reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

A czy chociaż jeden jest główkowo ułożony? Na kiedy masz termin z om? Wcześniej rodziłaś sn?
Cesarki się nie bój to nie taka katastrofa. Będzie dobrze :*

cb7wugpju04jz4q8.png
Jeden jest glowkowo a drugi w poprzek. Pani dr powiedziała, że jakby drugi był nogami do dołu to spokojnie mogę rodzić sn. Urodzilabym go nogami do przodu bo jest wielorodką i jest taka możliwość. Mam dwa lekkie porody za sobą i to sporych dzieci bo miały po 3800g
Spokojnie dałabym radę. Ale jeden syn zaprotestowal - od ostatniej wizyty zmienił pozycje :/ na niekorzystna.
OM 8.12.2016
USG 4.12.2016

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jeden jest glowkowo a drugi w poprzek. Pani dr powiedziała, że jakby drugi był nogami do dołu to spokojnie mogę rodzić sn. Urodzilabym go nogami do przodu bo jest wielorodką i jest taka możliwość. Mam dwa lekkie porody za sobą i to sporych dzieci bo miały po 3800g
Spokojnie dałabym radę. Ale jeden syn zaprotestowal - od ostatniej wizyty zmienił pozycje :/ na niekorzystna.
OM 8.12.2016
USG 4.12.2016

Masz terminy praktycznie identyczne do moich [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Następna wizyta 10 listopada. Poproszę mnie wpisać.

Agucha wiem ale jakoś tak mi smutno. Do tej pory żyłam z świadomością że jest szansa na sn. A tu bach. Muszę się oswoić. Było dobrze do momentu aż mi powiedzieli ze idziemy się umówić na cc.

Ja juz sie przyzwyczailam do tej mysli.
I cholernie sie boje. Jakies glupie jazdy mam ze mi sie nie beda mogli wkluc w kregoslup I mnie uspia I nie wybudze sie . Wczoraj az sie poplakalam. Moj mnie pocieszal ze mam tak nie Mysle nie nakrecac sie .ale ja glupia I tak durne mysli w glowie trzymam.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzis 14 pazdziernika Wizytuja:

- Noemi87

Kciuki mocne za Was dziewczyny i Wasze malenstwa

14 pazdziernik ( piatek) - Noemi87
17 pazdziernik (poniedziałek) - Elifit
17 pazdziernik ( poniedziałek) *10.45- badania +ktg - Olgi89
18 pazdziernik ( wtorek ) *10.20- Klarolina
18 pazdziernik ( wtorek) *10.30 usg - Aneta_ck
18 pazdziernik ( wtorek) - Lenam77
18 pazdziernik ( wtorek)* 18.30 - Nonkatoja
18 pazdziernik ( wtorek) - majka23x usg
19 pazdziernik ( sroda)- Ritia
24 pazdziernik (poniedziałek) - MamaNadii2
24 pazdziernik ( poniedziałek) - *14.00 - Antiope
24 pazdziernika ( poniedzialek) - Creativo
25 pazdziernik ( wtorek) *14.45- Gabinia
29 pazdziernik ( sobota ) - Lisiamama
31 pazdziernik ( poniedzialek ) *8.40 - Lola Lolitta
31 pazdziernik ( poniedzialek) - Zuzanna8704
2 listopad ( sroda) *9.00 usg - Joshi
2 listopad ( sroda) - usg - Olgi89
3 listopad ( czwartek) - Lenam77
8 listopad ( wtorek) - Noemi87
10 listopad ( czwartek) - K8sad
14 listopad ( poniedzialek) - Elifit
15 listopad ( wtorek) - Zuzanna8704

Kogo pominelam przepraszam , proszę dajcie znac kto i kiedy wizytuje raz dwa uzupelnie

[/COLOR][/I][/B][/U]

B

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
OM 8.12.2016
USG 4.12.2016

Cuda się zdarzają. Znam taką historię, co prawda ciąża pojedyncza. Dzieć do końca w poprzek, ale mama nie zgodziła się na cc na zimno i czekała na akcję. Jak się zaczęło przyjechała położna jeszcze sprawdzić a tam maluch główką w dół. Ja wiem, że przy mnogiej dzieciom ciasno, ale skoro już raz się z pośladków przekręcił to może jest w połowie drogi do ułożenia główkowego? [emoji6] uszy do góry, zaakceptuj cc bo przecież malucha ulozonego poprzecznie nie jesteś w stanie urodzić sn ale nie nastawiaj się. Po prostu bądź otwarta na każdą ewentualność.

Majka mnie dziwi, że jak lekarz widzi zagrożenie przedwczesnego porodu to nie wysłał cię na steryd juz teraz a każe czekać 2 tyg. A co do terminu większość lekarzy ma gdzieś tp z usg pierwszego trymestru lub obserwacji. A moim zdaniem skoro jest tak duża rozbieżność to lepiej trzymać się terminu z pierwszego usg szczególnie, że nie masz pewności co do daty om.

Cuda się zdarzają. Znam taką historię, co prawda ciąża pojedyncza. Dzieć do końca w poprzek, ale mama nie zgodziła się na cc na zimno i czekała na akcję. Jak się zaczęło przyjechała położna jeszcze sprawdzić a tam maluch główką w dół. Ja wiem, że przy mnogiej dzieciom ciasno, ale skoro już raz się z pośladków przekręcił to może jest w połowie drogi do ułożenia główkowego? [emoji6] uszy do góry, zaakceptuj cc bo przecież malucha ulozonego poprzecznie nie jesteś w stanie urodzić sn ale nie nastawiaj się. Po prostu bądź otwarta na każdą ewentualność.

Majka mnie dziwi, że jak lekarz widzi zagrożenie przedwczesnego porodu to nie wysłał cię na steryd juz teraz a każe czekać 2 tyg. A co do terminu większość lekarzy ma gdzieś tp z usg pierwszego trymestru lub obserwacji. A moim zdaniem skoro jest tak duża rozbieżność to lepiej trzymać się terminu z pierwszego usg szczególnie, że nie masz pewności co do daty om.

No wlasnie kaze czekac 2 tygodnie. Dziwi mnie troche, ze przy szyjce 3 cm od razu na sterydy.
Swoja droga te pomiary szyjki moga isc tez w gore? 2 tygodnie temu szyjka 2,9 cm, wczoraj 3,3 cm...

No wlasnie kaze czekac 2 tygodnie. Dziwi mnie troche, ze przy szyjce 3 cm od razu na sterydy.
Swoja droga te pomiary szyjki moga isc tez w gore? 2 tygodnie temu szyjka 2,9 cm, wczoraj 3,3 cm...
Szyjka może się odbudować. Koleżance tak skoczyła z zera na 1 cm.

Ksad fajnie by byłoby gdybyś mogła poczekać na akcję porodową ale wiem że przy bliźniakach nie zawsze dają.
Jest jeszcze opcja obrotu zewnętrznego po porodzie pierwszego syna ale niestety umiejętnie wykonujących go lekarzy jest coraz mniej :/

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja już po wizycie. Wszystko w porządku:) Szyjka miękka, ale długa i zamknięta więc nie ma powodu do obaw. No i mała już się ułożyła główkowo :) tak myślałam, że się przekręciła, bo zaczęłam czuć ruchy w okolicy żeber, a wcześniej tego nie było. Mam brać luteinę tylko do końca tego opakowania i już odstawić. Serduszko 136 i wszystko ogólnie ok.

reklama
Ja już po wizycie. Wszystko w porządku:) Szyjka miękka, ale długa i zamknięta więc nie ma powodu do obaw. No i mała już się ułożyła główkowo :) tak myślałam, że się przekręciła, bo zaczęłam czuć ruchy w okolicy żeber, a wcześniej tego nie było. Mam brać luteinę tylko do końca tego opakowania i już odstawić. Serduszko 136 i wszystko ogólnie ok.
Gratki Noemi[emoji4]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry