reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Czesc dziewczynki :)

Ja sie tylko na momencik ujawniam, bo pewnie pozniej mnie juz nie bedzie az do jutra wieczor :)

No i chcialam sie pochwalic, ze dzis sobie zrobilam wypad do fryzjera - od chyba 2 lat mam swoj naturalny kolorek na wloskach - bo chcialam je uzdrowic sobie, wiec przez tyle czasu nic z niemi nie robilam, tylko podcinalam zeby szybko rosly, no i dzis poszlam i sobie kazalam zrobic dwa kolorki na glowie - blond i ciemna sliwke :) Super wyszlo - no ale 4 godzinki tm siedzialam, bo wlosy dosyc geste i dlugie, wiec dlugo farba lapala :) No ale efekt strasznie mi sie podoba ;) No a przez te 4 godzinki Pawel meczyl sie z mala - bo sie skubana obudzila tuz po tym jak wyszlam, a zasnela 5 minut przed moim przyjsciem ;D ;D Biedny Pawel - ale niech sie poczuje chociaz raz na weekend tatusiem ;D

Magi - co to jest to sids ??? Bo nie wiem - ja Paulinke klade pod kolderka od samiutkiego poczateczku - mam nadzieje ze to nic strasznego ???
No i co do antykoncepcji - ja jeszcze nie wiem co bede stosowac w czasie karmienia piersia - ale spirala wywoluje u mnie chyba podobne emocje jak u Ciebie - brrrr... Moja mama miala zalozona spiralke po urodzeniu mnie i potem miala straszne problemy zeby w druga ciaze zajsc - tzn w sumie nie az takie straszne, bo pol roku sie meczyli ;D ale jak sie chce zajsc, to kazdy miesiac trwa wiecznie ;) Ten zastrzyk tez by mnie przekonywal najbardziej - ale jeszcze nie wiem - najpierw musze do gina pojsc, a to jeszcze jakies 3 tygodnie !!! O rany, jak ja sie juz nie moge doczekac ;D  ::) ::) ::) No w kazdym badz razie jezeli chodzi o spirale, to wiem ze musi byc dobrze zalozona, a chyba nie mam zaufania az takiego do ginekologa jakiegokolwiek zeby dac sobie to zalozyc i miec pewnosc ze sie nie jest w ciazy... Tzn chodzi mi o to, ze jakos tak dziwne to musi byc... no i chyba co miesiac bym sie bala ze jednak zaszlam... no nie mam zaufania do tego.. Pamcia - a Ty co o tym myslisz ??? Ty jestes obeznana we wszystkich lekarskich tematach ;) No a gumek tez nie mam ochoty stosowac, bo to tak jakby lizac lizaka przez papierek. Takze tez jeszcze nie wiem co bede stosowac - jedno jest pewne, nastepnego dziecka juz nie planujemy - mamy komplet, dlatego juz teraz bardzo chcialabym bardzo skuteczny sposob antykoncepcji :)

Donia - a nie masz za cieplo w domku ??? Bo ciemieniucha tez czesto wystepuje z powodu przegrzania... Ja wiem ze dom ciezko jest tak nagrzac zeby bylo goraco - ale jest to mozliwe... Znajoma tak grzeje ze jej roczna corcia ma ciemieniuche z tego powodu - a ona sie dziwi dlaczego, a w domu nie da sie wytrzymac taki upal :)

No to ja zmykam - pozdrawiam wszystkie mamusie i ich kruszynki :)

reklama
Czesc dziewczynki!!!

Wanda-zazdroszcze Ci fryzjera.ja nue nidebobie pozwolic na ak dlugi wypad z domu,bo nie am z kim zostawic Hani.Musze czekac az mama wroci(20 lutego)

Dziewczyny czy to mozliwe ze dotalam okresu??Bo mialam kwawenie jak okes miesiac p uodzeniu Hani a teraz po 2 i pol tygodnia znow krwawie:??

musialam zrobic przerwe na karmienie. calkiem jesstem niezorientowana w tej kwestii a wizyta u ginka dopiro w srode.n o i oczywiscie martwie sie.

Ja z Hania spalysmy dzis do 12tej:)ale mialysmy 2 godzinna przewe do 7 a jak bez pzerwy nocnej spimy to do dziesiatej.Oczywiscie budzi sie co jakis czas na karmienie ale zazwyczaj ma jedna pzewe na spanie okolo pec godzin.

Hania spi ze mna pod koldra nasza ze mna jak pawel pojdzie do pracy a wogole to nie staram sie myslec o takich rzeczach,zeby ich nie przywolac.

Hania tez miala Hrypke suche powietrze + kolka czyli krzyk i chrypka gotoqwa

Cześć mamuśki :)
Wkońcu mam chwilkę żeby usiąść, bo praktycznie mój mąż cały czas okupuje komputer ::) albo ja nie mam jak usiąść bo małą trzeba się zająć ;)
Dzis w nocy dała mi popalić ::) prawie szału dostałam, chodze nieprzytomna ;)
Na początku mała spała z nami, ale teraz pomału przyzwyczajam ja do łóżeczka i też śpi pod kołderką ;) staram sie jej całej nieprzykrywać i na boczku kłaść :)
Nathalie to super że wszystko juz wporządku u ciebie z piersiami. Za nowym wątkiem jestem na tak, ale musi sie zdeklarowac reszta dziewczyn
Wandzia wrzuc zdjęcie nowej fryzurki, trzeba sie pochwalic nie ;D ja tez niedługo wybiorę się do fryzjera :D

wszedzie slyszalam ze karuzelke zawiesza sie dopiero po 1 miesiacu zycia.wczoraj zawiesilismy tak na proba i bardzo mu sie podoba.czy moze ona wplynac jakos negatywnie na jego oczka?moge ja zostawic czy poczekac jeszcze te kilka tygodni?jak myslicie?

Dziewczyny, z jakiego powodu nie mozna karuzeli wieszac dziecku nad lozeczkiem wczesniej niz przed ukonczeniem miesiaca? U mnie wisi od samego poczatku i uzywam jej od kiedy wrocilismy ze szpitala. Muzyczka na Kubusia dziala bardzo uspokajajaco, ze jak skonczy grac a on dobrze nie zasnal to domaga sie placzem jej przedluzenia. Na wirujace miski jeszcze nie zwraca uwagi (zwyczajnie ich pewnie nie widzi), chociaz zaczyna wodzic powoli wzrok za innymi rzeczami w intensywnych kolorach. NIe wiem co zlego moze sie stac ze karuzela jest zamontowana wczesniej. Prosze o oswiecenie mnie.

Pozdrawiam,
Agnieszka

no ja wlasnie takze chcialabym wiedziec czy w ogole ma to zly wplyw.duzo osob mowi ze od 1 miesiaca ale moze to dlatego ze po prostu wczesniej jej nie zauwaza.

reklama
Do góry