reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

A najgorsze jest to, że ja wygladam na 17-18. Wczoraj jak bylam na spacerze to mijała mnie taka parka. I ta babka do niego głośno mówi: "najgorzej jak to dzieci mają dzieci"...Ło matko az sie zagotowałam! Mysle, ze to idealny wiek na macierzynstwo. Mam 24 lata prawie...

reklama
Ketsa - wcale nie wstyd :) no co Ty :) a spotkanie w cztery oczy bylo, bo po pierwsze - to co napisalam wczesniej, a po drugie, no glupio by bylo gdybysmy sie zaczeli niedogadywac np... zawsze tekie spotkanie kontrolne i teraz mozna z polowkami :)

Beata - no to jest wlasnie najgorsze, jak dzieci maja dzieci ;D ;D ;D hehehe ja mialam 20 niespelna jak Wiktora rodzilam - za to mam z nim fantastyczny kontakt - na pewno lepszy niz ta glupia baba co tak Ci powiedziala ze swoimi dziecmi - o ile ma...

Beatko masz rację to dobry moment na macierzyństwo...a powinnaś się tylko cieszyć z takiego wyglądu tym ładniej będziesz się starzeć i wolniej ;) :D kurcze i nie odpaliłaś nic tej kobicie mnie by chyba zatkało ale w końcu bym coś palnęła choćbym się musiała do niej wrócic ;) ;D

no, ja na jakieś 24 sie czuję a mnie też 30 nikt nie daje, przy moim Piotrze (w grudniu tez będzie mial 30) to wyglądam prawie jak córka, a przynajmnioej młodsza siostra...

a czy mama bardzo młoda czy troche mniej to nie to najistotniejsze, zresztą juz kiedyś była tu o tym mowa... a Wandzia, tak jak mówisz, te najbardziej zaangażowane i najmądrzejsze to często własnie wcale dzieci nie mają a sie wymądrzają

Jak w grudniu trafiłam na izbe przyjęć i zdecydowali, że już zostaję, to taka młoda pani doktor wypełniała te wszystkie papierzyska i jak jej powiedziałam, ze mam 9 lat to skomentowała, ze "taka stara dupa i dopiero pierwsze dziecko...", no kurde, chyba myslała, ze jest zabawna. Ja do dzis żałuję,ze jej wtedy nic nie odpaliłam, ale byłam w takim szoku i przerażona, że zostawiaja mnie w szpitalu, że mi języka w gębie zabrakło, no głupia jakaś była... ale może kiedyś będę jeszcze miała okazje zrewanżować sie jej

ja tez nie wygladam na swoje 29 ;D

Beata jestes na gg? Bo dałabym ci namiary na tą dziewczyne Własnie z nią gadam i chętnie się z tobą spotka

no co za babsztyl... jeszcze lepsza no !!!!!

o rany, to Wy tu wszystkie po 30 lat macie, albo prawie ??? czuje sie teraz jak gowniara ;D ;D ;D :p hehehehe

Wandzia ja też wychodze czasem na spotkania z kumplami m.in. z paczki motocyklowej - Adam jak ich nieznał to był strasznie zazdrosny ale jakich poznał to już troszkę mniej. W czasie ciązy nawet mnie zastępował na mojej maszynce.
Oj, juz mi sie marzy jakaś przejażdżka.... juz niedługo wskoczę w skory.....mam nadzieje że sie dopnę  :D

Ketsa - jaki wstyd że się znacie sie z netu?! Ja także mam męża z internetu  ;) I to na dodatek z czatu  :D  :D  :D - tylko 3 razy byłam na czacie dla żartu w pierwszym dniu jak nam założyli internet i brat mnie wprowazał do obsługi netu... i tak wyszło. Dobrze nam sie gadało o różnych rzeczach, nie bylo mowy o zadnych romansach czy spotkaniach - ja mialam wtedy poważnego faceta a on żonę. W sumie dopiero po roku sie spotkalismy na żywo i jesteśmy razem do dziś.

Wandzia, ale pamiętaj, ze czujemy się na mniej!!!

a widzę, ze nas tu z 76 całkiem sporo, przyznam Wam, że juz dawno dawno miałam cel, ze przed 30 mieszkanie swoje chciałam mieć - a potem poznałam Piotrka i mam męża i mieszkanko też, a tu mi się przed samą 30 taka fajna Agatka trafiła, najfajniejsze co mogło sie przytrafić!!!

ja sobie zawsze powtarzałam ze przed 30 będę miała dwójke dzieci ale jużnie dam rady Musiałabym w przyszłym roku rodzić a wolałabym za dwa

reklama
Hanka ja też mialam podobne marzenia - i przed 30 trafił mi sie ślub, zakup mieszkania i dzidziusia urodziłam ydzień przed 30 urodzinami ;D

aOla - może jednak jeszcze zdążysz? ;)

Do góry