reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Hello :)

My w końcu dziś byliśmy na spacerku ( pierwszy raz od tych mrozów, nie licząc wczoraj wyjazdu na szczepienie ). Nawet przyjemnie było w tym słoneczku, a Kamilek tak się rozespał, że cały czas mu się teraz przysypia, chyba, że to jeszcze efekt wczorajszego szczepienia :) Narazie, lecę kończyc obiadek ...

reklama
cześć mamuśki  i dzidziolki  :)
wczoraj poszliśmy na szczepieni i d..... nie zaszczepili jej bo jej coś harczy  :-[  i musimy czekać aż minie  :-[ troche kaszle kicha i ma troszke katarku mam nadzieje że szybko minie tak mi jej szkoda taka marudna jest a dotego ma problem z brzuszkiem hmmm.. ciągle coś ....  :-[ :-[ :-[ :mad: :mad: :mad:
tatuś właśnie przyniusł z apteki fride do oczyszczania noska super sprawa polecam
mała waży waży 5250 czyli przytyła od wagi spadkowej 1600 gram  ;)
dobra uciekam bo już marudzi  :(

czytam was codziennie ale nigdy nie mam czasu żeby coś napisać
ale fajnie z tym tysiaczkiem ;D a ten drugi to dla tych co mają zsiłek rodzinny ??? czy dla tych co mają ochód poniżej 504 zł ??? Bo ja zasiłku nie biorę a dochód za tamten rok mieliśmy malutki 8)

mój maly okąd przestałam pic mleko i jeść nabiał całymi dniami śpi ;D

z usypianiem w łóżeczku to u nas zrobiło się tak pół na pół tzn zasypia na rękach tzn łapie faze a potem kłade go do łózeczka i tam albo zasypia na dobre albo się burzy ;D ale jest już zdecydowana poprawa nie iwsi mi na rękach przez cały dzień.

kurcze to juz nie moge się doczekać az dostane te odcinki Zagubionych ;D

no kurcze szkoda, ze ja pregapilam ta pierwsza serie Lost na 1 bo widze, ze swietny serial a o sciaganiu u mnie nie ma mowy, mam takie wolne lacze tylko 40Kb/s tragedia ale oszczednis ze mnie bo place tylko 39zl miesiecznie za neta i nie chce wiecej bulic  ::) ::) przy naszych niesamowitych rachunkach za wszystko inne, najbardziej nie lubie placic wlasnie tych rachunkow za dom :laugh:
a nasza Ada byla wczoraj na noc u babci i rodzice mogli sie zajac soba, byli na kolacji i w kinie i cos jeszcze bylo po raz pierwszy  >:D ale dziwnie  ::) aha, jak ktos lubi kino ambitne to polecam film Monachium Stevena Spielberga, ja taki troche kinomaniak jestem wiec zawsze swoje trzy grosze jako krytyk filmowy musze dorzucic  :) :)
Olu czy jestes pewna, ze fotelik samochodowy mozna uzywac jako lezaczek bo jak tak piszesz to domyslam sie, ze o niego chodzi..bo mi sie wydaje, ze dziecko nie moze w nim przebywac wiecej niz godzinke w czasie jazdy, nie jest przystosowany do spania w przeciwienstwie do lezaczka wlasnie  :p
u Ady byla wczoraj pediatra i wypisala recepte na szczepionke DTP niby za 50cos zl i beda 2 klucia, pozniej nastepnym razem bedzie te 6w1 i za to tez bule jakies 100cos i z kolei jeszcze pozniej bedzie szczepionka przeciw zoltaczce i ona juz jest refundowana..nie znam sie na tym ale czy u Was jest podobnie ???

hej!
wracam do żywych... odpuściły mi piersi, Kacper po syropku robionym ma znacznie mniejsze kolki i coraz dlużej sypia, więc jest naprawdę super!

co do szczepień to nie wiem jak jest bo nas zachęcili do wzięcia udziału w specjalnym programie i wszystkie szczepionki mamy gratis + dodatkowo szczepienie przeciwko sepsie i zapaleniu opon mózgowych - wszystko w jednym, do szczepienia idziemy w środę, zobaczę czym się to je :p

co do pierdów to Kacper wali jak stary, zawsze z małą niespodzianką na pieluszce, a jak mu się odbija ::), jak go mąż odbija to nigdy nie wiem czy to on czy Kacper - tak zapodaje

księdza po kolędzie już miałam w poniedziałek, przyszedł, zobaczył że jest małe dziecko i sprawnie załatwił wszystko i sobie poszedł :)

nadrabiać nie będę :p, ale będę się już udzielać na bieżąco ;D

buźka

Gabi z tego co ja wiem to nie musisz korzystać z zasiłku, wystarczy że nie przekroczyliście progu dochodowego, przynajmniej tak dają w Krakowie, wiem od mamy - pracuje w MOPSIE

reklama
hmm..moj Al tez lezakuje sobie w foteliku samochodowym i w nim spi..ale ja popodkladalam mu tyle pod plecki ze lezy na plasko sie nie jest w pozycji siedzacej..:)..no i przed chwilka musialam go buzic..i nic nie dzialalo..ani misku..zablko..synusiu ..kochanie..nawet calusy..ani podnoszenie i tarmoszenie..az w konczy zaczelam go rozbierac i zmieniac pampersiaka to sie obudzil..:)..i w koncu moglam dac mu lekarstwo..:)..no i robi zielona kupke..:)..dobrze ze siostra mnie uprzedzila abym sie nie przestraszyla koloru kupki bo taka jest podobno przy przeziembieniu..:)..i dlatego tak czadzi..:)..no i ledwo co maly polknal antybiotyk i znowu spi..:)...mam nadzieje zenoc tez mi przespi i nie bedzie mial ochoty na spacerki i rozgladanie sie dookola..:)..

a tak w ogole to zastanawiam sie co on czasami widzi za moimi plecami..a do niego mowie..opowiadam ..produkuje sie jak na jakiejs konferencji..a on beszczelnie wpatruje sie za moje ramie i smieje sie Bog wie do kogo..hmm..podobno male dzieci widza duchy..:)..moze usmiecha sie do swojego Aniola stroza..:)

u nas na kolendzie ksiadz (niezly przystojniacha >:D )..w wieku mojego PIotra ( 27 lat)..tez powiedzial ze ladna dziewczynka z mojego ALa..:)

Do góry