reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Wreszcie mi temperatura spadla i jem kanapke. Zapomnialam w ogole o jedzeniu! Tak to jest kiedy mama nie pielegnuje chorej. ;) Moja mama jak bylismy chorzy to zawsze o nas extra dbala, gotowala rosolki itd. Roland tez dba, ale trzeba Mu mowic wszystko. ::) No i o jedzeniu nie powiedzialam, wiec sam mi nie dal. :D He he... No ale choc Malym sie zajal wiec moglam sie przespac solidnie w ciagu dnia. No tak ale mi deserek w sklepie kupil. ;D

reklama
Pati..:)..zdrowiej nam szybciutko..:)..a widac juz coraz lepiej..:) skoro apetyt wraca..:)

dziewczynki juz kiedys pisalam ze moj 1 cyc jest 2 razy taki jak ten drugi..:)..bo w tym malym mam strasznie malo mleka prawie wcale co moge zrobic aby bylo tam tyle mleczka co w duzym ..bo Al nie bardzo chce ssac mi tego malego cycka..a boje sie aby takie nieproporcjonalne mi rostaly chiociaz pocieszaja mnie ze to sie wyrowna jak skoncze karmic ..a jak nie wyrownaja sie???/

mały dalej ma rozwolnienie chociaz w nocy nie robil kupki za to rano :p :mad: woda ze sluzem dałam mu jeszcze raz smekte i zobacze Jak cos to zadzwonie po lekarza do domu
Paula współczuje mnie narazie@ omineła ;D
musze isc bo marudzi :p

czy wam tez tak wypadaja włosy?dobrze ze mam ich duzo bo masakra

hmm..a ja jeszcze @ nie dostalam..ale podobno jak karmi sie piersia mozna nie miec nawet do 6 miesiecy..

Ola..moj Al tez czasami robi kupke ze sluzem..ale to jak mowi moja siostra moze jeszcze schodzic mu od przeziembienia..bo taka zadka to on zawsze robi..:)

Nathalie z tym mężem pomocnym przy zastojach to potwierdzam, moja mama jak mnie karmiła miała zapalenie piersi i gdyby nie mój ojciec to pewnie skończyło by się nacinaniem. maa mi opowiadała że to jest straszny ból, więc jak tylko widzi że jestem za lekko ubrana to od razu mi robi awanturę...

aOla mi na szczęście jak narazie jeszcze włosy nie wypadają, podczas ciązy mi zgęstniały trochę i szkoda by mi było jakby mi teraz zaczęły wyłazić :(

Nathalie - dzieki za rade z tym sciaganiem. Roland juz spi wiec nie bede Go teraz budzic, ale jutro sprobujemy. >:D Juz widze jak sie Roland ucieszy! ;D No ale nameczylam sie wlasnie niezle usilujac sciagnac cokolwiek tam zostalo po karmieniu. Probowalam goracych okladow, goracego prysznica i troche sciagnelam ale wiem ze tam jest cos jeszcze ale nie daje rady tego sciagnac. Jutro Roland sie troche popasie. ;D

hej hej laseczki !!
no nadrobilam, ale Natalia pobudke walnelas, od razu wiedzialam, ze to dzisiejszy post  :laugh: :laugh:
Pati jak Ty z 40 stopni goraczka potrafisz na wlasnych nogach stanac a co dopiero przed kompem i czytac Nas tu jeszcze ??? ja bym lezala plackiem nietomna  ;) wspolczuje straszliwie, cale szczescie masz wysmienita opieke  :) :)
Olu moj fryzjer powiedzial, ze kazdej kobiecie po porodzie po okolo 3 miesiacach zaczynaja wypadac masowo wlosy i mozna stracic do 30% objetosci  :-[ niestety to prawda  :( takze juz radze zaopatrzyc sie w szampony regenerujace odbudowujace i takie tam specyfiki chociaz pewnie i tak nie pomoga za wiele bo wloski i tak stracimy  :-[
co do makijazu to jestem zaskoczona efektem, jak to ta kosmettyczka stwierdzila: Nareszcie ma Pani brwi bo dla mnie to Pani ich wczesniej nie miala  :p wiec bylo ze mna ciezko, narazie tylko brewki i osczedzam kaske na oczka, ja sie zdecydowalam przez wzglad na wygode, bez makijazu niestety nie pokazuje sie na ulicy bo wygladam starsznie, a przy Adzie ciezko znalezc chwilke na zagladniecie w kosmetyczke wiec taki pernamentny makijaz jak znalazl dla zabieganej mamci  ;)
ja tez jak mialam zastoj w piersiach to moj Artur pomogl mi bardzo, a bylo ciezko bo wylam z bolu !!

reklama
Cześć mamuśki
Biedna jesteś Pati, niezle cię dopadło :( kuruj się ;)

Jestem strasznie leniwa, ale taka ładna pogoda to chyba z mała na spacerek pójdę :)
Ale leniwa jestem :p :p :-[ :-[

Do góry