reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

cześć mamuśki wszystko przeczytałam ale nie pisałam bo karmiłam Ewe więc tylko tyle co pamiętam
ja małą też ciągam ze sobą do każdego sklepu na początku też ją zostawiałam przed ale tak żebym ją widziała ale mnie mój pediatra nastraszył bo uświadomil mnie ile świrów się kręci po świecie  ::)
u nas odpukać nie bylo żadnych ubocznych skutków po szczepieniu i też jestem zdania że trzeba dzieciaczki szczepić
Parcia i tak Cię podziwiam ja swoją rodzinke mam od siebie 110km. i też mi ich brakuje nie byłam tam już od 1 listopada a pojedziemy dopiero na babci imieniny tj.11 marca ale za to w sobote dziadki na wekeend do nas przyjada ale dla nich jest to troszke męczace bo jadą pociągiem z przesiadkami i zamiast jechać max 2h jak my samochodem to oni jadą 4h a oni jak do nas jadą to z zapasami jedzenia na miesiąc wiem że to nie pocieszenie dla Ciebie ale cieszmy się tym co mamy czyli naszymi kruszynkami  ;) bądź dzielna a my zawsze cię tu wirtualnie wyściskamy ja właśnie teraz to z Ewą robie  ;) buźka trzymaj się  ;)
Didi Ciebie i twoją kruszynke też ściskamy

moja Ewa tez tak słodko marudzi i nawet ostatnio nauczyła się piszczeć że aż uszy bolą odpukać dawno jej płaczu nie słyszałam
ostatnio  mielismy problem z kup ale zaczeliśmy właśnie podawać debridad i nasza dziuńdzia się tak dziś skupczyła że z pampersa wypływało normalnie szok jak to zobaczyłam  ::) ::) ::) nie wiedziałam od czego zacząć  :p

ja dziś mała wystawiłam w leżaczku na balkon na 40 minut opatuliłam i już niech się uodparnia  ;D mam nadzieje że żadnym chorubskiem się to nie skończy  :p :p

reklama
Hej hej
Paaricia, Didi - wielkie wirtualne uściski i buziaki dla Was ;) ;) Moze choć troszke wam pomożemy dobrym słowem????
Gabi - ja też dostaje do głowy - pochorowało mi sie isiedze w domu,ale tak szczerze to nawet gdybym była zdrowa nie wyszłabym na taką pogodę (przynajmniej u nas jest paskudnie - ciemno,zimno :( brrrrr)
Paula - ja podobnie jak Nathalie uważam,że dziecka nie należy trzymać pod kloszem!!!niestety wszędzie będzie miał styczność z zarazkami
mamaCyprysia - congratulations, i powodzenia na pozostałych egzaminach ;) szacuneczek ;D ;D ;D
Mi strasznie tego brakuje - obroniłam sie w lipcu( z Karolkiem ;D) i mam przerwę - ale jak troszke młody podrośnie zamierzam zainwestować w różne kursiki - mam nadzieje ze będzie mi dane ::) ::) ::)
Magdamaj - też uwielbiam słuchać jak moje dziecie sie skarży ;D ;D ;D tak słodziutko to robi - szczególnie jak juz pokojarzy że zaraz dostanie cycka zaczyna krzyczeć - coś w stylu "dej" mu wychodzi

No i nie pamiętam co miałam jeszcze napisać - no cóz ::) ::) ::)

Parcia i Didi pozdrawiam gorąco ;D

Mój synus robi próbę wytrzymałosci tzn próbuje ile mozna nie spać w dzień i niezłe ma wyniki nie śpi od 7 czyli jakieś 10 godzin ;D

Wczoraj po szczepieniu spał 6 godzinek to dzisiaj chyba druga reakcja bezsenność ::)

Muzyczka którą jedna z mamusiek poleciła jest naprawdę super nawet mnie uspokaja ;D

dziewczyny uzywacie moze chust lub nosidełek? fajne to? przydaje się? nie jest wam ciezko tak dzidzie nosic?
polecicie jakis szczegolny model?
rozwazam zakup :)

Donia obawiam się, że Twój synek i tak nie pobije Ingusi, która potrafi nie spać od 6 do 19.00 (przedwczoraj) lub od 5 do 20.00 (wczoraj) >:D

Paula mam nadzieję, że nie odebrałaś źle mojej wypowiedzi na temat zabierania dzieci do supermarketu. Jakoś tak obcesowo mi wyszło, bo się spieszyłam. ::)

U nas tez plucha obzydliwa, niechce sie wychodzić, ale jednak poszłam na mały spacerek :p
Dziś dostarczono mi ksiązki które zamówiłam tzn "Kuchnia Polska","Wielka księga ciast" i "ciasta z blachy" wypróbowałam jeden przepis i zrobiłam fale dunaju-pychotka :D :D
Paaricia ogromne uściski dla ciebie, trzymaj się :D
Nathalie nie ma za co ;)

oo a tu akurat temat nosidelek.kupilismy wlasnie w markecie takie na brzuszek za 60zl. bylo zapakowane ale na rysuneczku ok.w domu niestety okazalo sie strasznym g.....!!szelki sie zsuwaja,praktycznie sie nie trzyma...szkoda gadac,stracone pieniazki.w markecie maly caly czas spal,bez przerwy!

ja na 19 znowu na fitnes śmigam ;)
wlasnie zrobilam fotke swojego brzuchola,zeby wam wkleic na "mamy ich brzusie i fasolki"zebyscie mogly porownac i zobaczyc jakie macie piekne brzucholki ;D jeny nie wiedzialam ze z nim az tak zle,dopiero na zdjeciu widac te rozstepy itd.no ale coz mam za to slicznego synusia :p

Natalio nie martw sie nie wzięłam tego do siebie :) poprostu mamy inne zdanie na ten temat :)

Wróciłam niedawno od swojej ginki, byłam na kontroli i wszystko jest w porządku :) ale głupia baba nie chciała mi przepisac tabletek Cezarette (chyba tak to sie pisze) powiedziała, że nie jest do nich przekonana i że mi nie przepisze :mad:
Będę musiała chyba jechac do drugiej mojej ginki prywatnie ::)

Kacperek został z babcią i cały czas spał jak mamusi nie było :) :angel:

pucha nie plucha, ciepło jest!
poszliśmy dziś na plac zabaw
no tak trochę za mały, ale to ja na zjeżdżalni sie zabawiłam

ciągnie mnie strasznie do sztucznego karmienia. czemu, o czemuż! przecież wiem że karmienie piersią jest the best the bestest.
a jednak, tak lubię jak ten swój enfamil 30 ml dziumdzia (lekarz kazał na ulewanie)... i te noce zarwane. jakoś ma poczucie,że to ja daję w d..., bo nie potrafię małemu pokazac różnicy między dniem i noca.

o, mój kuzyn nie zaszczepił swych dzieci. a ma ich 5. lekarz jakoś go namówił, ciekawa jestem, jakie były argumenty, chyba spytam.

reklama
kurcze a mój mąż właśnie przemeldował sie do Częstochowy a byłoby podwójne becikowe ;)

my dzisiaj spacerku bylismy czy wasze maluchy tez tak wrzeszcza gdy im sie czapki zakłada?Mojego to chyba słychac na drugim osiedlu ::) ;D

do marketu małego nie zabieram troche się boję

Didi Partycja trzymajcie się dzielnie wiem jak to jest :-[

mój mały jak płacze to robi podkówkę i tak żałośnie zawodzi i broda mu się trzęsie śmiesznie to wygląda ;D (ale jestem wredna ;))

Piotrus dzis ma dużo lepszy humorek spi ładnie w dzień i (odpukać)prawie nie płacze no i kupki robi inne (zeby cieszyc sie i odladac kupy ::)) tyle ze chyba ma rozwolnienie dziś dwa razy usrał się po pachy i trzeba było go przebierać ;D

woła o cyca trza iść ;D

Do góry