reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Dzieki kochane.
Moj jak uslyszal slowa lekarza " lepiej nie miec wiecej dzieci I zrobic to swiadomie , niz zabrac jedyna matke trojke istniejacych." To powiedzial ze mam sie zdecydowac na zabieg przy cc bo inaczej on sobie nigdy nie wybaczy gdyby mnie zabraklo. I ze przeciez juz nawet nie planujemy dzieci. zebysmy dziekowali Bogu za te dzieci które mamy I nie kusili losu.bo zycie jest cholernie przewrotne.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Super gratuluję! Co do sterylizacji temat ciężki, ale moja koleżanka ma teraz taka sytuacje i niestety ryzykuje życie. Zaszła w 3 nieplanowana ciążę, rok po roku. W poprzedniej zaczęła rozchodzic jej się blizna ale w pl nikt nie zaproponował takiego rozwiązania. Teraz jest w 15tc i zdecydowała że nie usunie ciąży mimo że 3 lekarzy ja do tego namawiala. Niestety ryzykuje swoim życiem bo krwotok może wystąpić w każdej chwili. 3 cc będzie miała ok 33-35tc. Masakra. Wiem że zachowała się nie odpowiedzialnie że nie miała zabezpieczenia ale wiecie jak jest... ja w takiej sytuacji rozwazylabym ta opcje bardzo poważnie... trzeba zdać sobie sprawę że ma się dla kogo żyć!

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Z tego co wiem, to w Polsce takich zabiegów się nie wykonuje, chyba, że jest bezpośrednie zagrożenie życia. Uznaje się je za okaleczenie i nie są uznane jako sposób zapobiegania ciąży. Pewności nie mam, bo tak na pewno było kilka lat temu. Nie jestem pewna, czy tak jest i teraz.

Polozna z lekarzem mi tlumaczyli ze podwiazania jajowodow nie zaburza gospodarki hormonalnej u kobiety. Wszystko gra jak wczesniej. Tyle ze nie dochodzi do zapoldnienia. Plemniki nie maja mozliwosc dostania sie do jajeczka. Choc ja dalej co miesiac miesiaczuje itp. Nie wywalaja ze mnie wszystkiego tylko przecinaja jajowody aby plemnik gdzies nie zbladzil jak by mu sie nudzilo[emoji41][emoji41][emoji41]

No to jeśli to nie wycięcie, a tylko podwiązanie, to chyba prędzej bym to rozważyła, zwłaszcza jeśli mąż nie bierze pod uwagę tego podwiązania nasieniowodów.

Dzieki kochane.
Moj jak uslyszal slowa lekarza " lepiej nie miec wiecej dzieci I zrobic to swiadomie , niz zabrac jedyna matke trojke istniejacych." To powiedzial ze mam sie zdecydowac na zabieg przy cc bo inaczej on sobie nigdy nie wybaczy gdyby mnie zabraklo. I ze przeciez juz nawet nie planujemy dzieci. zebysmy dziekowali Bogu za te dzieci które mamy I nie kusili losu.bo zycie jest cholernie przewrotne.

Myślę, że w Waszej sytuacji też zdecydowałabym się na ten zabieg, albo u Ciebie, albo u męża.

Ogólnie to my nawet nie bralismy pod uwage takich spraw. Bo nikt nie wiedzial ze kolejna ciaza dla mnie bedzie zagrazac mojemu zyciu. Fakt planowac 4 nie planujemy ale wpadki sie zdarzają I Mysle ze maja ta swiadomosc bylibysmy poprostu nie odpowiedzialni.
Druga sprawe moje podwiazanie jest darmowe w trakcie cc bez kolejnego zabiegu, meza juz odplatne I przeprowadzajac zabieg specialnie.

Ehhh mam jeszcze czas.

Czas jest ale szybko mina Te 4miesiace. Takze warto rozmawiac juz teraz.
Bedzie Lenka I bedzie rodzina w komplecie❤♥❤
Tam jak u mnie dwoch chlopcow I dxiewuszka
A majac swiadomosc zagrozenia jakie niesie 4ta ciaza nie ma 100%metody zabezpoeczenia no chyba ze abstynencja ale to juz nie w rodzinie. Takze ja bym sie zdecydowala.

Ja tu próbuje się uspokoić, że cc to nic złego a tu takie artykuły. Boję się tego cc. Trzymam kciuki aby dzieci się przekręciły i było sn.

Ostatnio w szpitalu spotkałam mamę której dzieci w 26 tyg miały 900g :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
:o nie miała problemu z cukrem? Dzieci podobno przez to zbyt szybko przybierają. Prawie kilo w 26tyg, wow.

Gabinia gratki wielkoludka :)

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
ja po wizycie ...

UWAGA....

maly waży 760 g ;0
i obrócił sie dupka na dół ;)))

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ok jeee w 24tc. Dziewczyny ma ktoeas Te normy wagowe w tc. Bo ja sie musze pilniwac Bo mam gorna granice cukrow i tez nie chce aby dziecka spasc Bo potem za duze dxieci maja problem. Tak na 4kg jak pozostale wiecej bym nie chcuala

Do góry