reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Już Joshi daje ołłł jeeeeeeee!!!!!

Syn pozostał synem :)

Waga 476 gram 21 tydz 2 dzień.
Serducho super - długo badal.
Przepływy, aorty, tętnice, wszystko superowo.
Mozg, móżdżek, płaty itp wszystko prawidłowo.

Termin z om 10 grudnia, z wielkości płodu na 8 grudnia.
Wszystko cacy :)

Trzymał mnie 50 minut.

I nie przytylam ani kilogra, nawet 100 gram!!!!
Jestem z siebie mega dumna!!!!

MyDream też już po wizycie, Pisz jak było :)

PS i czekam na resztę!!!!

reklama
Już Joshi daje ołłł jeeeeeeee!!!!!

Syn pozostał synem :)

Waga 476 gram 21 tydz 2 dzień.
Serducho super - długo badal.
Przepływy, aorty, tętnice, wszystko superowo.
Mozg, móżdżek, płaty itp wszystko prawidłowo.

Termin z om 10 grudnia, z wielkości płodu na 8 grudnia.
Wszystko cacy :)

Trzymał mnie 50 minut.

I nie przytylam ani kilogra, nawet 100 gram!!!!
Jestem z siebie mega dumna!!!!

MyDream też już po wizycie, Pisz jak było :)

PS i czekam na resztę!!!!
Super ! Gratulacje :) oby coraz więcej takich dobrych wieści :) ja przebieram juz nogami, byle do 17 :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Dzis 1 sierpnia 2016
wizytujące :Lola Lolitta , MyDream, Ana Ana , Ewna , Creativo

MOcne kciuki kochane za Was i Wasze maleństwa.

1 sierpnia ( poniedziałek) * 8.40 - Lola Lolitta
1 sierpnia ( poniedziałek) *10.00 - MyDream
1 sierpnia ( poniedziałek) * 12.20 - Ewna
1 sierpnia ( poniedziałek) * 16.45 - Ana Ana
1 sierpnia ( poniedziałek) * -Creativo
2 sierpnia (wtorek) * 20.10 - Lookata
3 sierpnia ( środa ) * 18.00 - Kleo93
3 sierpnia ( środa ) * 18.30 - Luxuorius
4 sierpnia ( środa) * 11.20 - Krasnal77
4 sierpnia (czwartek) * 19.20 - Nonkatoja
8 sierpnia ( poniedziałek) * 9.00 - Antiope
8 sierpnia ( poniedziałek) * 18.00 - Madzia. Ch.1995
10 sierpnia ( środa) * 8.00 - Joshi
10 sierpnia (środa) * 14.40 - Gabinia
16 sierpnia ( wtorek) - Didi133
16 sierpnia ( wtorek ) - K8sad
17 sierpnia ( środa) * 17.30 - Tuiles
17 sierpnia ( środa) * - Pajuinka
24 sierpnia ( środa) *17.45 - Daarikaa
25 sierpnia ( czwartek ) * 11.20 - K8sad
26 sierpnia (piatek) * 11.00 -Noemi87
29 sierpnia (poniedziałek ) * 12.00 - Elifit
29 sierpnia ( poniedziałek) * 10.00 - Aneta_ck
30 sierpnia ( wtorek) -Elunia1983

Kogo pominelam przepraszam , proszę dajcie znac kto i kiedy wizytuje raz dwa uzupelnie.
Jeszcze ja :D 12 sierpnia o 9.30 ;)

Lola gratuluje kochana! Uwielbiam czytac takie pozytywne posty :)
My tez juz po :D
Jas ma sie bardzo dobrze, oni tutaj biora pod uwage termin z pierwszego skanu czyli 21t2d i wg tej daty maluch jest ciut ponad norme z wymiarami. Natomiast po 2 wizytach w polskiej przychodni wg wymiarow jest 22t1d i wszystko w normie :) piekne 470g <3 Przeplywy i wszystkie pomiary bardzo dobre, serduszko jak dzwon :)) gimnastyke intensywna uprawial i ziewal sobie, no czad! U mnie cisnienie niskie, ale w normie, przytylam 4kg :D

Trzymam mocne kciuki za pozostale wizytujace a my tymczasem w drodze do Polski! :)

Super wieści :)

Dziewczyny nie bierzcie tak bardzo wymiarów pod uwagę. Patrzcie na datę porodu pod kątem dwóch tygodni w przód, dwóch w tył czyli np u mnie to 21 listopad do 19 grudnia może zacząć się poród (termin wg usg to 5.12.). Bo dzieciaczki i tak sobie same wybiorą datę przyjścia na świat :)
No chyba że ktoś planuje jechać na zaplanowaną cc to wtedy oszacowana data porodu się liczy.
A znam kilka przypadków że nawet wcześniej niż 38 tc się maluszki rodziły, same z siebie sobie tak zdecydowały ;)

U mnie też pierwszy pomiar się liczył do oszacowania terminu porodu. Data z om jest miarodajna tylko jeśli @ były regularne co 28 dni.

Super wieści :)

Dziewczyny nie bierzcie tak bardzo wymiarów pod uwagę. Patrzcie na datę porodu pod kątem dwóch tygodni w przód, dwóch w tył czyli np u mnie to 21 listopad do 19 grudnia może zacząć się poród (termin wg usg to 5.12.). Bo dzieciaczki i tak sobie same wybiorą datę przyjścia na świat :)
No chyba że ktoś planuje jechać na zaplanowaną cc to wtedy oszacowana data porodu się liczy.
A znam kilka przypadków że nawet wcześniej niż 38 tc się maluszki rodziły, same z siebie sobie tak zdecydowały ;)

U mnie też pierwszy pomiar się liczył do oszacowania terminu porodu. Data z om jest miarodajna tylko jeśli @ były regularne co 28 dni.
Ja się w ogóle nie sugeruję terminem z usg, bo wiem, że po prostu moje dziecko jest duże. Wiem dokładnie kiedy była owulacja i termin z owulacji wychodzi mi 3 grudnia, więc jest bliższy temu z om (5 grudnia) niż z usg (27 listopad), no i ja sobie liczę 2 tygodnie przed i po 5 grudnia, a nie 27 listopada. Nie chcę, żeby mi za wcześnie chcieli wywoływać, więc przy tym się będę upierać.

Cześć kobietki. Dzięki za odpowiedzi a propo kiedy robić krzywą cukrową. Zdecydowałam że zrobię od razu jak dostałam skierowanie tj w 18 tygodniu żeby w razie czego mieć czas na reakcję. Wyniki 75 na czczo i 110 po 2 h także prawidłowe. Grama80 widocznie miałaś gorszy dzień bo z tego co słyszałam to naprawdę różnie przechodzimy to badanie od właśnie omdleń przez kołotanie serca bądź zupełnie normalnie i nie ma to związku z wynikiem. Także trzymam kciuki aby twój był dobry!
Przy okazji robiłam toxo i tu wyszedł mi pozytywny wynik igG i ujemny igM. Dziewczyny jak u was wyglądały wyniki, czy któraś z was miała podobna sytuację? Czekam teraz na wynik awidnosci...

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tak mialam, ale awidnosc mi wyszla na gornej granicy i doktorka powiedziała ze ok [emoji6]

Przy okazji sie witam, jestem juz po wczasach [emoji6] kompletnie nie mialam czasu pisac, zwlaszcza ze zasięg tam byl do bani.. mielismy caly czas piękna pogode, wiec plazowalismy sir i kapalismy w morzu [emoji6] bylo super [emoji6]

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt [emoji6] trzymam kciuki za nastepne wizytujace.

Ja polowkowe mam na 16 sierpnia na 9:20, a wizyte u Pani doktor 22 na 10:00

Od powrotu nasilily mi sie skurcze mimo brania luteiny, dlatego tez duzo odpoczywam i nie pisalam bo glownie odsypialam podroz, bylam tez u tesciow i rodzicow, i tak zeszlo, teraz mam chwile czasu [emoji6]

Pozdrawiam!

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak mialam, ale awidnosc mi wyszla na gornej granicy i doktorka powiedziała ze ok [emoji6]

Przy okazji sie witam, jestem juz po wczasach [emoji6] kompletnie nie mialam czasu pisac, zwlaszcza ze zasięg tam byl do bani.. mielismy caly czas piękna pogode, wiec plazowalismy sir i kapalismy w morzu [emoji6] bylo super [emoji6]

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt [emoji6] trzymam kciuki za nastepne wizytujace.

Ja polowkowe mam na 16 sierpnia na 9:20, a wizyte u Pani doktor 22 na 10:00

Od powrotu nasilily mi sie skurcze mimo brania luteiny, dlatego tez duzo odpoczywam i nie pisalam bo glownie odsypialam podroz, bylam tez u tesciow i rodzicow, i tak zeszlo, teraz mam chwile czasu [emoji6]

Pozdrawiam!

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Super, że wakacje udane. Witaj z powrotem :happy:

reklama
Hejho Izu.
Przypomnij gdzie byłaś i zdjęcia jakieś wstaw. Szczególnie dla jednej ciepłolubnej grudniowki ;)

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry