do góry