reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Witam wszystkie maminki w ten deszczowo-wietrzny dzionek, no cóż pogoda nie zachęca do spacerów ;)
A ja dzisiaj mam jeszcze ciężką wizytę, przyjeżdża do mnie kumpelka z ogólniaka, niestety jest dość męcząca i monotonna - tylko plotki i plotki. A ja ze względu na jej sposób bycia nic nie wspominałam o moim kochaniusim brzusinku - strasznie nie lubię zamieszania wokół siebie, a jakby się dowiedziała, to całe miasto rodzinne by chuczało od rozbuchanych informacji - pewnie sama dowiedziałabym się, że mam już dwójkę dzidziolinek i trzecie w drodze ;D Zatem dzionek mnie czeka z przeszkodami, ale co tam, bywało gorzej, lepiej żeby teraz plota poszła niż jak nasza królewna skończy roczek :laugh:
Aussi - słoneczko, cały czas myślę o tobie i trzymam kciuki, dbaj o siebie mocno i NIC NIE RÓB!! Forum nie ucieknie, cały czas jesteś z nami w główkach!! Dzidzia jest ważniejsza i ona bardziej cię teraz potrzebuje!!
Paaricia - ty naprawdę szalona jesteś, dobrze, że skończyło się tylko na bolących sutkach!
Co do wózka, to nie zabierałam głosu, bo dostaniemy go w spadku od siorki - jej mały niedługo kończy rok i chcą mu kupić nową spacerówkę, a wózek jest sprawdzony i niezniszczony, więc dla nas jak znalazł. Z tego co sobie poczytałam, to popieram Pamciaw w 100%! Dla mnie gondola jest konieczna, bo maleństwo musi mieć przede wszystkim wygodnie i zdrowo, a nie ładnie! Do tego nigdy nie wiemy kiedy skończą się "chłodne" dni, a w gondoli jest zdecydowanie cieplej! Ja napewno zakupię sobie jeszcze taki miękki śpiworek podszyty wełną owczą - w mojej rodzince miał go każdy dzieciaczek i wszyscy bardzo go chwalili - nie zdażyło się, by ktoś miał na niego uczulenie! Więc ja jestem na niego zdecydowana! Też jestem gorącą zwolenniczką zimowych spacerków - nie mam zamiaru trzymać dzidziolinki w domu, bo to na pewno nie jest zdrowe!
Trzymajcie się cieplusio - Zwłaszcza ty Aussi!!

reklama
Hejka !

Własnie wróciłam z wizyty kontrolnej u gina ! O wadze już napisałam w naszym kochanym wątku, a tak jest wszystko w porządku ! Aaa... z wyjątkiem tego, że dzidzia wysysa ze mnie całe żelazo ! Mimo że przyjmuję tabletki ! :p Gin się śmieje i mówi, że mała będzie silna i będzie umiała walczyć o swoje ! :laugh:

A jeśli chodzi o wózki to już się nie wypowiadam ! Bo jesteście wszystkie za gondolą, a ja uważam, że nie jest konieczna ! Nie mam doświadczenia w tym względzie, więc się nie będę upierać przy swoim ! ;) Ale trzy osoby z grona moich najbliższych urodziły w zeszłym roku pod koniec października i żadna nie miała gondoli, a wkład ocieplany dla noworodka i dzidzi było ciepło ! Przecież zawsze wkłada się jeszcze kocyk do środka i maleństwo jest w śpiworku i jeszcze ten ocieplany wkład i narzuta, więc bez przesady ... to na pewno wystarczy ! ;) Ważne jest także to żeby dziecka nie przegrzać! Bo potem to dopiero zaczynają się problemy zdrowotne ! No i to mniej więcej tyle na ten temat ! Ale jeżeli uważacie, że gondola jest niezbędna to ja absolutnie nie mam zamiaru Was od tego odwodzić ! ;) Także każda z nas zrobi jak uważa ...

Pozdrawiam gorąco !

Mnie sie po prostu bardziej podoba gondolka, jest bardziej solidna, i dziecko ma wiecej miejsca. Dzis zamiast pracowac to ogladam na necie przerozne wozki z gleboka gondola ;) Heh nastroj deszczowy mi sie udzieli i zaoowocal w postaci niesamowitego zaangazowania pracy ;) W miare podoba mi sie np. taki wozek: http://www.tutek.pl/esklep.php?show=produkt&prodid=149&prodnazwa=MAX&zdjecie=1&opis=2 . Bede musiala siasc z mezem nad tymi wszystkimi ofertami i cos zdecydowac :) Najchetniej chcialabym na zywo obejrzec te wozki. ::)

Cześć dziewczyny ja juz po pracy i właśnie wrąbałam dwa talerze botwinki i teraz mam brzuch jak balon ;D
Aussi cieszę się że lepiej sie czujesz i tak trzymaj ;)
Pariccia nie ma co pomysł z basenem nie był najlepszy. Wczoraj w tv pokazywali że u was spadł śnieg jak dla mnie to trochę dziwne w sierpniu żeby śnieg padał ;) chociaz jak tak dalej pójdzie a codziennie zamiast coraz cieplej jest coraz zimniej to my tez doczekamy się w sierpniu sniegu ;D
Ale jest dzis dzień :p ide się położyc może trochę pośpie

itsaboy.gif

.png

dev334bb___.png

Aussi - lepiej sie czujesz ale nie korzystaj z tego, znaczy lez dalej i odpoczywaj, a my wszystkie jestesmy mysla i sercem z Toba!!!

aOla - w Australii snieg w sierpniu to normalka. To "druga strona swiata" i tam teraz jest zima! ;) A botwinki to Ci na maxa zazdroszcze!!!

Ziemzia - w 100% popieram koniecznosc zimowych spacerkow (chyba ze mroz jest -20) bo one wlasnie sa najzdrowsze i chartuja, siedzenie w domu to nie jest dobry pomysl, ale co do tego chyba wszystkie jestemy w miare zgodne.

Beatka - oczywiscie ze kazda z nas zrobi jak uwaza z gondolka. Ale mi chodzilo nie tyle o cieplo, bo tu sie z Toba w 100% zgodze ze mozna dzidzie opatulic tak ze bedzie jej cieplo bez gondoli a gorsze jest przegrzanie niz lekkie owianie dzidzi. Mi chodzi tylko i wylacznie o kregoslup i jego zdrowie! Zadne nosidelko nie bedzie moglo sie w tym wzgledzie rownac z twarda i plaska gondola. Ale to moje zdanie i nie narzucam go nikomu.

(h)anka!!!! jestes zlota - podaj namiary na ten sklep. Ta cena caly czas jeszcze jest wysoka ale sprobuje walczyc o nizej...Moze jak kupie wszystko u pana a zaplace gotowka uda sie co nieco uszczknac.

poza tym jade dzisiaj do siedziby sklepu internetowego www.calineczka.pl gdzie mozna wszystko obejrzec i chyba nawet na miejscu kupic. I mozna tez negocjowac ceny przy wiekszych zakupach. Dla zainteresowanych (pewnie tylko warszawianek niestety) sklep znajduje sie na Grochowskiej chyba 188 czy 187 jezeli dobrze pamietam. Czynny codziennie 10-19 soboty do 14 czy 15 - niepamietam.

patriciaa - w Austrii bylam zima w zeszlym roku na basenie (luty, temp -10), ale woda byla podgrzewana. Genialne uczucie! Wylazilam nawet z wody ale na sekundy doslownie ;) No i nie musialam z basenu wyjsc na dworze zeby do szatni pojsc bo sie wplywalo do budynku....Kuruj sie!!!

buziaki dla Was - wracam do roboty (wczoraj siedzialam do 21....:( )

Wszystkim Wam bardzo dziekuje za wsparcie.
Nawet jezeli nie moge sie dowlec do kompa., to i tak sobie o Was mysle.!!!

PAmciaw - ja kupowalam w Calineczce wozek dla malego i przeslali mi go do POznania.
Nie moge narzekac, firma sie spisala na medal.
No i oczywiscie targuj sie!!! W koncu nie kupujesz jedenego smoczka!!! ;)

aOla - popieram Pamciaw. Tu przede wszystkim chodzi o kregoslup!!!

Aussi ja też jestem za głębokim wózkiem ;D to nie ja mam inne zdanie ;D czasami jak sama czytam to mi się wszystko chrzani ;D
ide juz spać a jutro jade na 3dni do rodziców pewnie będzie coś dobrego do jedzonka życzę udanego weekendu

itsaboy.gif

.png

dev334bb___.png

Magi taki wózeczek który ja mam to koszt 2300 zł z tymi wszystkimi bajerami  ;D co pisałam wcześniej więc cena naprawdę kosmiczna, ale ja poprostu zachorowałam na ten wózeczek i musiałam, no ale teraz już przynajmniej nic nie muszę dokupywać bo jest wszystko. Ale widziam u siebie w sklepie takie wózki teraz są troszeczkę poprzeceniane bo gondolki na stelarzu czyli takim wystarczającym zestawie na zimę kosztują jakieś 1200zł no i do tego by jeszcze pasował fotelik i by wystarczyło dopóki dzidzia nie zacznie siadać ;D. Ale wiesz widziałam też na Allegro nowe w dobrych cenach tak od czasu do czasu się pojawiają więc jak byś była zainteresowana i cierpliwa to moze warto zapolować ;)
Aussi trzymaj się wszystkie jesteśmy z Tobą i wierzymy że będzie OK
aniolki18.gif
  różowy dla Ciebie niebieski dla synka. Mają pilnować żeby wszystko było dobrze!!
A co do gondolek to ja kupiłam z myslą o zimowych spacerkach, co by dzidzi było przytulnie i cieplutko w chłodne dni  ;D

reklama
Oj Gabi to naprawde cenka niezla. Cale szczescie ja nie mam zapedow kupowania wozka w tej granicy cenowej, ;). W ogole juz mi sie miesza z tymi wozkami, musze odpoczac od tego tematu chyba ;)

Do góry