reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Hej. Ja po wizycie. Mały ma niskie tętno 114 ud na minute, mam liczyć ruchy i zrobić ktg, już sie umówiłam na środę na 8:30, jak ktg wyjdzie nie tak to do szpitala. Przy skurczach rośnie mi też cisnienie, wiec nie wiadomo jak to sie skonczy. W kazdym badz razie mam jechac do spzitala gdy: bedzie mniej niz 10 ruchow dziecka w ciagu dnia, bedzie plamienie/krwawienie, bedzie wysokie cisnienie, beda skurcze co 10 minut i beda sie nasilaly, zaczna odchodzic wody, itd..

Jesli wszystko bedzie ok i dotrwam to 26 listopada mam odstawic magnez i luteine.

Oby to ktg wyszlo dobrze.. tak sie tym teraz martwie ze szok :( u ktorejs tez maluszek ma niskie tetno ?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, mój miewał ok 115 ale to było zależne kiedy był badany. Były pory dnia że miał 115 i był spokojniutki a było tak że miał 140 i był bardziej rozbudzony. Mi mówiono że 115 to jest norma, że może tyle być i nie ma się czym martwić więc ja się tego trzymam. Kazdy z nas jest inny, każda z nas też mi inne ciśnienie i tetno, stąd normy, jedne maluchy są bliżej tej dolnej granicy inne tej górnej ale to wciąż norma czyli jest dobrze [emoji6]

Napisane na GT-S7560 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Iza u nas tętno około 150 jest zawsze. 140 to taka norma u niej. Chociaz ona ruchliwa bardzo na ktg jest wiec i więcej czasami bywa.

No wlasnie caly czas mial 140. Ostatnio juz mial 127, a dzis 114 mimo ze akurat nie spal i nawet doktorka czula ruchy podczas mierzenia tetna a mierzyla dlugo.

Boli mnie brzuch tak mi tam wszystko zruszala :/ na szczescie szyjka bez zmian wiec te skurcze wtedy nic nie ruszyly.

No mowila doktorka ze jak ktg wyjdzie zle lub watpliwie to mam do szpitala isc i beda juz decydowac co dalej.

Ciagle cos :(

Izulka trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze.

Ksad za Was rowniez. Pamietaj nieważne jak sie urodza wazne ze zdrowe będą z Tobą. Mimo wszystko mam nadzieję ze uda Ci się urodzic tak jak chcesz :)

Iza wiem co czujesz ja w piatek po badaniu w szpitalu czylam sie okropnie. Cala pochwa mnie bolalo. W ogóle to od dwoch dni zmienil mi sie kolot sluzu. Jest taki jak by zoltawy/ lekko rozowy nie wiem ciezko okreslic. Na pewno juz nie tak mleczny jak byl. Ciekawe co tam sie dzieje

Ksad za Was rowniez. Pamietaj nieważne jak sie urodza wazne ze zdrowe będą z Tobą. Mimo wszystko mam nadzieję ze uda Ci się urodzic tak jak chcesz :)

Iza wiem co czujesz ja w piatek po badaniu w szpitalu czylam sie okropnie. Cala pochwa mnie bolalo. W ogóle to od dwoch dni zmienil mi sie kolot sluzu. Jest taki jak by zoltawy/ lekko rozowy nie wiem ciezko okreslic. Na pewno juz nie tak mleczny jak byl. Ciekawe co tam sie dzieje

Aneta czyżby czop? ;)

@xXxIzuLQaxXx nic sie nie martw. Jak byloby zle to by nie odeslali do domu. Trzymam kciuki. A w srode na ktg zobaczysz ze maly daje popalic [emoji6]

@aneta_ck oj kochana napewno blizej niz dalej u kazdej z nas do porodu. Ale ty bedziesz pierwsza cos czuje ( nie liczac juz rozpakowanych I zaplanowanych cc) Aj zobacz tak sie balas takie problemy I dotrwalyscie z malutka! Super .

@k8sad o kurcze zostal tydzien ciazy [emoji44] jak ten czas leci.szok.trzymam kciuki za ciebie I twoich chlopakow.
Nie wazne jak urodzisz wazne aby chlopaki urodzily sie zdrowe I ty abyscie szybko doszla do siebie. Tego ci zycze z calego serducha. Trzymam kciuki.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
No wlasnie Eli sie zastanawiam. Czekam cierpliwie co postanowi corka ale tak w duchu liczę ze juz jest gotowa zeby do nas dołączyć ;)

reklama

Ale powiem Ci ze az sie zdziwilam ze po badaniu moze az tak bolec wszystko :/ polezalam i juz ciut lepiej jest.. mialam tez dwa skurcze ale juz jest dobrze. Córki wrocily, włączyłam im bajeczke i dalej leze bo tak czuje ulge.. a jak chodze to jest masakra..

Do góry