Tak, mój miewał ok 115 ale to było zależne kiedy był badany. Były pory dnia że miał 115 i był spokojniutki a było tak że miał 140 i był bardziej rozbudzony. Mi mówiono że 115 to jest norma, że może tyle być i nie ma się czym martwić więc ja się tego trzymam. Kazdy z nas jest inny, każda z nas też mi inne ciśnienie i tetno, stąd normy, jedne maluchy są bliżej tej dolnej granicy inne tej górnej ale to wciąż norma czyli jest dobrze [emoji6]Hej. Ja po wizycie. Mały ma niskie tętno 114 ud na minute, mam liczyć ruchy i zrobić ktg, już sie umówiłam na środę na 8:30, jak ktg wyjdzie nie tak to do szpitala. Przy skurczach rośnie mi też cisnienie, wiec nie wiadomo jak to sie skonczy. W kazdym badz razie mam jechac do spzitala gdy: bedzie mniej niz 10 ruchow dziecka w ciagu dnia, bedzie plamienie/krwawienie, bedzie wysokie cisnienie, beda skurcze co 10 minut i beda sie nasilaly, zaczna odchodzic wody, itd..
Jesli wszystko bedzie ok i dotrwam to 26 listopada mam odstawic magnez i luteine.
Oby to ktg wyszlo dobrze.. tak sie tym teraz martwie ze szok u ktorejs tez maluszek ma niskie tetno ?
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na GT-S7560 w aplikacji Forum BabyBoom