reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

czesc poczytalam chwilke,ale moja spiaca krolewna od siedmiu bolesci juz sie obudzila.

Didi nie przejmuj sie ja tez czasem sie denerwuje na Hanie.Tak ogolnie to nie chce zeby ja nosic lezy sobie grzecznie,ale jak chce spac to trzeba ja nosic a potem spi tylko na rekach:(:(

Dziisiaj bylam na 5 min na dworku z Hania bo jak juz pisalam byla w swoim3miesiecznym zywocie juz 3 razy na spacerze i musze ją od nowa werandowac itd.Ale po tej jej chorobie mam paranoje,ze znow zachoruje.

Czy waszym dzidziom charczy czasem w nosku a to nie katar.bo Hani harczy ale nic jej z noska nie leci tojakeis gleboko osadzone glutki?I nie wiem bo moze ma katar a mi sie tylka wydaje ze nie??

Bartys Hania tez czasem jednorazowo wymiotowala,ale nic jej nie jest:):)

Patrycjo to super ze laktacja sie poprawila i dziewczynkom z problemami wspolczuje i Klucha mądrze napisala ze karnimenie nie moze byc celem w zyciu!!

no i jooey jak Cie nie przeprosi ten Twoj facet to my mu damyyy!!!!pozaluje!!!

Hana dzis skonczyla 3 miesiace ale juz jest kawal baby z niej!!:):)

Chyba tez sie zaczne malowac nawet opo domu,bo bardzo sie sobie nie podobam.Wlosy wychodzą mi garsciami,skora jakas strasznie sucha brzydki brzuch.I Pawel ogladal wczoraj moje starre zdjecia i powiedzial,ze kidys to bylam ladna::(:(wiec zrobilam mu awanture ze ladnie wygladam teraz tez no i teraz juz ze mhnie nie zartuje bo jestem bardzo jakos ostatnoi wrazliwa na tym punkcie.

to tyle pappa buziaki dla was wdzstki

reklama
My też na początku mieliśmy włączoną lampkę, ale ostatnio kupiliśmy takie światełko do kontaktu i dzięki temu do łóżeczka trafiamy a nie jest zbyt jasno :) i nareszcie można się spokojnie wyspać :)

Didi Przesyłam Ci dużo siły!!!!!!
My wczoraj mielimy okropny dzień, bo był ciągły płacz, ja staram sie nie nosić Emilki tylką siadam z nią na fotelu bujanym i to czesto pomaga albo np. trzymam ją na rękach i siadam i sie poruszam tak jakbym chodziła. Strasznie mnie boli kręgosłup, a nie wyobrażam sobie noszenia jak będzie cięższa :(

dziekuje dziewczynki za slowa otuchy i wsparcia, wasze kciukasy sie przydaly bo wczoraj w nocy po dlugiej walce slownej moj ksiaze w koncu mnie zaczal przepraszac, oczywiscie musialo troszke potrwac zanim dalam sie przekonac i przeprosiny przyjelam, a grozilam mu nawet, ze sie wyprowadze  ;) no ale przytulil mocno i sie poddalam, on nie chcial zle ale ja mam swoj honor i nie dam sie w ten sposob traktowac  :)

klucha wspolczuje zastoju, a wiem co mowie bo sama przechodzilam  :-[ mam nadzieje, ze wszystko szybko wroci do normy  ;)
didi no ja tez miewam dni, ze Ada jest niesamowicie marudna i ja nie dosc, ze a) sama b) niewyspana c) w pizamie rozczochrana to jeszcze d) zalamana, zapomnialam o e) zajeb...glodna !!  ;)

no i dzis moje becikowe poplynelo z konta do raczki i kasiora poleciala do media markt po telewizor..ale bedzie dzis zabawa ze sprzetem, a zajmie Nam prawie cala sciane  :laugh: :laugh: normalnie jak w kinie  ;)

ale te nasze maluszki rosna, widzicie jakie one juz duze ??? no nawet moja drobna chudzinka urosla niesamowicie, a takie maluskie byly na poczatku i wszystkie cudne bez dwoch zdan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bartys moze probuj zawsze odbic Kamilka, ja tez czesto w nocy juz nie mialam na to sily i kladlam na boczku bo myslalam, ze Adula taka zaspana, ze musialabym czekac na tego beka w nieskonczonosc ::) ale jak sie okazuje, ze biorac ja w pion tak zeby oparla raczki na moim ramieniu (wczesniej balam sie, ze w ten sposob ja rozbudze ::) ) i tylko chwila mija jak sobie ladnie odbija - bez tych raczek to nie ma mowy :)
Agnes mnie strasznie irytowalo, ze w szpitalu nie moglam zgasic swiatla na sali bo tak jak Natalka nie moge spac przy wlaczonym ale to pewnie tak musi byc, jednak w domu nie ma o tym mowy, zapalam dopiero jak slysze glodomora w nocy ;)

mnie tez juz czasami wysiada kregoslup, a nie jest on taki mocny bo i skolioza i dodatkowo lordoza w ciazy, normalnie jestem jak staruszka jeszcze tylko osteoporozy mi brakuje ;)

widze, ze jednak po troszku teoria mojego fryzjera sie sprawdza :p ze po 3 miesiacach zaczynaja wypadac wlosy, oczywiscie moze sa wyjatki jak pisala Paula , ja narazie mam wlosy super mocne jak i przez cala ciaze ale jescze troszke czasu mi zostalo i zobaczymy... :p takze piszcie o stanie swoich wlosow to sie przekonamy czy to prawda...tylko pamietajcie, ze liczy sie dopiero po ukonczonych 3 miesiacach od porodu ;)

Hej Dziewczynki :laugh:
Dawno mnie nie bylo, bo i samopoczucie mialam dziwne i weny brak, ale jednak od czasu do czasu przyciaga mnie forum z powrotem :)

Temat byl o laktacji, no ja wiecznie tez mam z tym problem tudziez sobie wkrecam problem...sama nie wiem...ale popoludniami malo juz mleczka u mnie i zawsze sie trzese zeby na pokapielowe karmienie dosc bylo. Ja tam od poczatku mnostwo pije, i wlasnie w tym temacie chcialam cos powiedziec. Od poczatku robilam sobie takie mieszanki ziol niby eliminujace kolke no i przy okazji zwiekszajace laktacje. Na forum wyczytalam ze pijecie gotowe erbatki i meliske, no to sobie postanowilam uproscic zycie, zaczelam pic meliske 2 razy dziennie i przestalam robic mieszanki tylko kupilam fito-mixa. No i tak pilam meliske ze 3 tygodnie i fito mixa z tydzien...u Oliwci pojawila sie ziolona kupka, a po 1,5 dnia zielonej kupki doszedl bol brzuszka, ale to taki straszny jakiego nigdy nie bylo. Oliwcia plakala, mam wrazenie ze ona normalnie wyla z bolu przy kazdej kupce - a miala rozwolnienie i robila jedna za druga, i baczkach :( plakalam razem z Oliwcia. W miedzyczasie stwierdzilam ze ostatnio ciagle mi jest niedobrze i cos mi sie wydawalo ze od tych ziolek i je odstawilam. Zadzwonilam do lekarza w sprawie tego bolu i zielonych kupke, i pierwsze pytanie lekarki bylo czy pije ziolka. No i tymi ziolkami jej tak brzuszek zalatwilam sluchajcie. Po kilku dniach mialam zszcepienie i jeszcze raz rozmawialam na ten temat z lekarka i polozna i mowily mi zadnych ziolek na mlekopedzenie, no i uwazac z soczkiem marchwiowym!a najgorszy kubus podobno. teraz pije bobofruty. Takze sie rozpisalam ale chcialam Wam powiedziec ze z tymi ziolkami na mleko bardzo trzeba uwazac. Niestety Oliwia dalej ma zielone kupki, a to juz 2 tygodnie :( cale szczescie te bole brzuszka skonczyly sie po 2,5 dnia, ale co to za dni byly :( byla tak wymeczona ze non stop spala, budzila sie tylko z placzem na te bole wlasnie.

No to sie rozpisalam.

Widze ze Wasze bobaski tez coraz ladniej spia w nocy, Oliwcia mi tydzien pieknie spala od 20-21 do 5 - 6 a potem do 9.30 i taka zadowolona bylam :) tak bity tydzien bylo i myslalam ze zostanie tak, ale jednak teraz budzi sie roznie, czasem o 2, dzis o 4, a potem spi do 8. Tak czy siak w nocy budzi sie raz, no ale u nas to norma.

Aha, Oliwia zaczela tak dlugo spac jak zaczelismy gasic swiatlo w nocy :) myslalam nawet ze ma to jakis zwiazek, hihi...moze mialo ::) tzn. nie jest calkiem zgaszone, mamy w kontakcie taki pstryczek elektryczek, swiatelko takie mini mini...:)

Bartys
, wymioty to sa wtedy jak mleczko ma konzystencje serka, a jak sie zwyczajnie wylalo mleko no moim zdaniem zwykle ulanie. U nas ulewanie to zmora, i takie zilne wlasnie. Jakis czas dluzszy mialam spokoj, a od paru dni znowu sie mocno Oliwci ulewa, czasem sie boje ze wyleje wszystko co zjadla. Podobno dzieci karmione piersia nie moga sie odwodnic, takze mysle ze nie masz sie czym martwic.

Pytanie mam do Pamci ale tez rzadko jestes na forum wiec czy przeczytasz?? Kiedy bedzie emisja Waszego programu?? Moze ktos wie??

A wiecie ze w jezyku niemowlat ze trzymanie do odbicia dluzej niz 5 minut nie ma sensu?? Kiedys tez w nocy karmilam Oliwcie na spiocha ale ona juz od dawna sie budzi tak czy siak, wiec odbijamy, a jak sie po chwili nie odbije to nie, zeby jej za bardzo nie rozbudzic, odkladam ja do lozeczka, troche sie porozglada i spi dalej.

Didi, musisz zaczac Ala uczyc samodzielnosci bo sie zameczysz :( wiem ze latwo sie mowi, ale ja dosc wczesnie zaczelam i teraz widze efekty. W dzien Oliwcia musi mnie miec na oku jak nie spi, ale spokojnie sobie moze lezec w lezaku ja ja za soba wszedzie biore, moge posprzatac, zrobic obiad itd...jak widze ze jej sie dluzy to ja chwile zabawiam albo z nia gadam, ale szczerze Wam powiem ze ona woli sobie spokojnie lezec w lezaku i sie rozgladac niz jak sie jej nadskakuje i bawi zabawkami, bo to ja szybciej nudzi i zaczyna plakac :)

No to sobie pogadalam. Pozdrawiam Was cieplo, buziaki.

p.s. z ostatniej chwili :) Jooey, zgadza sie- wlosy zaczely mi baaardzo wychodzic :( mam stosunkowo geste wiec mam nadzieje jakos wytrwaja ;)

joeey mi wlosy zaczely wypadac juz z imesiac temu,a hania ma juz 3 miesiace.I tak sie dziwe ze jeszcze lysa nie jestem:):)ale chyba mi odastaj albo sie pouywaly,bo mam pelno takich krotkich ze 4 cm:):)

magdus no wlasnie moj fryzjer mowil, ze czesto wlosy z przodu sie jakby krusza i zostaja takie krotkie :(

reklama
Do góry