reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Ja drugi dzień w szpitalu. Dostałam druga dawkę sterydu i.m. (Celectone 12mg). Na porannym badaniu podjęto decyzję że będę mieć założony Pessar więc już zostal zakupiony w aptece :) (taki gumowy krazek a 160zl), mąż popołudniu przywiezie i jutro rano założą. W poniedziałek prawdopodobnie do domu i leżakowanie. Ale mam przeczucie że jest szansa do grudnia zostać w dwupaku :)

Napisane na GT-S7560 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja drugi dzień w szpitalu. Dostałam druga dawkę sterydu i.m. (Celectone 12mg). Na porannym badaniu podjęto decyzję że będę mieć założony Pessar więc już zostal zakupiony w aptece :) (taki gumowy krazek a 160zl), mąż popołudniu przywiezie i jutro rano założą. W poniedziałek prawdopodobnie do domu i leżakowanie. Ale mam przeczucie że jest szansa do grudnia zostać w dwupaku :)

W ktorym jestes tygodniu, ze chca Ci zalozyc pessar? Myslalam, ze na takim etapie ciazy, na jakim jestesmy juz sie tego nie robi

Pani doktor powiedziała że jeśli coś się zmieni to tylko ustawie nóg i rąk bo ciasno mają i szanse sa małe.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
W sumie to tylko pare dni cierpienia, a pomysl ze juz niedlugo zobaczysz swoje malenstwa!!! I to dwa, jejku ile szczescia! :) spojrz jaka ladna waga! Tak jak klarolina napisala, ja tez mam malutka coreczke, ledwo ponad kilo dzis na pewno bedzie, a to juz 30 tydzien. Wszystko bedzie dobrze!!!!! :)

Dziewczyny ja mam dzisiaj koniec obserwacji, wizyta o 16, lekarz zbada szyjke i stwierdzi co dalej. Ciekawe, czy jeszcze sie skrocila, jestem mega zestresowana, chyba jajko zniose do tej 16 albo urodze :)

W ktorym jestes tygodniu, ze chca Ci zalozyc pessar? Myslalam, ze na takim etapie ciazy, na jakim jestesmy juz sie tego nie robi
32t3d Lekarz powiedział że gdybyśmy nic nie robili i zostawili to sobie swoim biegiem to za 2 tyg mogłoby być już rozwiązanie a to za wcześnie bo maluch mój jeszcze drobinka jest. W zależności od sprzętu to ma 1600~1800g.

reklama

Będzie dobrze :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry