reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Ziemziu..:D..to bardzo dobrze ze Misiunia jest wierna mojemu ALusiowi..:)..a o tym maluskim nic nieznaczacym romansiku nic mu nie wspomne..:D..bo jak to mezczyzna moze marudzic cos pod nochalkiem..:)

reklama
Ziemzia - ano znana jesteś ;D ;D ;D, bo ja tu wcześniej pod innym nickiem figurowałam, taka spryciula jestem ;D ;D ;D ;D
A to widze że juz swatacie, nooo - to która sie pisze na p. Karola????Fajny chłopak z niego,no i co najważniejsze - teściowa będzie super ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Chyba mykam spać, bo narzuciłam sobie troszke za duże tempo i wymiękam ::) ::) ::) ::)
Dobrej nocki dzieciaczkom i mamusiom ;D ;D ;D

Hej,

Natalia zaraz spogladam w katalog jak crossway wyglada. A jaki macie kolor? Oni maja niesamowity wybor kolrow!!!Nie ma szans zeby nie znalezc czegos dla siebie. Moja Emma prowadzi sie jak Mercedes! Po prostu plynie....Nie wiedzialam ze taka moze byc roznica....:)

Natalia czy to nie czasem city cross? Tez super. Ogladalismy ale szkoda nam bylo kaski (800 zeta wiecej) co prawda ma prawdziwa duza gondole a my mamy taka mala wkladana na spacerowke ale stwierdzilismy ze to juz tylko ze 4-5miechow w gondoli i szkoda kaski. Co innego gdybysmy od razu sie na Emme decydowali. Wtedy bylby City Cross. I jaki on leciutki! Nasz jest 800 gram ciezszy.

Bartys Lence oczko bardzo lzawilo. Kazali mi masowac nosek przy oczku i powiem Ci ze po kilku doslownie masazach przeszlo jak reka odjal! Masuj!!!

aOla ja chodze spac ok 23-24. Nigdy wczesniej sie nie wyrabiam. Uwielbiam poza tym wieczory. Nie lubie porankow....

Wandzia ja kocham pieski bardzo i jestem zwolennikiem wychowywania dzieci z pieskiem ale nie bierz sobie pieska poki jestes sama. To ogromny obowiazek. Naprawde. Niemalze jak dzidzius.Na poczatku to nawet Ci szczeniak nie da nocy przespac. Wprawdzie kolo 7-10 dni ale zawsze. A potem siusianie w domu no i regularne spacerki. Poza tym zeby nie byl piesek opuszczony trzeba sie z nim bawic....no i zniszczenia....
A co do tego skad wziac - ja Gutka mam ze schroniska. Wg mnie to najbardziej humanitarne wyjscie, ale trzeba sie z kolei liczyc z tym ze te pieski b.duzo przeszly, maja rozna czasem b.trudna psychike. Nie wiem czy komus kto sie na psach nie zna i nigdy nie mial pieska bym polecala. Szczegolnie z 2 malych dzieci....W zoologicznych sklepach chyba bywaja ale te pieski tez sa narazaone na wiele stresow i moga byc trudne w ulozeniu potem. Chyba najlepiej jakbys albo od kogos znajomego kupila, albo z ogloszenia nawet w gazecie, czy na takiej gieldzie wlasnie.
No i na koniec mojego psiego wywodu - rasa. Spaniel to nie jest dobry pomysl. To sa strasznie glupie psy. I w sumie klopotliwe, maja b.wrazliwe uszy (czesto choruja), siersc ktora trzeba szczotkowac i ktora jest dluga i nie tylko wypada, ale tez jest idealna miotla na bloto i inny syf....no ja odradzam. ufff.....ale sie naprodukowalam! ;)

Gabi - sorka za oczernienie spaniela, ale kazda regule potwierdzaja wyjatki i twoj pewnie taki jest. Poza tym wlasnie kazdy pies jest taki jakie sa jego geny ale tez jak sie go ulozy. A skoro Wandzia psa nigdy nie miala - nie bedzie potrafila go dobrze ulozyc. No i w tym wypadku jednak bym odradzala przy dzieciach. zreszta tak jak jamnika, choc sama mam....labrador chyba dla dzieci najlepszy. Ale duzy....

Wandzia czytam dalej i na biezaco komentuje. Jezeli chodzi o strach przed psiakiem to bardziej bym sie bala spaniela niz labradora (tego to nikt sie nie boi....;) ) choc spaniele sa mniejsze.

Widze ze Ziemzia potwierdza moje obawy co do wziecia pieska teraz....Ziemzia na pewno duzo lepiej sie zna na psach ode mnie, wiec jej posluchaj! :)

popieram..:)..Pamciaw..:)..jak piesek dla dzieck ato kochany kundelek albo labrador..:)..te psy sa chyba stworzone do kochania ludzi a zwlaszcza dzieci..:)..hmm..chociaz jakmniczka mojej siostry to zalizalaby na smierc wszystkie stopy w zasiegu jezorka..:)..no i chyba wszystkich co dadza jej na malego lizka .:)..

ok..ale ja wpadlam sie porzeghnac i zyczyc wam udanej spokojnej i w miare mozliwosci przespanej nocy..:)..moj chlopaczek juz pi od 2 godzin z przerwami na mala kontrol jednooczna czy mama jest w poblizu..:)..teraz spi juz w swoim lozeczku ale jestem ciekawa jak dlugo to potrwa i czy zdaze zrelaksowac sie w lazience zanim uslysze syrene alarmowa ..:)..

ok..zmykam..jeszcze raz milej nocy i kolorowych snow..buziaczki dla maluszkow..:)..niech aniolki czowaja nad ich snami..:)

Didi ma racje - kundelek tez wchodzi w gre, byle by nie byl potomkiem pitbula....A jamniki potrafia byc kochane, ale sa przede wszystkim wredne, wiec mimo wszystko dla dzieci nie rekomenduje!

Pamciaw - Lenka szałowa!!

Wiecie co, mój kotlecik naprawdę jest wielki... sami zobaczycie jak Nathalie wstawi zdjęcia Misi i Ingi - przypominam, że to Inga jest starsza o 9 dni!! A mimo to mój kotlecik wygląda przy niej jak szef Mafii rosyjskiej!! ;D

witam..:)

no to ja melduje sie dzisiaj na posterunku jako trzecia..:) chlopcy spia..:)..a mamausia przy sniadanku ..:)..juz zaplacilam za fotelik..:)..jejku normalnie tylko calowac tego kto wymyslil inteligo..:D..teraz tylko czekam az przysla..:).. no i oczywiscie widze ze ciotki maja humorki super..:)..a Ziemzia ma mala mafijna Niunie w domku..:D :D..

reklama
Oj Didi - nie zapominaj, że to Twoja synowa przyszła - musisz być grzeczna teściówka ;D ;D ;D
Kursuje właśnie między komputerem a łóżeczkiem - młody coś zdziwia!!!ostatnio zaczął krzyczeć na mnie - tak jakby mnie ochrzaniał za coś ::) ::) ::) strasznie śmiszny ten chłopak mój - i ku mojemu zadowoleniu jest strasznie pogodny!!!

Do góry