reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

reklama
Alescie dzis natrzaskaly.... :p

Jakas taka zrabana dzis jestem okrutnie...Pamciu jak przeczytalam ze dzis Lenka marudzi to przymnialo mi sie z ta corka ta sama...bo Olwicia tez dzis marudzi  :laugh: nocke znow pieknie przespala, ale juz po 7 byla rzeska i gotowa do zabawy (czas jakis bylo ze spala do 9 i mialam wolny poranek). No ale podejrzewam ze budzi sie wczesniej bo znow zaostrzyly sie problemy z ulewaniem. Rano to w zasadzie byly wymioty...Oliwcia moze startowac w zawodach kto dalej chlusnie....dzos chlustala na wszystkie strony swiata na metr...siebie, mnie, lozeczko, szafke nocna, podloge, wszystko ubambolila biedulka...jak ona sie z tym musi meczyc  :-[ esz, i tak w sumie caly dzien, o dziwo po kapieli nie ulewala juz, ale za to ciezkie zasypianie miala...tylko ze ja juz jestem tak nauczona ze ona sie sama wycisza, wiec jak zaplacze to czekam nie ide, i ona zaraz przestaje...no ale w sumie do 22 tak sobie co jakis czas zaplakala :( a wczesniej od 16 nie spala i zasnac nie mogla, dzis juz zostawilam uspokajanie jej mezowi a sama sobie poszlam do sypialni gazety czytac, heh, musialam odetchnac .... ::) ::)

cos ja chcialam pisac...aha dzis Oliwcia skonczyla 2 mce :) wczoraj tez mnie oswiecilo ze czas przechodzic na pampersy 3  ;D skonczymy jeszcze ta paczke 2 i kupuje 3 :)

Oliwenka juz sobie intensywanie grucha, sadzilam ze to juz gaworzenie ale w madrym poradniku wyczytalam ze to gruchanie tudziez gluzenie...hehe...tak czy siak opowiada mi cos intensywnie, szczegolnie jak sobie w lozeczku lezy, albo jak sie do niej duuuzo mowi, to wtedy odpowiada mi :) no i tez sie cieszy fajnie na glos, takie jekby hehe robi a jak piszczy z radosci, heh uwielbiam to  ;D ;D ;D

Agamarkam tez mi szkoda ze juz nie Kajusia  ::)

Doniu, uwazajcie z tym kapaniem w duzej wannie...to bardzo jest niewskazane dla niemowlakow by kapaly sie w wannie doroslych  ::)

Wandziu ale sie z czaka usmialam, hehehehehe, super ;) co tez ludzie nie wymysla  ;D

oki, wiecej nie pamietam, ide myc gary jeszcze poobiednie i lulu..

Magi - ale fajnie masz z Oliwcia ze juz tak sobie nie gaworzy tylko grucha ;D ;D ;D super sprawa - juz sie tez nie moge doczekac :) Moja mala jeszcze nawet nie odpowiada usmiechem na usmiech - w ogole mam wrazenie ze mniej sie usmiecha niz Wiktorek - ten to zawsze prawie mial usmiechniety pyszczek :)

witam,witam,
no normalnie nłóg ze mnie musiałam tu zajrzeć i wam napisać co Ewa przed chwilką zrobiła
no więc byłam zaznaczam byłam :p przed chwilą zaspana a Ewa spała z nami w łóżku no i nie chciało mi się wstać i jej przebrać na przewijaki więc zaczełam robić to na wyrku a moja kaochana córeczka w momęcie wymiany pieluszki dała takiego strzała z kupą że normalnie całe po długości łóżko zostało obsrane i ona oczywiście też po same pachy ;D no i mometalnie się obudziłam przebrałam i zmiana pościeli :p :p :p
jestem w szoku bo jak ją przebrałam położyłam do łóżka to sama chyba pierwszy raz zasneła ja się krzątałam patrze ona śpi ;D ;D no i tak śmignełam do was :)

ja pampers 3 urzywam już drugą paczke
ale niestety nie wiem ile Ewa waży bo mieliśmi iść we wtorek na szczepienie mierzenie ważenie ale że był taki mróz to sobie odpuścilśmy no a terax szykujemy się na piątek tylko Ewa coś mi pokasłuje więc jeszcze się okarze a tak bym chciała wiedzieć ile waży taki z niej pączek a zresztą wstawie zdjęcia potem to zobaczycie
wczoraj oglądałam nasze dzieciaczki w albumiku poprostu przepiękne tfu..tfu...
ooo... mała sobie gada :laugh: :laugh: :laugh:
dobra ide do niej odezwe się potem chyba pierwszy raz jestem tu pierwsza :) taki ze mnie ranny ptaszek

Hej hej -szkoda ze nie wybrałam sobie nicka Chuch Norris ::) ::) ::)
Pamcia ;D ;D ;D Moskito to ta od Karola, co jako jedna z pierwszych rodziła (27listopad).
Kurcze,my w pampersy 3 juz dawno weszliśmy (2 i pół opakowania temu)najpierw były troszke duze - a teraz - idealnie ;D ;D
No waży juz na pewno ponad 5.5kg!!!!
Bartyś - mi też jeszcze 1-2kg zostały, brzuch - flak, no i niby ćwicze - ale to nic nie da skoro robie to raz na kilka dni ;) ;) tak sobie myśle ::)!! Zmobilizujmy się,co?????
Karol juz tez gaworzy jak najęty - wcześniej za każdym razem miałam łzy w oczach - teraz to juz normalka,
cudnie sie śmieje i aż piszczy czasem z radości.
Zdanka - to niezłą miałaś akcje ;D ;D ;D, fajny budzik!!!
Agamarkam - Małgosia - CUDNIE,WSPANIALE Gośki są po prostu świetne(pisze tak,bo tak mam na imię ;) )

Miłego dnia wszystkim

Mała porcyjka humoru

;D Pijany facet podchodzi do konfesjonału, ale nic nie mówi.
Po pewnym czasie zniecierpliwiony ksiądz puka, chcąc ośmielić wiernego do wyznania grzechów.
- Nie masz co pukać koleżko - słyszy w odpowiedzi. - Z tej strony też nie ma papieru..

;D Baca wlecze do lasu ścierwo psa:
-A co to się stało kumie?
- A musiołem go zabić.
- Pewnie wściekły był?
- No, zachwycony to on nie był

;D Tata z Jasiem wybrali się do lasu po drewno.
Po chwili Jasio przybiega do domu cały osikany i nic nie mówi.
Za nim przybiega Tata cały osrany i też nic nie mówi.
Mama wreszcie nie wytrzymała i pyta się Jasia
- Jasiu co się stało
- Mamo gdybś widziała jak niedźwiedż Tatą dupe wyciera, też byś się osikała ze śmiechu

;D wygląda dżdżownica z ziemi, a tu obok druga.
- Dzień dobry!
- Co dzień dobry !? Własnej dupy nie poznajesz ?

;D Przychodzi facet do seksuologa i mówi, że podczas stosunku jego żonie
zginają się palce u stóp i nie wie czym jest to spowodowane. Seksuolog
po dłuższym namyśle: A zdejmuje pan żonie rajstopy?

Aaaaaa to zaszaleje jeszcze

;D Jasiu wykopał z piaskownicy granat i pokazuje go mamie.
Mama:
- Wyrzuć to cholerstwo do pieca, bo nas pozabija!

;D W tramwaju na przeciwko kobiety siedzi facet z rozpietym rozporkiem.
Kobieta, lekko zazenowana, rzecze:
- Sklep sie panu otworzyl.
- A widziala pani kierownika?
- Nie, tylko magazynier lezal na workach

;D Siedzą dwie małpy i jedna pyta się drugiej:
- Co jesz?
- Banana.
- A czego on taki brązowy?
- Bo jem go drugi raz.

OK poddaje się
NIECH MI KTOŚ POMOŻE, PROSZE!!!!! nie mogę wkleić zdjęć - wcześniej wklejałam za pomocą
imageshack,a teraz coś tam sie pozmieniało!nie wiem, trzeba sie zalogować czy co??trzeba coś zaznaczyć???ciemna jestem :-[

reklama
Moskito ja Ci nie pomogę, bo tylko przez onet umiem wklejać.

Dzięki za poprawę humoerku z rana! :laugh:

A jeśli chodzi o nicka to faktycznie Was myliłam jak diabli. Raz to nawet ze Zdanką pogadałam sobie na gadu myśląc cały czas, że rozmawiam z Tobą!!! :laugh: :D :laugh: Zorientowałam się po pół godziny gdy poprosiłam ją o więcej zdjęć Karolka, he he. :laugh:

Bartyś tylko 2 kg? Ciesz się... ja mam nadal 8 na plusie... Już postanowiłam, że jak tylko skończę karmić to przechodzę na dietę Dąbrowskiej (tylko wybrane warzywa i owoce). Jem naprawdę bardzo mało, ale jakoś wolno mi schodzi. Chociaż jak tak sobie pomyślę, to nie aż tak wolno, bo w 9 mies. ważyłam 87 kg, a teraz 72. Zakładając, że ciąża ważyła 10 kg (tyle podobno waży) to schudłam już 5 kg. Ech... ::)

Do góry