reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Ziemzia, no to Kubus wzial Twoja Misie :D Ponad 9400 gram wczoraj :) Teraz jeszcze tylko Cyprys chyba zostal do pobicia ;) A jak bedziesz mieszkala juz w W-wie to nasze Kruszynki musza sie spotkac :D

A wspolczuje bardzo problemow z bezdechem. Tylko moge sobie wyobrazic jak musisz sie bac.

Ana, bardzo Ci gratuluje Fasolki i trzymam za Was kciuki! Strasznie Ci zazdroszcze!! Ja bardzo bym sie ucieszyla gdyby teraz wyszla nam wpadka. Bo swiadomie to jakos trudno teraz sie zdecydowac!! Ach, bylabym mega szczesliwa! Gratuluje jeszcze raz dzieciatka w brzuszku :)

Pozdrawiam,
Agnieszka

reklama
Amelko moje gratulacje z okazji rocznicy ślubu, życze udanej kolacyjki bawcie się dobrze
picture.jpg

Hejka dziewczynki :)
Ja tylko na chwilunię, bo mała śpi :) otóz pojechalam z mała do lekarza, bo temperatura dalej sie utrzymywała i doktorka ja posłuchala, ma troszke czerwone gardełko i delikatne szmery na płuckach, także narazie mamy dawac czopki na zbicie temperatury i własni syropek nurofen. i na kontrolę w środe. Tez wspominała, że to może byc trzydniówka, ale kazała obserwować małą ;)

WSZTSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA PIOTRUSIA I NAJLEPSZE ŻYCZONKA DLA AMELKI Z OKAZJI ROCZNICY

Uciekam do mojej córuni :)

dzięki za pamięć :-* :-* :-*

Ana ja tez ci zazdroszcze My "jedziemy" na gumkach i narazie czekam na wpadke ;) ;D Ale mam nadzieję że w przyszłym roku o tej porze bede tu siedzieć z fasolką ;D

Kochanemu Piotrusiowi z okazji Jego Święta najlepsze życzonka dłuuuugich i szczęśliwych lat od cioci Any i Stasieczka :) :) :)

dopoki oficjalnie nie potwierdze u lekarza pewnie nie uwierze, choc raczej na to sie zanosi :) w kazdym razie z kazdym dniem przywykam do tej mysli i moze jestem wstretna, ale na poczatku nie potrafil am sie cieszyc, martwilam sie praca i w ogole jakos egoistycznie do tego podchodzilam, ale na szczescie teraz sie zmieniam :) :) :)

miłego wieczoru

Ana bedzie cudownie - zobaczysz ! wyobrazasz sobie takiego drugiego maluszka jak Stasiek ??? cos pieknego i magicznego jest w ciazy i porodzie  :) :) :)
i jeszcze pytanko do Ciebie, bo przy niedzieli pisalas, ze wstaliscie o 11, to o ktorej Stasio chodzi lulu, czy on tak dlugo spi po prostu ??? moja Ada przesypia 10 max 11 godzin  :p w dzien moze godzine lub poltora  ::)
Amelka baw sie dobrze i smacznego !!!
Agnes powtorze sie ale zdrowka zycze dla Weronisi !

a ja dzis zostalam sama i tak do piatku ale zaplanowany jest juz caly tydzien  ;)
Wandzik bedzie miala neta dopiero w nastepnym tyg bo nie moga sie cos obrobic tam, lataja po meblowych itp. tez bym tak chciala  :p dobrz im - urzadzanie wspolnego gniazdka to wielka frajda  :)

Niestety nie wiem ile Misia ma cm, bo tylko się ważyłyśmy.

Ketsa - Misia zawsze baaardzo ulewała, ale moja pediatra upierała się, że to nie refluks, bo ładnie przybiera, a ja już dawno twierdziłam, że to refluks. No i pan doktor potwierdził moje obawy. A co do fryzurki, to masz świętą rację i dzięki za spostrzegawczość i komplement, normalnie, aż się ciepło na serduchu robi!  ;D

Paula25 - z tego co wiem to z refluksu się nie wyrasta, tylko z czasem człowiek umie sobie z tym radzić, a małe dzieci nie.

jsorbek - nie mam monitoru, po prostu śpię z Misią i mam bardzo czujny sen, tzn. budzę się przy każdym jej ruchu czy stenku, no i każdy taki bezdech obserwuję i albo interweniuję, albo (jeśli trwa to krótko) Misia sama zaczyna oddychać.

Agnesa - pewnie, że się spotkamy, nawet mój mąż mi tu luka przez ramię i podkreślił, że chcesz się z NAMI spotkać! hahaha

A tak na marginesie to znowu mi się wszystko kiełbasi i pewnie będziemy sie przeprowadzać na początku lipca do Warszawy - tzn. Robert już 19 czerwca zaczyna pracę, ale ja muszę jeszcze do końca miesiąca sama siedzieć .... Ale już znaleźliśmy mieszkanko na Bielanach (Agnesa, a gdzie ty mieszkasz?) mąż jedzie w środę zobaczyć i jak będzie wszystko ok. topodpisuje umowę. No i już wynajęliśmy nasze mieszkanko, więc jest w miarę dobrze.

Ziemzia, pewnie, ze z Wami :p Na Bielanach mam tesciow, to 15 min. ode mnie samochodem - takze bardzo blisko. A my mieszkamy na Bialolece - blisko CH Targowek - nowe osiedla po drugiej stronie trasy torunskiej, jesli sie orientujesz :) Daj znac jak tylko bedziecie juz w W-wie. Zapraszamy do nas!! Zorganizujemy moze pozniej jakies spotkanie grudniowych dzieci warszawskich :) Na pewno Klucha tez bedzie chetna na takie spotkanko :) A moze jeszcze ktos dolaczy do nas :)

Pozdrawiam,
Agnieszka

Przepraszam was ze nie dadrobie,przelecialam tylko tak na szybko.
Ziemzia wlasnie rozmawialam z moim Adim na temat refluksu twojej Miski i nie wyobrzamy sobie nawet tego strachu,ja tez bym w zyciu nie zasnela,bardzo ci wspolczuje.
Agnesa,Ziemzia Cyprys wazyl 9100 na ostatnim szczepieniu,na nastepne szczepienie idziemy 26 czerwca zobaczymy ile bedzie,choc zdaje mi sie ostatnio ze albo stoi w miejscu albo ja juz jestem strong girlkom bo mi jakos lekko :)
Ana jeszcze raz gratuluje dzidziusia i jeszcze raz ci pogratuluje jak sie upewniz na to 1000000% :)

Ja ostatnio jakas taka mini zalamke przechodze,pewnie przez ta sesje  moja i Adriana :(
lece z psiakiem
aaa jeszcze jedno  Magdus wspolczuje tesciowej ja mam podobnego tescia.jak mieszkalam u niego (wytrzymalam miesiac)to mialam wyznaczone godziny o ktorej moge wyjsc do kuchni i na jak dlugo a raczej krotko i nawet do kibla o wyznaczonych godzinach,splukiwac w kibelku siusiu krotko tylko cos grubszego mozna bylo :D a i jeszcze nie moglam sie kapac tylko ochlapac sie woda z prysznica chwile a po tym kafelki wypolerowac aby blyszczaly,a ja w ciazy,nie wspomne o nakazie mycia podlogi a na koniec wyczul kase i mielismy placic calutki czynsz a on mial sobie ze swoja baba za darmo mieszkac,to sie wynieslismy i  od tego czasu go nie widzielismy.
Najsmieszniejsze to ze nawet swoja corke tak traktowal,tez w ciazy i jak my mielismy sie wprowadzic to ja z domu wypieprzyl (i jej meze) no i swoja wnusie w brzuszku.Fajny koles co ??? no i dodam ze alkoholu nie pil.

reklama
Wszystkiego najlepszego dla Piotrusia z okazji skończenia półroczku!!! oraz jeszcze wiele takich rocznic jak ta dzisiejsza dla Amelki i jej męża, dużo miłości i wytrwałości dla Was!!!

Do góry