reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

witam
ziemzia jestem w szoku kupa na nocnik ja też Ewe zamierzam sadzać na nocnik ale jeszcze zaczekam aż dobrze usiądzie bo narazie się chwieje ;)

NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZONKA DLA INDUNI,WERONISI I SZYMUSIA
:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

reklama
Hejo laseczki :)

No niestety wczorajszy dzień u teściów do udanych nie może należeć :( Jak zwykle musiałam się wkurzać i miałam ochotę stamtąd jak najszybciej jechać :( Oczywiście jak zwykle teściowa, teść i szwagier "wyrywali " sobie Kamilka, nie mówiąc o tym, żebym ja miała jakieś szanse na potrzymanie go :mad: Tyle mojego co przewijanie i karmienie :mad: A poza tym wkurwiały mnie ( sorry za wyrażenie ) nieprzeciętnie teksty typu : " No i cały dzień dziecko na powietrzu " " No tak powinno być " " A u Was w mieszkaniu gorąco ? " " Ależ mu tutaj jest dobrze" itd. Tak więc moi teściowie ( mieszkają na wsi a my w mieście ) uważają chyba, że w bloku dziecko nie ma szans czuć się dobrze i chyba myślą, że ja z Kamilem nie chodzę na spacery :mad: No normalnie gotowałam tam z nerwów :mad: A do tego wszystkiego zauważyłam, że pomija się mnie jako matkę i nie dostrzega mojej roli. Cały czas jest tylko " Kamilek chodź do babci " " Kamilek idź do dziadzia " " Tatuś Ci da soczek " " Pójdziesz z tatusiem na kocyk ? " itd. Nigdzie nie ma słowa mama ... Czuję się, jak takie "pudełko na Kamilka " którego w zasadzie mogłoby juz teraz nie być. Masakra ...
Sorry, ale musiałam się wygadać ...

Hej Dziewczynki!

Wreszcie przysiadlam do bb i nadrobilam troszke, ale nie wszystko. Jestescie baaardzo produktywne i normalnie nie mam czasu zeby za Wami nadarzyc!

Bardzo, bardzo dziekujemy za zyczenie polroczne. :D Jestemz Malego bardzo dumna, ze juz taki duzy! Dokladnie w 6miesiecznice bylismy u pielegniarki na kontroli polrocznej. Malutki wazy juz 7.9kg i ma 69.5cm. Zapomnialam jaki ma lepek, ale wszystko ok. Babka juz mi kazala podawac mieso i zaczac od wolowiny. Wczoraj Atus dostal pierwsze miesko i bardzo mu smakowalo! :D

Magdus - widze, ze pytalas sie jak sie wymawia Atreiiu - poprostu Atreju.

Ziemzia - bardzo gratuluje Misce kupki!! To jest ogromne osiagniecie! Moje uszanowanko! ;D

Didi - bardzo, ale to bardzo dobrze rozumiem, ze jest Ci smutno ze wszystkich tu zostawiasz, ale... pomysl sobie ze wcale nie jedziesz tak daleko. Naprawde! To zaledwie Irlandia - wciaz ten sam kontynent! Moja mama nawet to zrozumiala... Moja siostra jest w Anglii a od kiedy moja mama byla u nas (24h lotu!!) to teraz widzi, ze odleglosci w Europie sa praktycznie zadne i nawet sie cieszy ze Diana jest w Anglii bo ma super prace w swoim zawodzie, a w Polsce nic nie mogla znalezc! Tym bardziej teraz kiedy sa te tanie linie, to ta odleglosc skurczyla sie znacznie.
Co do lotu samolotem, to mimo, ze to calkiem nic strasznego, to skoro lecisz calkiem pierwszy raz i to od razu z malutkim dzieckiem, to ja bym poczekala te 2 tyg. i leciala w towarzystwie. No chociaz zeby Ci ktos Alutka potrzymal jak do ubikacji pojdziesz. Tym bardziej, ze masz te 2tyg extra zeby sie nacieszyc swoja rodzinka.

Wanda - przerazajaca ta alergia Wiktorka! Trzymam kciuki, zebyscie dopasowali idealne leki...

Paula - straszne przygoda z Kacperka ladowaniem. Mam nadzieje, ze juz sie nie powtorzy - ani u Was ani u nikogo!!

Dziewczynki nasze dzieciaczki sa poprostu przesliczne!! Magi - Oliwki juz wieki nie widzialam - cudna ksiezniczka! Oj bedzie lamac serducha! :D

My dzis sobie zrobilismy piknik i bylo super! Roland ostatnio bardzo duzo pracowal i dzis pierwszyraz od wieeekow moglismy spedzic czas razem. Jutro wkleje zdjecia, dzis juz padam z nog.

Buziaczki!

bartyś pisze:
A poza tym wkurwiały mnie ( sorry za wyrażenie ) nieprzeciętnie teksty typu : " No i cały dzień dziecko na powietrzu " " No tak powinno być " " A u Was w mieszkaniu gorąco ? " " Ależ mu tutaj jest dobrze" itd.

ja slysze czesto podobne teksty..łacze sie z Toba w bolu..:D..ale w takich chwila wstepuje we mnie jakis straszny zwierz i mam ochote rzucis sie i wyrwac cala krtac osobia ktora tak mowi >:D ach..jaka ja straszna i jakie przyjemne rzeczy mi sie marza ;D

Pati..:)..wielkie dzieki..strasznie mnie podbudowalas swoja wypowiedzia..:D..az mi jakos lzej sie zrobilo..

no i tyle sie napisalam mlody wrzeszczy na mnie i wola " jade jade" a ja nie mam pojecia dokad on ciagle jezdzi..: D:D ;D ide go ubrac i zmykamy po pampersy

Musze sie pochwalic iz rozpoczelam drastyczną diete :) Od wczoraj jestem na głodówce.Wzoraj zjadlam 3 brzoskwinie,pomidora i wypiłam 3 kawy :D juz dzis wiem ze tyle kaw nie mozna bo wieczorem myslalam ze umieram(zawroty głowy,mdlosci itd)Dzisiaj zjadlam 2 brzoskwinie,pomidora i przed chwila marchewke :) pije pierwsza i ostatnia dzis kawe :)
Zrobilam sobie kalendarz w ktorym koloruje sobie dni:na czarno jesli uda mi sie zrobic calkowitą głodowke-sama woda,na czerwono taka glodowka ze jak żołądek ssie mi kręgosłup to zjem owoca lub warzywo,a na zielono jak bede jadla tylko ze mniej i zdrowiej (na obiad gotowane miesko,czarne pieczywo itd)narazie wczorajszy dzien mam czerwony i dzisiejszy tez bedzie czerwony :) Nie jest tak zle jak myslalam na tej diecie narazie :D

Cyprysiowa niezły pomysł idę do sklepu po pisaki ;) :laugh: :laugh: :laugh:
A tak serio to odradzam głodówke całkowitą - moja kumpela tyje teraz od wąchania bo całe życie była na głodówkach i autentycznie jak sobie pozwoli to od razu tyje a według niej pozwolenie sobie to zje np jabłko rano wieczorem 2 jabłka i czasem kromke chrupkiego to wyobrax sobie

A jak w ogóle nie dotrzymasz to jaki kolor :p :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Hejka dziewczynki!

Wpadłam na momencik żeby napisać, że w albumiku są zdjęcia Ingusi i Mikołaja z dzisiejszego spotkanka!

Miłego oglądania!

Pozdróweczki! :laugh:

Do góry