reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Kurde to ja bym wolalabym zeby te 0,5 kg u mnie bylo do przodu .bo dziec wazyl 2900 g ostatnio wiec jak by sie machneli o 0,5 kg to dalej bedzie kurczak 2400g. A waga dziecka musi byc 2500 aby do domu poszlo [emoji21]
Mam sztresa [emoji52] jeszcze 3 dni !

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Joshi ja tydz przed cc miałam wagę małego oszacowana ma 2900 , a urodził się 3600

reklama
No u nas machnęli się dokładnie o pół kilo, bo prognoza tuż przed porodem 3800, a waga młodego po urodzeniu 4300
kochana nie strasz:D bo ja mam nadzieje że zostanie coś ok 3.700. A z ostatniego usg w 36tc. Mała miała 2.800 to może nie pomyliła się a mała nie miała nagłego sokoku wagi. A tak pozatym też tak macie że. Jak brzuch się wam osunął w dół to inaczej czujecie ruchy dziecka? W sensie że są bardziej widoczne?

Iza na nerki spróbuj ciepłe kompresy ale chyba musisz zrobić morfo by wykluczyć zapalenie. Współczuję

♡ 40 tc jeszcze tydzień do spotkania z Lilcią ♡
Dziś troche lepiej z tymi nerkami ;)

Dziś była położna, Szymonek troche mało przybiera, bo dziś ważył tylko 3400 g. Córki przy porodzie ważyły więcej. Martwie się tym przybieraniem, zwłaszcza że żółtaczka się nadal utrzymuje. Tak poza tym to wszystko w porządku :)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie przewidują ok 3700 mam nadzieje ze plus minus taka będzie bo jak większa ok40000 to moze być gorzej rodzic

No właśnie ja bardzo dotkliwie poczułam wage 3640 a mialo byc koło 3 kg :) tym bardziej ze zawsze bylam bardzo szczupla i trzeba bylo dosyc mocno naciąć, także jeszcze za dobrze nie moge chodzić :)

Dziś była położna, Szymonek troche mało przybiera, bo dziś ważył tylko 3400 g. Córki przy porodzie ważyły więcej. Martwie się tym przybieraniem, zwłaszcza że żółtaczka się nadal utrzymuje. Tak poza tym to wszystko w porządku :)

Ja jestem ciekawa jak w srode bedzie u lekarza u nas. Mala jest jeszcze lekko żółta. Ciekawe co nam lekarka powie. Znowu mala moja przybierala prawie 500g tygodniowo na samej piersi. Ostatnio miala okolo 3700 a w tym tyg polozna nie przychodzi bo mamy wizyte u lekarza. A czesto go karmisz? Bo Rozalia potrafi nawet 1.5 h jeść ulac godz przerwy i znowu.

A jesli o wage chodzi to ja kiedys pisalam. Maly na przyjęciu do szpitala mial 3330 a za 4 dni urodzil sie 3450. Mała 2800 a urodzila sie 2890. Praktycznie idealnie okreslili

km5s8u69dm9dsszh.png

reklama

Właśnie, jak często go karmisz? Baltazar też ma żółtaczkę i kazali mi go wybudzać co dwie godziny. Byliśmy w szpitalu tak długo dlatego, że mały miał duży spadek wagi, bo z 4300 spadł do 4010. Wypuścili nas dopiero jak zaczął przybierać. Dziś rano ważył już 4330, więc przekroczył wagę urodzeniową.
Czy Szymuś przekroczył już wagę urodzeniową. Ja mam trochę obsesję na tym punkcie, bo mój Bazyli po spadku do 12 dnia nie odzyskał wagi urodzeniowej i się okazało, że ma zum. Jeśli mały naprawdę słabo przybywa, to ja bym to skonsultowała z lekarzem. Ile Szymuś ma dni?

Do góry