reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Tak więc dziewczyny, jestem już po badaniu. Oczywiście całe nerwy zlecialy ze mnie.
A ja zyskałam pewność że trafiłam na super lekarza który swoją cierpliwością do mnie działa na mnie kojąco.
Tak więc dzidziuś ma się bardzo dobrze, ma piękne bijące serduszko, waży 150g, ma silne rączki i nóżki które odpychaly się od głowicy usg.przez co nie za bardzo dał się podglądać. Lekarz usilnie próbował zobaczyć czy Fabian został Fabianem, no ale było tak ułożone poprzecznie że ani dopochwowo ani przez brzuch nie pokazało się nam w pełnej okazałości. Lekarz mówił że z tym synem to mógłby sie trochę poklocic, bo to co dziś udało mu sie podglądać wcale aż takie chłopięce nie było. I szansę na Lene wzrosły. Cierpliwie tłumaczył, ze za 4 tyg będę miała usg polowkowe i takie badanie bedzie trwało ok 30-40 minut więc mamy szansę żeby dzidziuś pobracal sie trochę co da nam więcej możliwości zagladnac między nogi.
To co dziś zobaczył to nie było aż tak bardzo chłopięce, i bardziej przypominało mu spuchniete wargi. Ale ze dojście miał ciulowe do krocza mojego dziecka to nie chciał określać płci dziś.
tlumaczyl ze wcześniej było bardziej prawdopodobne że chłopiec bo mogła być większa opuchlizna warg, która teraz systematycznie może się zmniejszać. [emoji33] zglupialam [emoji23]
Ja w dalszym ciagu czuje syna.

Szyjka bardzo długa, łożysko wysoko zdala od ujścia szyjki. Plamienia mogą się jeszcze pojawiać do 20 tyg i mam być spokojna, bo o ile nie ma krwi to jest bardzo dobrze.
Po badaniu stwierdził że zobaczymy się za 4 tyg, a nie za 2 bo wszystko idzie ku dobremu. Jak coś by sie działo mam.dzwonic na prywatny.
Jestem szczesliwa. I tak bardzo zakochana w tym dziecku co noszę pod sercem że chyba bardziej już nie można [emoji7].
Waga 60,5
Jeżeli mieso mi nie wchodzi to mam jeść dużo warzyw tych zielonych, czyli bob, fasolka, brokuły itp
Wyniki dobre, mocz ok.
Zaczynam cieszyć się ciąża WKONCU!!! Mam nadzieję że kolejne plamienia już sie nie pojawia i mi tej radości z Ciąży nie zepsuja.

Zobacz załącznik 762887Zobacz załącznik 762888Zobacz załącznik 762889Zobacz załącznik 762890
1468397679-1d1mld.jpeg

Piknie u Was!!!!!
Madry doktorek Bo zdarza sie wlasnie z tego biora sie pomylki od razu mowi ze chlopak a potem sie okazuje ze panna a to co odstawalo to wlasnie nabrzmiala labia.

reklama
No lekarz dziewczyny naprawdę taki ludzki jest. Świetny gościu. Zapomniał mi fotkę wydrukować [emoji6], i już ubrana mówię, od szkoda ze nie dostałam fotki maluszka, a on o faktycznie! To się rozbierać jeszcze raz zrobimy usg , żaden problem żeby druknac. [emoji7]
No który lekarz dziewczyny zrobił by usg jeszcze raz żeby tylko dla mojego widzimisię fotkę mi zrobić [emoji7]. Dlatego zaczęłam go bardzo szanować, widać że traktuje pacjentki każda indywidualnie a nie Leci taśmowo hurtem jak niektórzy.
Super joshi!!!!
Teraz rzeczywiście możesz cieszyć sie ciąża:)
Syek super ;) i pewnie siostrzyczka będzie hihihi

Joshi super :) fajny lekarz:)

I zdjęcie synka i synków czadowe :)

Fajnie, że powiedział Ci co jeść. Może to mięso uda się trochę zastąpić. Ja liczyłabym na to, że wrócą Ci smaki niedługo, mnie wróciły dopiero ostatnio na mięso, a nie jadłam go bardzo długo.
Mi tak samo, tez juz jem miesko [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak więc dziewczyny, jestem już po badaniu. Oczywiście całe nerwy zlecialy ze mnie.
A ja zyskałam pewność że trafiłam na super lekarza który swoją cierpliwością do mnie działa na mnie kojąco.
Tak więc dzidziuś ma się bardzo dobrze, ma piękne bijące serduszko, waży 150g, ma silne rączki i nóżki które odpychaly się od głowicy usg.przez co nie za bardzo dał się podglądać. Lekarz usilnie próbował zobaczyć czy Fabian został Fabianem, no ale było tak ułożone poprzecznie że ani dopochwowo ani przez brzuch nie pokazało się nam w pełnej okazałości. Lekarz mówił że z tym synem to mógłby sie trochę poklocic, bo to co dziś udało mu sie podglądać wcale aż takie chłopięce nie było. I szansę na Lene wzrosły. Cierpliwie tłumaczył, ze za 4 tyg będę miała usg polowkowe i takie badanie bedzie trwało ok 30-40 minut więc mamy szansę żeby dzidziuś pobracal sie trochę co da nam więcej możliwości zagladnac między nogi.
To co dziś zobaczył to nie było aż tak bardzo chłopięce, i bardziej przypominało mu spuchniete wargi. Ale ze dojście miał ciulowe do krocza mojego dziecka to nie chciał określać płci dziś.
tlumaczyl ze wcześniej było bardziej prawdopodobne że chłopiec bo mogła być większa opuchlizna warg, która teraz systematycznie może się zmniejszać. [emoji33] zglupialam [emoji23]
Ja w dalszym ciagu czuje syna.

Szyjka bardzo długa, łożysko wysoko zdala od ujścia szyjki. Plamienia mogą się jeszcze pojawiać do 20 tyg i mam być spokojna, bo o ile nie ma krwi to jest bardzo dobrze.
Po badaniu stwierdził że zobaczymy się za 4 tyg, a nie za 2 bo wszystko idzie ku dobremu. Jak coś by sie działo mam.dzwonic na prywatny.
Jestem szczesliwa. I tak bardzo zakochana w tym dziecku co noszę pod sercem że chyba bardziej już nie można [emoji7].
Waga 60,5
Jeżeli mieso mi nie wchodzi to mam jeść dużo warzyw tych zielonych, czyli bob, fasolka, brokuły itp
Wyniki dobre, mocz ok.
Zaczynam cieszyć się ciąża WKONCU!!! Mam nadzieję że kolejne plamienia już sie nie pojawia i mi tej radości z Ciąży nie zepsuja.

Zobacz załącznik 762887Zobacz załącznik 762888Zobacz załącznik 762889Zobacz załącznik 762890
1468397679-1d1mld.jpeg
Super, że dzidzia zdrowa:) I są jeszcze szanse na małą księżniczkę, którą sobie wymarzyłas[emoji4][emoji173]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja i tak jak nie zobaczę na żywo to nie uwierzę.
Pamiętacie moja historie z Patrykiem? cała ciąża dziewczynka, u trzech lekarzy potwierdzona, usg 20 min przed cc tez dziewczynka, a po cięciu podają mi Wiktorie z jajkami [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]. Przeczucie mam na synka, najważniejsze że maluszek zdrowy, i że plamienia odpuszczają!

Ostatnia edycja:
reklama
No ktos jeszcze musi miec dziewczynke. poki co jest 9 dziewczynek i 16 chlopcow!:)))

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Nie liczyłam tego, ale faktycznie przewaga chłopców. U mnie akurat pierwsze dziecko, więc nie wybrzydzałam co do płci, ale w przyszłości też chciałbym mieć jeszcze mała księżniczkę [emoji6]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry