reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Joshi gratulacje Lenki !:) tak myślałam ze bedziesz miec dziewczynkę :)
A co do zabiegu to ja bym sie raczej zdecydowala.. Za duże ryzyko.

Gabinia duży chlopczyk, gratulacje !! :)

Darika gratuluje :) tez mam jeden filmik z USG i na prawdę fajna pamiatka :)

Dzieki kochane.
Moj jak uslyszal slowa lekarza " lepiej nie miec wiecej dzieci I zrobic to swiadomie , niz zabrac jedyna matke trojke istniejacych." To powiedzial ze mam sie zdecydowac na zabieg przy cc bo inaczej on sobie nigdy nie wybaczy gdyby mnie zabraklo. I ze przeciez juz nawet nie planujemy dzieci. zebysmy dziekowali Bogu za te dzieci które mamy I nie kusili losu.bo zycie jest cholernie przewrotne.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Też coś takiego kiedyś usłyszałam. Pogryzl mnie pies na ulicy. Byłam w 3 miesiącu ciąży. Lekarz powiedział, że szczepić mnie będą. Ja na to czy to zaszkodzi dziecku a on, że mam wybór "Ja i dziecko" albo "Ja" bo nie ma szczepionek dla kobiet ciężarnych. Zatkało mnie. Wybrałam szczepienie. Całe szczęście urodziłam zdrowego dużego syna. Nic mu nie jest.
A kuli mnie 4 razy ale nie w brzuch a w przedramie.
ja po wizycie ...

UWAGA....

maly waży 760 g ;0
i obrócił sie dupka na dół ;)))

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Ale duży!!!!! Gratuluję

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

normy normami... a ja swoje dzieci rodze po wyzej 4 kg ;) wiec dla mnie bylo do przewidzenia ze dziecko bedzie duże; ) tym bardziej ze tatuś tez do małych nie należy. a i to "ważenie " to taki poc na wodę bo u mnie przed porodem syna zwazyli usg i mowili ze 3,500 a urodzilo sie 4100 :)) na porodowce od razu mowilam ze wiekszy bo ciezko sie rodzi

normy normami... a i to "ważenie " to taki poc na wodę

Dla mnie to szacunki a nie pic na wode. Dobru gin nie pomyli sie z waga o kg. Jest to Srednia tydzien w Ta czy w Ta to standardowa toleracja. Licza sie tez przyrosty. Ja musze kontrolowac cukry I tez wage malucha orientacyjnie.

Lenam dobra masz wage malucha. Ty chyba solidnie kontrolujesz Te cukry. Brawo. U mnie to roznie staram sie

Dla mnie to szacunki a nie pic na wode. Dobru gin nie pomyli sie z waga o kg. Jest to Srednia tydzien w Ta czy w Ta to standardowa toleracja. Licza sie tez przyrosty. Ja musze kontrolowac cukry I tez wage malucha orientacyjnie.

Lenam dobra masz wage malucha. Ty chyba solidnie kontrolujesz Te cukry. Brawo. U mnie to roznie staram sie
Kochana, ja mam fiksum dyrdum z cukrami, rano zawsze ok 85, po posiłkach ok 100. :) mierzè 4 razy dziennie, a jak mnie coś niepokoi to i 5. Zero cukru, słodkości itd. Niech chciałabym skończyć na insulinie z dzieckiem 5kg :o taki straszak ze mnie.

Kochana, ja mam fiksum dyrdum z cukrami, rano zawsze ok 85, po posiłkach ok 100. :) mierzè 4 razy dziennie, a jak mnie coś niepokoi to i 5. Zero cukru, słodkości itd. Niech chciałabym skończyć na insulinie z dzieckiem 5kg :o taki straszak ze mnie.
Ja w kazdej ciazy jestem na insulinie a synek urodzil sie 3450 w 41 tyg więc do 5 kg mu daleko było. To nie insulina tuczy dzieci tylko wysokie cukry a insulina je obniża zeby do tego nie doszło. Mało tego nawet mala dawka insuliny przed snem wplywa na cukry w ciagu dnia, wyrownuje je. Wolę insulinę niż głodzenie sie.

reklama
Do góry