reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

A co do serduszka to je widziałam ale Pani Dr powiedziała,że tak wcześnie nie jest wskazane słuchanie i możemy tylko zobaczyć.... ciekawe czy tak jest skoro Wam dali posłuchać?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Twój lekarz ma jak najbardziej rację. Skoro dziecko ma kilka milimetrów to jak maleńkie jest serduszko. A słuchanie serca czy też mierzenie tętna oznacza skupienie sporej fali ultradźwiękowej na tak maleńkim organie. Mój też mówi "takich rzeczy na tym etapie to my nie robimy" :)

Ja dzisiaj 10.30 - idę się szykować i najpierw jadę po mamę :)

reklama
Twój lekarz ma jak najbardziej rację. Skoro dziecko ma kilka milimetrów to jak maleńkie jest serduszko. A słuchanie serca czy też mierzenie tętna oznacza skupienie sporej fali ultradźwiękowej na tak maleńkim organie. Mój też mówi "takich rzeczy na tym etapie to my nie robimy" :)

Ja dzisiaj 10.30 - idę się szykować i najpierw jadę po mamę :)
Dokładnie.
Właśnie o tym czytałam teraz. Malutek jest zbyt mały aby go bombardowac ultrafalami na tym etapie ciąży.
Wszystko w swoim czasie.
Właśnie zaczęłam lubiec mojego ginekologa za to że mi nie puścił bicia serduszka mojego dziecka.[emoji6][emoji6]

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

A co do serduszka to je widziałam ale Pani Dr powiedziała,że tak wcześnie nie jest wskazane słuchanie i możemy tylko zobaczyć.... ciekawe czy tak jest skoro Wam dali posłuchać?

Serduszko jest jeszcze maleńkie więc po co je dodatków obciążać... Ja też nie słuchałam choć dzidzia już troszke większa tylko popatrzyłam i lekarz jakoś tam sprawdził jak szybko bije. Ważne, że maleństwo ładnie się rozwija :) a serduszko jeszcze usłyszymy nie raz :)

Dziewczyny które dziś mają wizytę! Trzymam kciuki za was i maleństwa wasze!!! Koniecznie dajcie znać po wizytach.

Ja tym czasem jednak udam się do sklepu..... po zaje...biscie kwaśne ogórki [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

[emoji119] jak tylko będę po to się odezwę. Denerwuję się. Niech już będzie 15...
Wszystko będzie dobrze.
Ja też się mega bałam, prawie z nerwów się rozplakalam w poczekalni. A wszystko było dobrze! I wyszłam z bananem na twarzy [emoji16]. Trzymam kciuki
.

Ja do 11 tyg nie slyszalam. Dopiero jak dzidzia miala 3.5 cm ;)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry