reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Już Joshi daje ołłł jeeeeeeee!!!!!

Syn pozostał synem :)

Waga 476 gram 21 tydz 2 dzień.
Serducho super - długo badal.
Przepływy, aorty, tętnice, wszystko superowo.
Mozg, móżdżek, płaty itp wszystko prawidłowo.

Termin z om 10 grudnia, z wielkości płodu na 8 grudnia.
Wszystko cacy :)

Trzymał mnie 50 minut.

I nie przytylam ani kilogra, nawet 100 gram!!!!
Jestem z siebie mega dumna!!!!

MyDream też już po wizycie, Pisz jak było :)

PS i czekam na resztę!!!!

reklama
Już Joshi daje ołłł jeeeeeeee!!!!!

Syn pozostał synem :)

Waga 476 gram 21 tydz 2 dzień.
Serducho super - długo badal.
Przepływy, aorty, tętnice, wszystko superowo.
Mozg, móżdżek, płaty itp wszystko prawidłowo.

Termin z om 10 grudnia, z wielkości płodu na 8 grudnia.
Wszystko cacy :)

Trzymał mnie 50 minut.

I nie przytylam ani kilogra, nawet 100 gram!!!!
Jestem z siebie mega dumna!!!!

MyDream też już po wizycie, Pisz jak było :)

PS i czekam na resztę!!!!
Super ! Gratulacje :) oby coraz więcej takich dobrych wieści :) ja przebieram juz nogami, byle do 17 :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Dzis 1 sierpnia 2016
wizytujące :Lola Lolitta , MyDream, Ana Ana , Ewna , Creativo

MOcne kciuki kochane za Was i Wasze maleństwa.

1 sierpnia ( poniedziałek) * 8.40 - Lola Lolitta
1 sierpnia ( poniedziałek) *10.00 - MyDream
1 sierpnia ( poniedziałek) * 12.20 - Ewna
1 sierpnia ( poniedziałek) * 16.45 - Ana Ana
1 sierpnia ( poniedziałek) * -Creativo
2 sierpnia (wtorek) * 20.10 - Lookata
3 sierpnia ( środa ) * 18.00 - Kleo93
3 sierpnia ( środa ) * 18.30 - Luxuorius
4 sierpnia ( środa) * 11.20 - Krasnal77
4 sierpnia (czwartek) * 19.20 - Nonkatoja
8 sierpnia ( poniedziałek) * 9.00 - Antiope
8 sierpnia ( poniedziałek) * 18.00 - Madzia. Ch.1995
10 sierpnia ( środa) * 8.00 - Joshi
10 sierpnia (środa) * 14.40 - Gabinia
16 sierpnia ( wtorek) - Didi133
16 sierpnia ( wtorek ) - K8sad
17 sierpnia ( środa) * 17.30 - Tuiles
17 sierpnia ( środa) * - Pajuinka
24 sierpnia ( środa) *17.45 - Daarikaa
25 sierpnia ( czwartek ) * 11.20 - K8sad
26 sierpnia (piatek) * 11.00 -Noemi87
29 sierpnia (poniedziałek ) * 12.00 - Elifit
29 sierpnia ( poniedziałek) * 10.00 - Aneta_ck
30 sierpnia ( wtorek) -Elunia1983

Kogo pominelam przepraszam , proszę dajcie znac kto i kiedy wizytuje raz dwa uzupelnie.
Jeszcze ja :D 12 sierpnia o 9.30 ;)

Lola gratuluje kochana! Uwielbiam czytac takie pozytywne posty :)
My tez juz po :D
Jas ma sie bardzo dobrze, oni tutaj biora pod uwage termin z pierwszego skanu czyli 21t2d i wg tej daty maluch jest ciut ponad norme z wymiarami. Natomiast po 2 wizytach w polskiej przychodni wg wymiarow jest 22t1d i wszystko w normie :) piekne 470g <3 Przeplywy i wszystkie pomiary bardzo dobre, serduszko jak dzwon :)) gimnastyke intensywna uprawial i ziewal sobie, no czad! U mnie cisnienie niskie, ale w normie, przytylam 4kg :D

Trzymam mocne kciuki za pozostale wizytujace a my tymczasem w drodze do Polski! :)

Super wieści :)

Dziewczyny nie bierzcie tak bardzo wymiarów pod uwagę. Patrzcie na datę porodu pod kątem dwóch tygodni w przód, dwóch w tył czyli np u mnie to 21 listopad do 19 grudnia może zacząć się poród (termin wg usg to 5.12.). Bo dzieciaczki i tak sobie same wybiorą datę przyjścia na świat :)
No chyba że ktoś planuje jechać na zaplanowaną cc to wtedy oszacowana data porodu się liczy.
A znam kilka przypadków że nawet wcześniej niż 38 tc się maluszki rodziły, same z siebie sobie tak zdecydowały ;)

U mnie też pierwszy pomiar się liczył do oszacowania terminu porodu. Data z om jest miarodajna tylko jeśli @ były regularne co 28 dni.

Super wieści :)

Dziewczyny nie bierzcie tak bardzo wymiarów pod uwagę. Patrzcie na datę porodu pod kątem dwóch tygodni w przód, dwóch w tył czyli np u mnie to 21 listopad do 19 grudnia może zacząć się poród (termin wg usg to 5.12.). Bo dzieciaczki i tak sobie same wybiorą datę przyjścia na świat :)
No chyba że ktoś planuje jechać na zaplanowaną cc to wtedy oszacowana data porodu się liczy.
A znam kilka przypadków że nawet wcześniej niż 38 tc się maluszki rodziły, same z siebie sobie tak zdecydowały ;)

U mnie też pierwszy pomiar się liczył do oszacowania terminu porodu. Data z om jest miarodajna tylko jeśli @ były regularne co 28 dni.
Ja się w ogóle nie sugeruję terminem z usg, bo wiem, że po prostu moje dziecko jest duże. Wiem dokładnie kiedy była owulacja i termin z owulacji wychodzi mi 3 grudnia, więc jest bliższy temu z om (5 grudnia) niż z usg (27 listopad), no i ja sobie liczę 2 tygodnie przed i po 5 grudnia, a nie 27 listopada. Nie chcę, żeby mi za wcześnie chcieli wywoływać, więc przy tym się będę upierać.

Cześć kobietki. Dzięki za odpowiedzi a propo kiedy robić krzywą cukrową. Zdecydowałam że zrobię od razu jak dostałam skierowanie tj w 18 tygodniu żeby w razie czego mieć czas na reakcję. Wyniki 75 na czczo i 110 po 2 h także prawidłowe. Grama80 widocznie miałaś gorszy dzień bo z tego co słyszałam to naprawdę różnie przechodzimy to badanie od właśnie omdleń przez kołotanie serca bądź zupełnie normalnie i nie ma to związku z wynikiem. Także trzymam kciuki aby twój był dobry!
Przy okazji robiłam toxo i tu wyszedł mi pozytywny wynik igG i ujemny igM. Dziewczyny jak u was wyglądały wyniki, czy któraś z was miała podobna sytuację? Czekam teraz na wynik awidnosci...

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tak mialam, ale awidnosc mi wyszla na gornej granicy i doktorka powiedziała ze ok [emoji6]

Przy okazji sie witam, jestem juz po wczasach [emoji6] kompletnie nie mialam czasu pisac, zwlaszcza ze zasięg tam byl do bani.. mielismy caly czas piękna pogode, wiec plazowalismy sir i kapalismy w morzu [emoji6] bylo super [emoji6]

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt [emoji6] trzymam kciuki za nastepne wizytujace.

Ja polowkowe mam na 16 sierpnia na 9:20, a wizyte u Pani doktor 22 na 10:00

Od powrotu nasilily mi sie skurcze mimo brania luteiny, dlatego tez duzo odpoczywam i nie pisalam bo glownie odsypialam podroz, bylam tez u tesciow i rodzicow, i tak zeszlo, teraz mam chwile czasu [emoji6]

Pozdrawiam!

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak mialam, ale awidnosc mi wyszla na gornej granicy i doktorka powiedziała ze ok [emoji6]

Przy okazji sie witam, jestem juz po wczasach [emoji6] kompletnie nie mialam czasu pisac, zwlaszcza ze zasięg tam byl do bani.. mielismy caly czas piękna pogode, wiec plazowalismy sir i kapalismy w morzu [emoji6] bylo super [emoji6]

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt [emoji6] trzymam kciuki za nastepne wizytujace.

Ja polowkowe mam na 16 sierpnia na 9:20, a wizyte u Pani doktor 22 na 10:00

Od powrotu nasilily mi sie skurcze mimo brania luteiny, dlatego tez duzo odpoczywam i nie pisalam bo glownie odsypialam podroz, bylam tez u tesciow i rodzicow, i tak zeszlo, teraz mam chwile czasu [emoji6]

Pozdrawiam!

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Super, że wakacje udane. Witaj z powrotem :happy:

reklama
Hejho Izu.
Przypomnij gdzie byłaś i zdjęcia jakieś wstaw. Szczególnie dla jednej ciepłolubnej grudniowki ;)

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry