reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Super gratuluję! Co do sterylizacji temat ciężki, ale moja koleżanka ma teraz taka sytuacje i niestety ryzykuje życie. Zaszła w 3 nieplanowana ciążę, rok po roku. W poprzedniej zaczęła rozchodzic jej się blizna ale w pl nikt nie zaproponował takiego rozwiązania. Teraz jest w 15tc i zdecydowała że nie usunie ciąży mimo że 3 lekarzy ja do tego namawiala. Niestety ryzykuje swoim życiem bo krwotok może wystąpić w każdej chwili. 3 cc będzie miała ok 33-35tc. Masakra. Wiem że zachowała się nie odpowiedzialnie że nie miała zabezpieczenia ale wiecie jak jest... ja w takiej sytuacji rozwazylabym ta opcje bardzo poważnie... trzeba zdać sobie sprawę że ma się dla kogo żyć!

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Super! gratuluję zdrowej i dorodnej Leny i wierzę, że już zostanie Leną Martą i nie zamieni się w Fabiana. :happy:
Co do sterylizacji, to Cię rozumiem. Niby rozsądek podpowiada, że to najlepsze wyjście, ale jakieś takie poczucie, że człowiek straci kobiecość po by mi towarzyszyło. Gdyby u mnie było ok w sensie zdrowotnym, to na pewno nie zdecydowałabym się na taki zabieg, ale w Twojej sytuacji to duże ryzyko. A nie rozważaliście opcji, żeby to mąż sobie podwiązał nasieniowody? W sensie hormonalnym to mniej zmienia ciało mężczyzny niż ciało kobiety, więc może tak?
Polozna z lekarzem mi tlumaczyli ze podwiazania jajowodow nie zaburza gospodarki hormonalnej u kobiety. Wszystko gra jak wczesniej. Tyle ze nie dochodzi do zapoldnienia. Plemniki nie maja mozliwosc dostania sie do jajeczka. Choc ja dalej co miesiac miesiaczuje itp. Nie wywalaja ze mnie wszystkiego tylko przecinaja jajowody aby plemnik gdzies nie zbladzil jak by mu sie nudzilo[emoji41][emoji41][emoji41]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak kochana 10 dni wczesniej planowane ponieważ dwie wczesniejsze ciaze konczy sie przed planowany terminem . Boja sie aby nie zaczela sie na przyklad akcja porodowa ze skurczami co dodatkowo oslabli blizne.
Na bliznie dopatrzyli sie dużych zrostow. Byc moze to one wlasnie byly przyczyna plamien do 17 tyg.( nie tyle plamien co brazowych brudow)
Cieta jestem w pionie dwa razy. I blizne mam naprawdę bedzie ladna. Aha I to te zrosty powodowaly mega bole okresowe. We wiecej nie wnikalam szczegolow. Mam jeszcze czas na zastanowienie sie .w Pl pojade jeszcze prywatnie do gina I wyslacham co on ma do powiedzenia. Przykaz o cc mam od lekarza wpisany juz w mutter pass.

to kochana zdecydowanie u ciebie cc wskazane. Cięcie pionowe rzeczywiście robi niezłe zrosty. Trzymam kciuki by po 3 cc nie było żadnych powikłań :)

Podczas cyklu miesiączkowego zrosty się nie odzywały? Nie bolały cię @? Bo mnie tak różnie właśnie, lekarz przy 2 cc nie wspominał o zrostach.

Edit. doczytałam o bólach, czyli jednak zrosty powodowały bolesne @. Miejmy nadzieję że wytną ci ich jak najwięcej podczas cc. W Niemczech stosują ten żel przeciwko zrostom?
A wzdęcia miewałaś bolesne?

Super gratuluję! Co do sterylizacji temat ciężki, ale moja koleżanka ma teraz taka sytuacje i niestety ryzykuje życie. Zaszła w 3 nieplanowana ciążę, rok po roku. W poprzedniej zaczęła rozchodzic jej się blizna ale w pl nikt nie zaproponował takiego rozwiązania. Teraz jest w 15tc i zdecydowała że nie usunie ciąży mimo że 3 lekarzy ja do tego namawiala. Niestety ryzykuje swoim życiem bo krwotok może wystąpić w każdej chwili. 3 cc będzie miała ok 33-35tc. Masakra. Wiem że zachowała się nie odpowiedzialnie że nie miała zabezpieczenia ale wiecie jak jest... ja w takiej sytuacji rozwazylabym ta opcje bardzo poważnie... trzeba zdać sobie sprawę że ma się dla kogo żyć!

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Dokladnie tym motywowal mnie lekarz. Tym bardziej ze ja juz naprawdę dzieci nie planuję. Trojke dzieci bede miala .na nich musze sie skupic.powaznie niewiem czy przy czwarce wydolilibysmy finansowo. Nie mowie teraz ale pozniej szkoly studia wesela. [emoji23] a co jak wpadne? A co jak bede musiala podjac decyzje usuniecia ciazy? A co jak urodze szybciej wczesniaka wcale nie musi byc kolorowo.
Nie chce aby mnie zabraklo za szybko moim dzieciom. Chyba sie zdecyduje. Mam jeszcze Duzo czasu aby sie z tym pogodzic

to kochana zdecydowanie u ciebie cc wskazane. Cięcie pionowe rzeczywiście robi niezłe zrosty. Trzymam kciuki by po 3 cc nie było żadnych powikłań :)

Podczas cyklu miesiączkowego zrosty się nie odzywały? Nie bolały cię @? Bo mnie tak różnie właśnie, lekarz przy 2 cc nie wspominał o zrostach.

Edit. doczytałam o bólach, czyli jednak zrosty powodowały bolesne @. Miejmy nadzieję że wytną ci ich jak najwięcej podczas cc. W Niemczech stosują ten żel przeciwko zrostom?
A wzdęcia miewałaś bolesne?

Kurcze..zle napisalam w poziomie cieta jestem . W poziomie.
Tak bolesne mialam miesiaczki.i to bez lekow sie w pierwszych dniach nie obchodzilam . Gin gadal ze wytns to co tylko sie da z tych blizn.tak stosuja Zel tutaj przeciw zrosta oraz beda Robic Jakies specialnie naswietlania. Bedzie przychodzila do mnie polozna I bede musiala wybrać serie tych naswietlan.

Kurcze..zle napisalam w poziomie cieta jestem . W poziomie.
Tak bolesne mialam miesiaczki.i to bez lekow sie w pierwszych dniach nie obchodzilam . Gin gadal ze wytns to co tylko sie da z tych blizn.tak stosuja Zel tutaj przeciw zrosta oraz beda Robic Jakies specialnie naswietlania. Bedzie przychodzila do mnie polozna I bede musiala wybrać serie tych naswietlan.

czyli ok 14 grudnia spodziewamy się Lenki na świecie :)

Tak wiec moje dziecko waxy 450g [emoji7][emoji41] w 21 tygodniu. Takze pieknie sie rozwija. Wszystkie wymiary w normie.pepowina ok , lozysko ok, wszystkie przeplywy w normie , serce z Lewej strony , bicie prawidlowo, pecherz uwidoczniono. Tyle co zapamietalam . Musze przetlymaczyc kilka skrotow z muterrpass z usg bo nie jarze po niemiecku a cos mi powpisywal.
Dziec jest ulozony na dzien dzisiejszy glowkowo z Lewej strony trzymaly nogi i jest odwrocony plecami wiec boksuje mi kregoslup.
Oczywiscie standardowo kurde nie chcialo sie pokazac, zle ulozone wiec ciezko mu bylo bombardowac mnie to glowica od usg.przeprosil nas I powiedzial ze no tak ulozone ze nie zobaczy Dokladnie ale pokombinowal I przedstawiam Wam drogie ciocie LENE MARTE , ktora za tydzien moze byc FABIANEM bo matka czuje Nadal ze ma chlopca I idzie w Pl na usg4d w celu potwierdzenia .Pozwolil nam jechac do Pl mam Robic Czeste przystanki nie trzymac siku I Duzo pic. Szyjka zamknieta I dluga. Wyniki super .
Juz dzis zaznaczyl mi cc . Wiec o porodzie naturalnym moge zapomniec. Termin mam na 24 grudnia wiec cc zrobia Jakies 10 dni wczesniej. Niby cc bedzie w moim przypadku bezpieczniejsze u mnie jest ryzyko rozejscia sie macicy w miejscu poprzedniego ciecia przy skurczach I dojsciu do krwotoku . Do tego mam prawo poddac sie sterylizacji za darmo w trakcie cc. Koszt tu pozniej na zyczenie to ok 1000e.
A ze wzgledu ze moja macica I moj organizm nie wytrzyma 4 ciazy I 4 porodu .dla bezpieczenstwa mojego namawia mnie abym sie jej poddala.4 dziecka nie planuję ale mimo wszystko jakos tak mi dziwne podjac decyzji na cale zycie. Z drugiej strony jezeli kolejna ciaza to zagrozenie zycia mojego co zrobie jak zalicze wpadke? W zyciu roznie bywa. Chyba sie zdecyduje nie chce podejmowac ryzyka tragedi I nie daj BOZE zostawiac trojke swoich dzieci .

Ciocie ciociunie kochane.
Oto LENA MARTA na dzien dzisiejszy.

Zobacz załącznik 766975

Gratuluje [emoji6] super ze dzidzius zdrowy. Ciezka decyzja, ale pomysl ze faktyczni w razie czego zostawisz dzieci i co wtedy ? Musisz to z mezem przedyskutowac, wpadki sie zdazaja, a bac sie caly czas ? Zero komfortu wtedy podczas seksu, bo co innego bac sie zajsc w ciaze bo czwarte dziecko, a co innego bo moge umrzec.. [emoji20] przykra masz sytuacje, ale na pewno podejmiesz dobra decyzje. Szkoda ze musisz miec cc.. ja tez wczoraj tak z mezem rozmawiałam i tez boje sie ze bede miala cc a bardzo chce sn bo jak ja wytrzymam w szpitalu tyle dni po cc, zwlaszcza ze u nas usypiaja i dziecko sie dostaje na drugi dzien, no masakra [emoji20] jedynie jak cc to isc prywatnie rodzic ale tez chodzi o opieke nad maluszkiem, gdzie mu zapewnia lepsza opieke.. i takie mam zmartwienia no [emoji20] licze ze wszystko sie dobrze potoczy..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluje [emoji6] super ze dzidzius zdrowy. Ciezka decyzja, ale pomysl ze faktyczni w razie czego zostawisz dzieci i co wtedy ? Musisz to z mezem przedyskutowac, wpadki sie zdazaja, a bac sie caly czas ? Zero komfortu wtedy podczas seksu, bo co innego bac sie zajsc w ciaze bo czwarte dziecko, a co innego bo moge umrzec.. [emoji20] przykra masz sytuacje, ale na pewno podejmiesz dobra decyzje. Szkoda ze musisz miec cc.. ja tez wczoraj tak z mezem rozmawiałam i tez boje sie ze bede miala cc a bardzo chce sn bo jak ja wytrzymam w szpitalu tyle dni po cc, zwlaszcza ze u nas usypiaja i dziecko sie dostaje na drugi dzien, no masakra [emoji20] jedynie jak cc to isc prywatnie rodzic ale tez chodzi o opieke nad maluszkiem, gdzie mu zapewnia lepsza opieke.. i takie mam zmartwienia no [emoji20] licze ze wszystko sie dobrze potoczy..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Tutaj nie usypiaja. Do tego moj bedzie ze mna ma mozliwosc kangurowania dziecka ja dostaje dziecko do piersi jeszcze na sali operacyjnej.
Tu o ile nie ma komplikacji matki wychodza w trzeciej dobie po cc max 5 doba. Moja znajoma rodxila 3 maja rano a 6 maja byla w domu poczekali tylko aby malej zrobili w trzeciej dobie badania. Ja nie licze na trzecia dobe z racji ze to trzecia cc I moga byc komplikacje
Ale moze I nie bedzie tak zle.

Joshi Joshi zadnego Faniana nie bedzie.
Gratki Lenki Marty♥
Nie bedzie zadnych komplikacji po 3cim cc. Mysl dobrze to tak sie stanie. Ostatnie cc mialas dobrych kilka lat temu a nie rok temu. Ja tak mysle I Tak bedzie.
Przy zagrozenou zycua w czwaryej ciazy ja bym sie zdecydowala. Nic mi to by z kobiecosci nie ujelo. Tez nie planije wiecej dxieci no ale u nas tych zabiegow sie nie robi.

reklama
Jaoshi kochana gdybym byla na Twoim miejscu to bym sie zdecydowala. Żadne zabezpieczenia nie dają 100 % ze nie bedzie ciazy. Na pewno nic nie zmieni to jesli chodzi o Twoja kobiecość.

Ja jak z krwiakiem lezalam na gonekologii to bylam akurat z pania która miala taki zabieg. Wszystko u niej bylo ok. Z tym ze ona miala na życzenie bo nie chciala miec dzieci w ogole .

Ostatnia edycja:
Do góry